Oulun yhteislyseon Seniorit ry

Yhdistyksen jäseniksi voivat liittyä Oulun yhteislyseon, Kuusiluodon yläasteen ja lukion sekä Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion entiset opiskelijat ja opettajat.

Tarkoitus
Yhdistyksen tarkoituksena on tukea koulun toimintaa ja vahvistaa koulumme historian ja perinteiden tuntemista.

Taustaa
Rehtori Annikki Hulkko perusti muutamien opettajien ja entisten oppilaiden kanssa yhdistyksen vuonna 1967. Aluksi oli tarkoitus järjestää vain avoimien ovien päivä, ns. yhteislyseon päivä, jolloin entiset oppilaat voisivat tavata toisiaan ja muistella kouluaikojaan. Yhdistystä perustettaessa oli koulu toiminut jo 65 vuotta ja koulunsa päättäneitä oppilaita oli satoja. Toiminta vakiintuikin pian viiden vuoden välein järjestettäviin isoihin juhliin, joita koulu ja seniorit alkoivat järjestää yhdessä. Juhlien esiintyjinä ovat toimineet entiset ja nykyiset opiskelijat.

Historiaa
Isojen viisivuotisjuhlien lisäksi olemme järjestäneet seminaareja eri aihepiireistä, valokuva- ja taidenäyttelyitä, konsertteja sekä retkiä esim. piirustuksenopettaja Aino Monosen taiteilijakotiin tai rehtori Mauno Rosendalin huvilalle. Olemme myös hankkineet professori Leena Palotien ja professori Pekka Jauhon muistolaatat sekä Jääkärilaatan koulun juhlasaliin.

Nykyinen toiminta
Yhdistys tukee koulua esimerkiksi jakamalla vuosittain stipendejä äidinkielen, draaman, matematiikan, kuvataiteen ja musiikin opiskelijoille opettajien valinnan mukaan. Samoin tuemme koulun projekteja tilaamalla vuosikokoustarjoilun vuorovuosina eri ryhmiltä.

Tehdäksemme tunnetuksi koulun historiaa ja perinteitä olemme toimittaneet viisi julkaisua: Oulun yhteislyseo 1902-1977, Seniorit – vanhojen koulujen voimavara, Kuusiluodon koulutalon 100 vuotta, Ruusuikkunan takaa, Pyramidikoulun vaiheita.

Seniorien jäsenistä löytyy monen alan asiantuntijoita, jotka ovat esiintyneet koulun juhlissa tai pitäneet esitelmiä muissa pienimuotoisissa tilaisuuksissa. Syksyllä 2019 on tarkoitus toteuttaa kaikille avoin media-aiheinen seminaari.

Riemuylioppilaiksi nimitetään 50 vuotta aikaisemmin ylioppilaiksi päässeitä. Autamme heitä juhliensa järjestelyissä esim. yhteystietojen hankkimisessa. Autamme myös muita luokkakokousten järjestäjiä yhdessä koulun kanssa.

Tervetuloa yhdistyksemme jäseneksi!

Oulussa 25.2.2019
Marjatta Hyvärinen
puheenjohtaja