Vanhempaintoimikunta

Olet tervetullut OSYKin vanhempaintoimikunnan toimintaan mukaan!

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion (OSYK) vanhempaintoimikunta toimii tiiviissä yhteistyössä koulun ja opiskelijoiden kanssa ja pyrkii ylläpitämään ja kehittämään tätä yhteistyötä. Vanhempaintoimikunta on suora yhteys vanhempien ja koulun välillä. Osallistumalla toimintaan pysyt parhaiten mukana nuortemme lukioarjessa ja koulun ajankohtaisissa tapahtumissa.

Uusi vanhempaintoimikunta muodostetaan syksyn vanhempainillassa ja toiveena on saada mukaan jokaisesta uudesta lukionsa aloittavasta ryhmästä 2–3 kiinnostunutta lukiolaisen huoltajaa tai vanhempaa. Vanhempaintoimikuntaan kuuluvat myös apulaisrehtori sekä opiskelijakunnan edustajat. Kokouksissa vierailee myös rehtori, opettajia, opinto-ohjaajia sekä tarvittaessa muutakin henkilökuntaa. Vanhempaintoimikuntaan osallistuminen on matalan kynnyksen vapaaehtoista toimintaa, johon voi osallistua pitkin vuotta omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Vanhempaintoimikunta järjestää erilaista toimintaa yhteistyössä koulun kanssa, ja niistä vanhemmille tiedottamisesta huolehtii koulu.

Vanhempaintoimikunta kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa syksyllä sovittavina päivinä, jotka sijoittuvat useimmiten tiistaille tai torstaille. Toimintakaudella varsinaisia kokouksia on noin kahdeksan. Kokouksissa käsitellään koulun ja opiskelijakunnan ajankohtaisia asioita, suunnitellaan tulevaa toimintaa ja erilaisia tapahtumia.

Lukion kanssa yhdessä järjestettäviä tapahtumia ovat syys- ja kevätkaudella järjestettävät erilaiset teemaillat. Teemailtojen yhteydessä vanhempaintoimikunta on myynyt arpoja, ja voittoina on pääsääntöisesti ollut itse leivottuja kakkuja. Muutakin voi toki tarjota arpajaispalkinnoksi. Tuotot käytetään syksyn ja kevään ylioppilaalle annettavaan ”Itsensä mittainen ihminen” -stipendiin.

Lukion syyslukukausi päättyy perinteisesti joulukuun yökouluun, jossa vanhempaintoimikunta on mukana tarjoamalla opiskelijoille kiinnostavan työpajan.

Kevään toimintaamme on myös vakiintunut penkkaripäivän kuuman mehun tarjoilu abeille penkkariajojen jälkeen ja pyrimme saamaan tarjolle nuorille myös syötävää, sekä suolaista että makeaa. Tähän herkkupöydän varusteluun voi mielellään osallistua, vaikkei muuten toimikunnan kokouksiin ehtisikään mukaan.

Tervetuloa mukaan toimintaan Maunonkadulle, OSYKin aktiiviseen vanhempaintoimikuntaan.