Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset

< Takaisin

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Jos epäilet itselläsi koronaviruksen aiheuttamaa tautia, soita Oulun seudun yhteispäivystyksen numeroon: p. 08 315 2655.

Suomessa on tällä hetkellä todettu kaksi Wuhanin koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta. Toinen on Lapin sairaanhoitopiirissä ja toinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Tartuntariski on Oulun alueella hyvin pieni, eikä erityisjärjestelyihin ole tarvetta. Normaali käsihygienia riittää. Monia hengitystieviruksia on liikkeellä ja kausi-influenssaa esiintyy.

Nykytilanteessa koronavirusinfektio voi Suomessa tulla kyseeseen ensisijaisesti Kiinasta palaavilla matkailijoilla, joilla täyttyvät molemmat allaolevista kriteereistä.

1) Taudinkuva: henkilöllä on akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus ja/tai keuhkokuumeeseen viittaava löydös keuhkokuvassa.

2) Altistumistiedot: henkilö on joko

  • oleskellut Manner-Kiinassa (ei koske Hongkongia, Macaota eikä Taiwania), Etelä-Koreassa, Iranissa tai Italiassa alueilla Lombardia, Veneto, Piemonte ja Emilia-Romagna 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua tai
  • ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun uuden koronaviruksen aiheuttaman tapauksen kanssa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua. Oireettomia epidemia-alueella oleskelleita ei tutkita.

Pohjois-Italian hiihtokeskukset eivät pääsääntöisesti sijaitse näillä alueilla. Matkustamiseen Milanon lentokentän kautta ei liity suurentunutta tartuntariskiä.

Matkan perumisesta pelkän tartuntariskin vuoksi ei kirjoiteta lääkärintodistusta. 

Lue lisää THL:n sivuilta

Kysymyksiä matkustamisesta (yle.fi)

Uutista päivitetty 27.2.2020

Jakolinkki

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte
       

Lyhytosoite tälle sivulle ouka.fi/ajankohtaista