In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte
       

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ouluaskeltaa
www.ouka.fi/kaupunkiaskeltaa

Materiaalipankki

Flyereita jakava tyttö

Tehtäviä päiväkodeille askelten keräämiseksi:

1. Retki lähimetsään

Loikitaan kuin jänikset, kaarrellaan kuin linnut.

2. Korttelin ympäri kävely

Montako taloa/autoa/puuta matkalta löytyykään…

3.  Kuvasuunnistusta päiväkodin pihalla

4. Tutustuminen lähialueen puistoon

Löytyykö sellainen puisto, jossa aiemmin ei ole vierailtu? Mitäs kaikkea kivaa sieltä löytyykään?

5. Sauvakävely

Sauvakävellen tutustumme lähialueeseen

6. Hippasilla

 Tänään leikitään hippaa. Montako hippaleikkiä osaatte?

Ehdotus päiväkotien viikko-ohjelmaksi askelten keräämiseksi tulostettavassa A4-muodossa. Askeleita keränneet ryhmät pääsevät osallistumaan arvontaan, jossa palkintona 500 euron lahjakortteja liikunta- ja välituntiliikuntavarusteisiin. Lisätiedot päiväkotien infokirjeestä tai tarja.kuusisto(at)ouka.fi.

Tehtäviä kouluille askelten keräämiseksi:

1. Välituntiturnaus

Pelatkaa välitunneilla jotakin peliä (salibandy, norsutopsi, jättifutis, jalkapallo, koripallo, kahden tulen välissä) oppilaiden kokoamilla joukkueilla. Välkkärit/opettajat/lajin harrastajat/seurat toimivat tuomareina.

Peleihin voi tehdä sarjaohjelman tai pelaamaan voidaan laittaa välitunnille ilmestyneet joukkueet satunnaisessa järjestyksessä.

Tuloksista pidetään kirjaa tai sitten merkitään vain, ketkä joukkueet ovat vastakkain jo pelanneet, jotta seuraavana päivän tiedetään laittaa eri vastustajat ja saadaan osallistujatilasto.

Palkitaan ylimääräisellä sisävälkällä/liikuntatunnilla tai palkinnoin paras/aktiivisin joukkue.

2. Koulun/radan kiertokampanja luokkakisana

Kuinka monta kilometriä luokkanne ehtii kuntoilla 2–5 päivän aikana. Asettakaa luokalle tavoite, montako maratonia (43 km) saatte kampanja-aikana liikuttua luokkana yhteensä.

Mitataan koulun ympäristöstä kierrosmatka, jota luokat kiertävät juosten tai kävellen. Jokainen merkitsee henkilökohtaiset kierroksensa luokkalistaan ja kierrokset muutetaan kampanjan päätyttyä kilometreiksi.

3. Perheliikuntapäivä/ luokkien liikuntarastit

Tehkää toiminnallinen koulupäivä, jossa oppilaat kiertävät toimintarasteja joko pareittain pienissä ryhmissä tai vanhempien kanssa. Rasteja voi lisätä ja vähentää omien mieltymysten mukaan. Rastipisteiden vastaavana voi toimia koulun henkilökunta tai oppilaat. Liitteenä vinkkejä erilaisista rastipisteistä.

Rastipisteet voi merkitä koulun alueen karttaan ja suorituksia voi kerätä rastilistaan.

4. Retki

Retki metsään, liikennepuistoon, leikkipuistoon, vanhainkotiin, päiväkotiin tai johonkin minne voidaan kävellä. Retken aikana voi retkeilijöille antaa ryhmäkohtaisia tehtäviä, mitkä tulee suorittaa.

5. Bongaa Pingviini

Sijoittakaa koulun/päiväkodin rajatulle alueelle laminoituja pingviinin kuvia 15–30 kpl.  Rajatkaa aika ja antakaa tehtäväksi löytää mahdollisimman monta pingviiniä sovitun ajan puitteissa. Ohjaaja voi antaa vinkkejä hankalimmista kohteista.

Koulujen tehtävät tulostettavassa A4-muodossa. Tulosta tarvittaessa liitteet erikseen. Askeleita keränneet koulut/luokat pääsevät osallistumaan arvontaan, jossa palkintona mm. 500 euron lahjakortteja liikunta- ja välituntiliikuntavarusteisiin. Lisätiedot kouluille lähetetyssä infossa tai kati.grekula(at)ouka.fi. 

Toimintaohjeet palvelutaloille ja -kodeille, hoivalaitoksille sekä asumis- ja päiväpalveluille

1. Liikukko nää?

Tutustu Oulun kaupungin liikuntapalveluiden Liikukko nää -oppaaseen ja hyödynnä sen vinkkejä esimerkiksi istumatuolijumppaa (s.31). Opas on oululaisten oma terveysliikunnan opas.

2. Liikkeellä voimaa vuosiin

Ikäihmisille suunnattuja liikuntaohjeita löytyy Ikäinstituutin nettisivuilta.

Yksiköt voivat ilmoittaa askeleet tai kilometrit 3.9. mennessä sähköpostitse osoitteeseen tiina.pekkala(at)ouka.fi, jolloin yksikkö osallistuu myös vanhus- ja vammaispalveluiden yksiköiden kesken järjestettävään tuotearvontaan. Arvottavana on kolme petanque-sisäpeliä ja kaksi mölkkyä ulkopeleihin.

 

Kampanjan logot:

Koko kaupunki askeltaa -logo (jpg)

Koko kaupunki askeltaa -logo (png)

Koko kaupunki askeltaa -logo (pdf)