Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun kaupunki ja Biltema haluavat lisätä ja monipuolistaa pohjoisten kaupunginosien palveluita Ritaharjussa

Oulun kaupunginhallitus teki 8.2.2021 suunnitteluvarauspäätöksen Bilteman liikkeen kaavoittamiseksi ja perustamiseksi Ritaharjun kaupunginosan kortteliin 101. Päätös merkitsee, että kaupunki käynnistää korttelissa asemakaavamuutoksen yhteistyössä Bilteman kanssa.

Alue on noin 3 hehtaaria ja se on voimassa olevassa asemakaavassa toimitilarakentamisen ja pysäköintirakentamisen korttelialuetta. Suunnitteluvarauspäätöksen tavoitteena on tehdä korttelissa asemakaavamuutos, jolla mahdollistettaisiin noin 7 200 k-m2 suuruinen Biltema-tavaratalon toteuttaminen. Valmistuttuaan rakennus tulee lisäämään alueen palvelutarjontaa nykyaikaisena tavaratalona monipuolisine palveluineen. Vastaavanlainen asemakaavamuutos tehtiin kortteleihin 89 ja 100.

Asemakaavan laatiminen on pitkä ja perusteellinen prosessi, jonka aikana selviävät lopullisesti edellytykset rakentamiselle. Asemakaavaprosessin yhteydessä käydään maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti osallistamista ja kuulemisvaiheita kaikkien osallisten kanssa. Suunnittelussa mennään eteenpäin vaihe kerrallaan ja mikäli edellytyksiä suunnitelmien eteenpäin viemiseksi ei lopulta ole, haetaan mahdollinen vaihtoehtoinen rakennuspaikka.

Asemakaavamuutoksen yhteydessä alueelta tehdään maisema- ja luontoselvitykset. Kaupungin aiemmin tekemien selvitysten perusteella alueelta ei ole havaintoja erityisistä luontoarvoista.

Kaupunki ja Biltema haluavat yhteistyössä tuoda pohjoisten kaupunginosien asukkaille laadukkaita ja monipuolisia palveluita. Suunnitteluvarauspäätös on ensimmäinen vaihe tämän tavoitteen toteuttamiseksi. Vuorovaikutus alueen asukkaiden, muiden kuntalaisten ja yhteisöjen kanssa käydään asemakaavaprosessin yhteydessä. Kaupunki ja Biltema toivovat, että eri osapuolet pyrkisivät vaikuttamaan asiaan asemakaavaprosessin yhteydessä.

Lisätietoja:

Päivi Laajala, kaupunginjohtaja
Kaija Puhakka, va. yhdyskuntajohtaja

 

Jakolinkki

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2,
  • Postiosoite postal PL 32 90015 90140 Oulu
  • Puhelin Vaihde work 08 558 410 work
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset