Viistoilmakuva asemakeskuksen suunnittelualueesta.

Asemakeskuksen alue hyötykäyttöön

Oulun asemakeskus on ollut suunnittelussa jo pitkään ja alueen kehittämiseksi on tehty useita ehdotuksia. Nyt arkkitehdit saivat suunnittelukilpailussa kertoa omat visionsa alueen tulevaisuudesta. Asemakeskuksen suunnittelualue sijaitsee Oulun kaupungin ytimessä junaradan välittömässä läheisyydessä ja tarjoaa monia mahdollisuuksia mm. keskusta-asumisen, palvelujen ja matkustusmukavuuden kehittämiseen.

Oulun asemakeskuksen suunnittelukilpailussa oli tehtävänä suunnitella toiminnallisesti monipuolinen kokonaisuus, jolla on selkeä identiteetti ja joka yhdistää Raksilan kaupunginosan keskustan ruutukaava-alueeseen. Arkkitehtuurikilpailun kautta etsittiin vastausta siihen, miten alueen tarjoamat mahdollisuudet hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Asiantuntijatyöryhmien tuli ratkaista kaupan, palvelujen, matkustamisen ja asumisen sijoittuminen alueelle.

Suunnittelualueeseen välittömästi liittyy Lemminkäisen Matkakeskushanke. Asemakeskuksen suunnittelualue ulottuu Saaristonkadulta Kainuuntieltä aina Heikinkadulle Kajaanintielle saakka.

Yhteystiedot
Asemakaavapäällikkö
Kari Nykänen
p. 040 663 7760

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/asemakeskus