Omakotitontit

Tervetuloa hakemaan omakotitonttia Oulun kaupungilta

 

 

Vuoden 2023 omakotitonttihaut

Kaupunki järjestää kaksi määräaikaista omakotitonttihakua ja kaksi lisähakua perheille ja yksityishenkilöille omatoimista omakotirakentamista varten vuonna 2023. Tonttien myynti- ja vuokrahinnat noudattavat vyöhykehintaa, mikä on sidottu vuosittain vuoden alussa ilmoitettuun elinkustannusindeksiin.

Omakotitontteja voivat hakea kaikki tonteista omiin asumistarpeisiin kiinnostuneet yksityishenkilöt ja perheet. Tontit ovat esillä ja haettavissa Oulun kaupungin tonttien sähköisessä hakupalvelussa. Haut järjestetään seuraavasti:

  • Kevään lisähaku 27.3. – 29.3.2023 on päättynyt
  • Syksyn omakotitonttihaku 14.8. – 4.9.2023 on päättynyt
  • Syksyn lisähaku 30.10. – 1.11.2023

Syksyn omakotitonttihaku on päättynyt ja arvonta suoritettu.

Haettavana oli 73 tonttia eri puolilta Oulua. Hakemuksia saapui 176. Tontteja varattiin 53 ja 18 varaamatta jäänyttä tonttia tulee nähtäville karttatielle maanantaina 11.9. Voit tutustua haettaviin tontteihin alla olevista materiaaleista. Hakuajan päättymisen jälkeen saapuneita hakemuksia ei huomioida hakemuksia käsiteltäessä. 18.9.2023 klo 8 jatkuvan haun tontit ovat haettavissa.

Syksyn haussa ja lisähaussa hakija voi päättää ostaako vai vuokraako hakemansa tontin. Tällöin käytössä on 10 vuoden karenssiehto eli tonttia ei voi hakea, jos hakijat ovat vuokranneet tai ostaneet tontin kaupungilta vuonna 2013 tai sen jälkeen.

Kunnallisteknisiä hakkuita tehdään Hiukkavaaran, Vähäojan, Korvenkylä ja Vesalanmäen alueilla siten, että myös tontin puolelta kaadetaan puita.

Materiaalit:

Jatkuvasti haettavat omakotitontit haettavissa

Jatkuvasti haettavat omakotitontit ovat tarkoitettu yksityishenkilöille ja perheille omaan asumistarpeeseen Oulun kaupungin tonttien sähköisessä hakupalvelussa. Omakotitonttien jatkuva haku keskeytetään määräaikaisten hakujen ajaksi. Jatkuvan haun tontteihin päivitetään arki aamuisin klo 8.00 sellaiset tontit, joiden varaus on peruuntunut. Tontit ovat ensin nähtävillä viikon ajan ja haettavissa nähtävillä oloajan jälkeen klo 8.00 alkaen.

Tontti varataan hakemuksen ensimmäisenä jättäneelle. Jos ohjelma ei anna lähettää tekemäänne hakemusta, todennäköisesti joku muu on ehtinyt lähettää hakemuksen ennen teitä. Samalta hakijalta tai samasta kotitaloudesta hyväksytään yksi hakemus.

Varauspäätöksen saatuaan hakija tekee tontille tarvittavat maaperätutkimukset perustamistapalausuntoineen ennen vuokrasopimuksen tai kauppakirjan allekirjoittamista. Maaperätutkimus tulee teetättää rakennusvalvonnan ohjeiden mukaisesti, katso kohdasta pohjatutkimuksen ja perustamistapaesityksen vaatimus. Varaa maaperätutkimuksen teetättämiseen runsaasti aikaa, sillä perusteellisten tutkimustulosten saaminen voi viedä aikaa jopa 3 kuukautta.

Tonttihakuihin liittyvää ohjeistusta:

Yhteystiedot

Tonttien hakemiseen liittyen yhdyskunta- ja ympäristöpalveluissa sinua auttavat:

Siirry asiointipalveluun

Tonttihakemus

Oulun kaupungin haettavat tontit ovat esillä Karttatie-palvelussa. Tonttihakemuksen voi tehdä suoraan palvelun kautta.

> Lisätietoja palvelun esittelysivuilla
>>  Siirry asiointipalveluun 

>>> Ohjeet tonttien hakemiseen (video)

 

Asuntomessualue sijatsee veden äärellä.

Asuntomessut 2025

Tutustu messualueeseen

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/omakotitontit