Hiukkavaara-kyselyt

Kuntalaiset osallistuivat ainutlaatuisella tavalla Hiukkavaaran kehittämiseen

Hiukkavaarasta ollaan tekemässä kestävän kaupunkisuunnittelun mallialuetta, jonka suunnitteluvaiheessa kerätään kuntalaisilta palautetta ja kehitysideoita. Tavoitteena on tavanomaista laadukkaampi suunnittelu ja maailmanlaajuisesti uutuusarvoa sisältävät toteutukset, joilla Oulua ja Suomea tehdään tunnetuksi.

Ensimmäiset Hiukkavaara-aiheiset kyselyt toteutettiin huhtikuun aikana PATIO-keskustelufoorumilla, ZEF-kyselytyökalulla ja UBI-näytöillä. Kyselyihin osallistui yhteensä yli 200 kuntalaista, jotka kertoivat mielipiteensä siitä, millainen on viihtyisä ja toimiva kaupunkiympäristö erityisesti talviaikaan. Lisäksi Oulun yliopisto teki kirjekyselyn.

PATIO-verkkofoorumin käyttäjistä valittu testiryhmä tutustui myös Hiukkavaaran virtuaalimalliin ainutlaatuisessa tilaisuudessa Oulun ammattikorkeakoulun 3D-virtuaalilaboratorio CAVEssa. 

Unelmien talvikaupunki Hiukkavaara muotoutuu asukkaiden toiveiden mukaiseksi

Kyselyjen perusteella kuntalaiset haluavat Hiukkavaarasta tiiviin ja kaupunkimaisen, mutta kuitenkin luonnonläheisen, aidosti uudentyyppisen asuinalueen. Suuret marketit ja lähiöpubit ovat ei-toivottujen asioiden listalla. Kouluratkaisuksi ehdotettiin muunneltavista elementeistä rakennettavia kouluja. Vuodenajat tulisi kuntalaisten mielestä huomioida jo suunnitteluvaiheessa esimerkiksi lumen varastoinnin suhteen. Asukkaat haluaisivat säilyttää alueen historian armeijahenkisen Sotku-kahvilan ja teemaan sopivien tapahtumien muodossa.

Oulun kaupungin kehittämishankkeet (Hiukkavaara-hanke, INURDECO) toteuttivat kyselyt yhteistyössä käyttäjälähtöisiä menetelmiä kehittävän MAINIO-hankkeen kanssa. Kerätyt mielipiteet tukevat olemassa olevia suunnitelmia ja uusiakin ideoita löytyi jatkokehitettäväksi.

Kuntalaisilta kerätään jälleen mielipiteitä ja palautetta alueen kehittämistä koskien seuraavan vaiheen kyselyissä syksyn 2013 aikana.

Tutustu kyselyn tuloksiin täällä: 

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitus

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Kirjaamo, PL 71
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Asemakaava-arkkitehti
    Leena Kallioniemi work
    044 703 2425
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.