Leikkipuistot

Lapset leikkimässä leikkipuistossa aurinkoisella säällä.

Keskustan suuralue

Höyhtyän suuralue

Oulunsuun suuralue

Kaukovainion suuralue

Kaakkurin suuralue

Maikkulan suuralue

Tuiran suuralue

Puolivälinkankaan suuralue

Koskelan suuralue

Pateniemen suuralue

Kaijonharjun suuralue

Myllyojan suuralue

Korvensuoran suuralue

Ylikiimingin suuralue

Hiukkavaaran suuralue

Haukiputaan suuralue

Kellon suuralue

Kiimingin suuralue

Jäälin suuralue

Oulunsalon suuralue

Yli-Iin suuralue

Leikkipuistot kartalla

Tervetuloa iloisiin leikkipuistoihin! Oulussa on 163 leikkipuistoa, joten valinnanvaraa riittää. Kierrä vaikka kaikki kesän aikana. 

Kaikkien leikkipuistojen sijainnin kartalla löydät Karttatie-palvelusta. Leikkipuistot on Oulussa jaoteltu varustelutason ja sijainnin mukaan leikkipaikkoihin, leikkipuistoihin ja keskusleikkipuistoihin. Leikkipuistoissa on välineitä eri-ikäisille lapsille. Välineet on suunniteltu ikäryhmille niin, etteivät taaperot pääse kiipeämään kouluikäisten välineisiin.

Leikkipaikat palvelevat asukkaita kotien läheisyydessä ja tarjoavat mahdollisuuden lasten perusleikkeihin. Jokaiselta leikkipaikalta löytyviä välineitä ovat keinut, jousikeinut, hiekkalaatikko sekä liukumäet ja kiipeilyteline.

Leikkipuistot sijoittuvat kevyen liikenteen väylien varsille, lähelle muita palveluita ja palvelevat laajempaa aluetta. Leikkipuistossa on leikkivälineiden lisäksi usein maamäki ja pieni nurmikenttä. Tavoitteena on yksi leikkipuisto jokaisella suuralueella.

Keskusleikkipuisto on koko perheen monitoimipuisto, joka kokoaa käyttäjiä ympäri kaupunkia. Varustetasoltaan keskusleikkipuisto on monipuolisin ja sillä voi olla alueelle sopiva teema. Lisäksi puistossa voi olla kuntoilu- ja liikuntavälineitä puiston varttuneemmille käyttäjille. Keskusleikkipuistot sopivat hyvin retkikohteiksi.

Talvisin leikkipuistoja voi käyttää ulkoiluun, lumileikkeihin ja mäenlaskuun. Leikkivälineet eivät ole talvella käyttökunnossa, sillä lumi ja jää voivat tehdä välineiden käytöstä turvatonta: pinnat voivat olla liukkaita ja turva-alustat kovia.

Jos havaitset leikkialueella tai välineissä huomautettavaa, löydät kunnossapitäjän yhteystiedot leikkipuiston tiedotetaulusta. Taulussa on myös puiston pelastusosoite hätätapausten varalta.

Kaikki leikkipuistot on valaistu. Leikkipuistojen valaistus on kytketty katuvalaistuksen ohjaukseen, joten valaistuskausi on noin heinäkuun lopusta toukokuun puoleen väliin. Pääsääntöisesti leikkipuistoissa palaa valot aina kun on pimeää. Mikäli havaitset vikaa leikkipuistojen valaistuksessa laitathan siitä palautetta palautepalvelun kautta

Esteettömyys leikkipuistoissa

Leikkipuistojen suunnittelussa pyritään esteettömyyden perustasoon. Esteettömyyden toteutuksessa huomioidaan, että leikkipuistossa on leikkivälineitä ja alueita, joihin pääsee helposti. Leikkiväline luokitellaan esteettömäksi, jos sen käyttö on mahdollista avustajan opastuksella. Pääkulkureitit suunnitellaan esteettömiksi mitoitukseltaan ja pintamateriaaleiltaan. Ainakin yksi leikkipuiston penkeistä suunnitellaan esteettömäksi.