Vuorovaikutussuunnitelma

Kuinka osallistua ja vaikuttaa asemakaavoitusprosessiin? Mitä se tarkoittaa? Kuinka osallistuminen näkyy kaavassa ja valmiissa ympäristössä?

Nämä olivat marraskuussa 2013 järjestetyssä Vuorovaikutusta vai ei? –kyselyssä esille tulleita kysymyksiä. Asemakaavoituksen vuorovaikutussuunnitelma Hiukkavaaraan vastaa kahteen ensimmäiseen kysymykseen ja muistuttaa suunnittelijoita kolmannen kysymyksen tärkeydestä. Vuorovaikutuskello kertoo, millaista vuorovaikutusta Hiukkavaaraan suunnitellaan täksi vuodeksi ja millä aikataululla se on tarkoitus toteuttaa. Suunnittelijoille vuorovaikutussuunnitelma kertoo myös, millaisia menetelmiä vuorovaikutuksen järjestämisessä voidaan hyödyntää ja millaisia kokemuksia niistä on saatu.

Asemakaavoituksen vuorovaikutussuunnitelma pilottikohteena Hiukkavaara 14.2.2014 (pdf)

Vuorovaikutussuunnitelman pohjaksi tehtiin viikon kestänyt kysely, joka toteutettiin sekä verkkosivuilla että paperikyselynä seitsemässä julkisessa tilassa. Kyselyn pohjalta suurimmat parannuskohteet olivat vaikutusmahdollisuuksien parantaminen asemakaavoitusprosessissa ja tiedottaminen myös siitä, kuinka voidaan vaikuttaa. Kyselyn tuloksena vuorovaikutussuunnitelmassa pyrittiin selventämään sitä, miten ja mihin osallistuminen ja vaikuttaminen on mahdollista kaavoituksen eri vaiheissa. Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin 2 kpl Finnkinon elokuvalippuja ja 5 kpl mukkikahveja Hiukkavaaran Laatukirpputorilla. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Vuorovaikutusta vai ei? -kyselyn 11.-19.11.2013 tulokset (pdf)