Kävely ja pyöräily

Oulu on tunnettu pyöräilykaupunki.

Hyvä pyörätieverkko, joka kattaa koko kaupungin, sekä tuulta ja pakkasta pelkäämättömät pyöräilijät ovat saaneet valtakunnallista ja kansainvälistäkin huomiota. Väylien tehokkaalla kunnossapidolla varmistetaan se, että kävely ja pyöräily ovat useimmille matkoille aina varteenotettava vaihtoehto – talvellakin.

Oulussa on pyöräteitä yli 600 km, noin 4 m jokaista asukasta kohti. Mopoilu on niillä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kielletty. Keskustassa pyöräileminen vaatii hieman suunnittelua; ihan kaikkialle ei pyörätietä pitkin pääse mutta vähäliikenteisillä kaduilla pärjää ihan hyvin, kunhan muistaa noudattaa liikennesääntöjä ja ottaa muut liikkujat huomioon.

Muuntamopyöräilyreitti (pdf)

Pyöräilyreittikartasta löydät kolme erilaista pyöräilykierrosta (pdf 7 Mt).

Kahden järven reitti (17 km) suuntaa Kuivasjärvelle ja Pyykösjärvelle. Matkalla voi piipahtaa virkistäytymässä Kasvitieteellisessä puutarhassa tai tutustua yliopiston museoihin.

Oulujoen reitti (26 km) seurailee Oulujoen vartta ja ulottuu Turkansaaren ulkomuseoon.

Merellinen reitti (10 km) sisältää paljon nähtävää sekä useita käyntikohteita. Se on myös lyhyt ja sopii hyvin kaikenikäisille. Koskikeskuksen kiertävä reitti kulkee mm. Ainolan puiston kautta ja ulottuu Nallikariin. Tälle reitille on saatavana ilmainen ääniopaspalvelu suomeksi ja englanniksi: OuluGo-ääniopaspalvelu.

Pyöräilykarttoja saa ilmaiseksi mm. kaupungin matkailuneuvonnasta, os. Torikatu 18, p. 08 558 41330, touristinfo@ouka.fi.
 

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2,
  • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki 90140 Oulu
  • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.