Kävely ja pyöräily

Oulu on tunnettu pyöräilykaupunki, jossa myös kaupunki satsaa pyöräilyyn, jotta ajaminen olisi helppoa niin kesällä kuin talvella. 

Hyvä pyörätieverkko, joka kattaa koko kaupungin, sekä tuulta ja pakkasta pelkäämättömät pyöräilijät ovat saaneet valtakunnallista ja kansainvälistäkin huomiota. Väylien tehokkaalla kunnossapidolla varmistetaan se, että kävely ja pyöräily ovat useimmille matkoille aina varteenotettava vaihtoehto – talvellakin. Uudet pyöräilybaanat ovat leveitä, punaisella asfaltilla päällystettyjä pyöräteitä, joita on tällä hetkellä kaksi: Mäntylässä ja Linnamaalla. Myös keskustaan on lisätty lukuisia pyöräkaistoja, jotka niin ikään on päällystetty punaisella asfaltilla. 

Oulussa on pyöräteitä yli 600 km, noin 4 m jokaista asukasta kohti. Mopoilu on niillä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kielletty. 

Muuntamopyöräilyreitti (pdf)

Pyöräilyreittikartasta löydät kolme erilaista pyöräilykierrosta (pdf 7 Mt).

Kahden järven reitti (17 km) suuntaa Kuivasjärvelle ja Pyykösjärvelle. Matkalla voi piipahtaa virkistäytymässä Kasvitieteellisessä puutarhassa.

Oulujoen reitti (26 km) seurailee Oulujoen vartta ja ulottuu Turkansaaren ulkomuseoon.

Merellinen reitti (10 km) sisältää paljon nähtävää sekä useita käyntikohteita. Se sopii hyvin kaikenikäisille. Koskikeskuksen kiertävä reitti kulkee mm. Ainolan puiston kautta ja ulottuu Nallikariin. 

Talveenkin sopivia pyöräreittejä

Meri-Toppilan reitti 
Meri-Toppilan puistoalueella sijaitseva talviulkoilureitti sijaitsee Oulujoen suistoalueen pohjoispuolella Perämeren rantamaisemissa. Polulta aukeaa näkymät lumen peittämälle meren jäälle. Aurinkoisina talvipäivinä se onkin suosittu ulkoilualue nuotiopaikkoineen.

Kaakkurin reitti
Kaakkurissa sijaitseva pyöräilyreitti on monipuolinen kuntoilijoiden ja ulkoilijoiden suosima talvipyöräilykohde. Pyöräilyuraa pidetään kunnossa lanaamalla sitä säännöllisesti talvikauden ajan. Talvipyöräilyreitti on tarkoitettu ensisijaisesti maastopyörillä ja läskipyörillä liikkuville ulkoilijoille ja kuntoilijoille. Maasto on vaihtelevaa, mäkistä ja sisältää vaativuudeltaan helppoja ja keskitasoisia pyöräilyosuuksia.

Pyöräilykarttoja saa ilmaiseksi muun muassa kaupungin matkailuneuvonnasta, Hallituskatu 36B (BusinessAsema), p. 08 558 41330, touristinfo@ouka.fi.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2,
  • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki 90140 Oulu
  • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.