Kiinteistöjen piha-alueet

Pysäköinnin­valvonta yksityisillä alueilla

Pysäköinninvalvonnasta annetun lain mukaan yksityisellä alueella ei saa määrätä pysäköintivirhemaksua eikä rengaslukkoa käyttää ilman kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta.

Pysäköinninvalvonnan aloittaminen kiinteistön piha-alueella edellyttää pysäköinninvalvontapyyntö-lomakkeen (pdf) täyttämistä. Täytetty lomake ja pyydetyt liitteet toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen pysakoinninvalvoja(at)ouka.fi. Lomake liitteineen tulee olla toimitettu ennen valvonnan aloittamista.

Lomakkeen täyttämiseen tarvitset koneellesi maksuttoman Acrobat readerin tai muun vastaavan ohjelman, jolla pääset täyttämään ja tallentamaan lomakkeen.

Valvontapyynnön esittäjän on määriteltävä lomakkeeseen alueen käyttötarkoitus eli onko valvottava alue yleisesti liikenteeseen käytetty vai ei. Tarkemmat ohjeet alueiden käyttötarkoituksista löytyvät valvontapyyntölomakkeen sivulta kaksi (2).

Ilmoituksen virheellisestä pysäköinnistä voi tehdä taloyhtiön isännöitsijä, kiinteistönhoitaja, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja tai jäsen. Ilmoittaja voi myös olla esim. taloyhtiön erikseen valtuuttama henkilö. Jatkuvan valvonnan edellytyksenä yksityisillä piha-alueilla on, että kiinteistön omistaja tai haltija edellyttää kirjallisen tai sähköisen pysäköintiluvan käyttämistä.

Oulun kaupunki ei valvo sellaisia alueita, jotka on annettu yksityisen valvontayrityksen valvontaan.

Oulun kaupunki pysäköinninvalvonta

  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Oulu 10-palvelut work 08 558 558 00
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.