Veneily

 

Oulu tarjoaa oivallisia mahdollisuuksia purjehtijoille ja muille meritse Ouluun saapuville veneilijöille. Veneilypalvelumme ovat aivan keskustan tuntumassa Meritullin vierassatamassa sekä rauhallisen luonnon keskellä Hietasaaressa.

Kaupungin ylläpitämät venepaikat sijaitsevat Oulujoen rannalla ja Merikosken voimalaitoksen alapuolisella suisto- ja merialueella.

Venesatamien tarkemmat tiedot löydät satamakohtaisista esittelyistä.

Venepaikkojen varaus

Venepaikat varataan sähköisen eVarauspalvelun kautta. Venepaikkavarauksen tekeminen edellyttää kirjautumista palveluun. Venepaikka maksetaan verkkomaksuna. Jos käytössäsi ei ole internetiä tai verkkopankkipalvelua, voit varata ja maksaa venepaikan Oulu10-palvelupisteissä (Oulu10/Saaristonkatu 8, Haukiputaan yhteispalvelupiste, Kiimingin asiointipiste ja Oulunsalon yhteispalvelupiste).

Halutessasi vaihtaa maksetun venepaikan toiseen, ota yhteyttä Oulu10-palvelupisteeseen.

Venepaikkasäännöt löydät sivun alalaidassa olevista veneilylinkeistä. Tutustu niihin ennen varauksen tekemistä.

Käytä aikaisemmin luomaasi käyttäjätunnusta. Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksesi ja/tai salasanasi, voit palauttaa sen varauspalvelusta kohdasta "Unohtuiko käyttäjätunnus tai salasana?". Jos olet uusi asiakas, luo palvelussa uusi käyttäjätunnus ja salasana. Säilytä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi seuraavaa käyttöä varten.

Venepaikkojen hinnat

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta on vahvistanut vuoden 2021 venepaikkahinnat. Uudet hinnat löytyvät palveluhinnastosta.

Vene- ja soutuvenepaikat

Uudelleenvarausjakso viimevuotisille vene- ja soutuvenepaikkojen vuokraajille alkaa 1.3.2021 klo 8.00 ja päättyy 3.5.2021 klo 8.00. Varaamatta ja maksamatta jääneet paikat vapautuvat yleiseen varaukseen uudelleenvarausjakson jälkeen.

Vuonna 2020 vapaaksi jääneiden vene- ja soutuvenepaikkojen yleinen varaus alkaa 1.3.2021 klo 8.00.

Uudelleenvarausjaksolla varaamatta ja maksamatta jääneet paikat vapautuvat yleiseen varaukseen 3.5.2021 klo 8.00.

Pääset siirtymään eVarauspalveluun alla olevasta linkistä.

Siirry eVarauspalveluun

Ohje vanhan venepaikan uudelleenvaraukseen (pdf)

Talvisäilytyspaikat

Uudelleenvarausjakso viimevuotisille talvisäilytyspaikan vuokraajille alkaa 1.7.2021 klo 8.00 ja päättyy 1.9.2021 klo 8.00.

Varaamatta ja maksamatta jäävät paikat vapautuvat yleiseen varaukseen 1.10.2021 klo 8.00.

Veneiden talvisäilytyskausi alkaa 1.10.2021 ja päättyy 30.9.2022.

HUOM. Vuonna 2020 vapaiksi jääneiden talvisäilytyspaikkojen yleinen varaus alkaa 1.9.2021 klo 8:00.

 

 

Siirry eVarauspalveluun

Laituriporttien avaimet

Venesatamien laituriporttien avaimet, lukuun ottamatta Varjakan ja Kiviniemen venesatamaa, luovutetaan panttia vastaan Oulu10-palvelupisteessä osoitteessa Torikatu 10. Varjakan laituriporttien avaimet luovutetaan Oulunsalon yhteispalvelupisteessä Kauppakeskus Kapteenissa osoitteessa Karhuojantie 2 ja Kiviniemen laituriportin avaimet Haukiputaan asiointipisteessä osoitteessa Jokelantie 1. Avainpantista peritään palveluhinnaston mukainen maksu.

Oulu10 -palvelupisteiden aukioloajat

 

Katso Oulu10-asiointipisteiden aukioloajat