Kouluterveydenhuolto

Koulunkäynti on lapselle työtä, jonka vuoksi hän tarvitsee onnistuakseen aikuisen tukea ja ohjausta. Kodin, koulun ja kouluterveydenhuollon yhteistyö on tärkeää koululaisen hyvinvoinnin tukemisessa.

Kastellin monitoimitalossa on yhteensä kolme terveydenhoitajaa, joista kaksi työskentelee peruskoulun puolella.

Terveydenhoitaja Maarit Enbuske p. 044-7034583
-Luokat 1-6 sekä jopo

Terveydenhoitaja Eija Käräjäoja p. 050 3787196
-Luokat 7-9

Koululla on terveydenhoitaja päivittäin. Päivystystunti on ma-pe klo 12-13.

Muina aikoina sovitut terveystarkastukset ja ajanvarausasiakkaat, näin jokaisella on mahdollisuus asioida rauhassa terveydenhoitajan vastaanotolla.

Puhelintunti klo 11.30-12.00.

Selvissä sairastapauksissa, esim. kuume tai vatsatauti, opettaja ohjaa oppilaan kotiin. Terveydenhoitajan tapaamista ei tähän tarvita. Vanhat vammat, vapaa-ajan tapaturmat sekä hoitoa vaativat sairaudet, hoidetaan omalla terveysasemalla.

Koulutapaturmissa ensiavun antaa ensimmäisenä paikalle osunut henkilö, joka tarvittaessa tekee myös tapaturmailmoituksen sekä ilmoittaa asiasta oppilaan huoltajalle. Oppilaan jatkohoito tapahtuu kotona tai tarvittaessa Kontinkankaan Hyvinvointikeskuksessa (ei tarvitse soittaa etukäteen).

Mikäli oppilaalla on jokin sairaus tai jatkuva lääkitys, joka on hyvä huomioida koulussa, ilmoittakaa siitä opettajalle. Koulussa tehdään suunnitelma oppilaan lääkehoidon toteuttamiseksi. Oppilaan / huoltajan on huolehdittava perussairauteen liittyvä lääkitys mukaan kouluun (esim. migreeni).

Terveystarkastukset suoritetaan luokkakohtaisesti syys- ja kevätlukukauden aikana. Tarkastusten ajankohdasta ja mahdollisesta ajanvarauksesta informoidaan wilman kautta oppilaita, huoltajia sekä luokanvalvojaa.

Koululääkäri tekee lakisääteiset 1., 5. ja 8. luokan laajoihin terveystarkastuksiin kuuluvat lääkärintarkastukset. Näissä tarkastuksissa huoltajan läsnäolo on suotavaa.

Hoitolomatodistukset alle 10 vuotiaiden koululaisten hoidosta hoituvat puhelintunnilla. Hoitolomatodistusta ei voi kirjoittaa jälkikäteen.

Oppilasmäärät ovat suuret, joten toivomme, että muistutatte lastanne päivystystunnin ajankohdasta ja varatusta tarkastusajasta!