Kaukovainio kaiken keskellä. Pyöräilijä Kaukovainiolla.

Kaukovainio - positiivisen energian asuinalue

Kaukovainio on Oulun kaupunginosa, joka sijaitsee noin neljä kilometriä Oulun keskustasta etelään. Alue on suosittu hyvien palveluidensa, luonnon läheisyytensä ja liikenneyhteyksien ansiosta. Alueella on omakoti-, kerrostalo- ja rivitaloasutusta. Asukkaita Kaukovainion suuralueella on noin 7 000.

Näillä sivuilla pääset tutustumaan Kaukovainioon, sen asukkaisiin, historiaan ja suunnitelmiin alueen kehittämiseksi.

 

Making-City-hanke

Oulun kaupunki ja Kaukovainio ovat mukana kansainvälisessä EU-hankkeessa pilottikohteena. Making-City-hankkeen tavoitteena on edistää kaupunkien vähähiilisyystavoitteita. Oulun kaupungin lisäksi Kaukovainion kehittämisessä ovat mukana myös Arinan Kiinteistöt Oy, Oulun Sivakka Oy,  Oulun Energia Oy, Jetitek Oy, Oulun yliopisto, VTT ja YIT Suomi Oy.

Making-City-hanketta rahoitetaan osana Euroopan Unionin Horizon 2020 -ohjelmaa. Hanke kuuluu Smart Cities and Communities (SCC) -teemaan. Hankkeen pääkoordinaattori on Cartifin tutkimuslaitos Espanjassa. Oulun lisäksi toisena  pilottikaupunkina on Groningen Hollannista. Hankkeessa on mukana myös kuusi seuraajakaupunkia: Bassano del Grappa (Italia), Leon (Espanja), Kadikoy (Turkki), Trencin (Slovakia), Vidin (Bulgaria) ja Lublin (Puola) kumppaneineen. Hanke toteutetaan vuosina 2019–2023 ja sen kustannukset Oulussa ovat yhteensä noin viisi miljoonaa euroa.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/kaukovainio