Kuvassa Saara, luonnon läheisyys on tärkeää.

Elämää Kaukovainiolla

Kaukovainio on kaiken keskellä. Alueelta löytyy palveluja ja tekemistä lapsille, nuorille, opiskelijoille, perheille ja eläkeläisille. Palvelujen ja hyvin liikenneyhteyksien ansiosta Kaukovainiolta pääsee helposti ilman ruuhkia sukkuloimaan muualle Ouluun opiskelemaan tai töihin. Osa opiskelupaikoista sijaitsee ihan kivenheiton päässä Kaukovainion Kotkantiellä. Luonnon läheisyys ja vihreys viehättävät kaukovainiolaisia vauvasta vaariin. Luonto, sen antimet, lenkkipolut ja hiihtoreitit lähtevät melkein ulko-oven vierestä.


Tällä sivulla pääset tutustumaan tarkemmin kaukovainiolaisten elämään.

Kuvassa Mikko

Mikko, osa-aikaeläkeläinen

Olemme vaimoni kanssa asuneet Kaukovainiolla jo 25 vuotta. Kotimme on kaksikerroksisessa rivitalossa. Lähinaapurusto on täynnä tuttuja. Kun lapset olivat pieniä, olimme enemmänkin tekemisissä naapureiden kanssa. Nykyään vähän vähemmän. Kaukovainiolla on aktiivinen asukasyhdistys, joka on ollut yhdessä kaupungin kanssa suunnittelemassa Kaukovainion tulevaisuutta. Kaukovainiolla on mukavasti palveluja. Lukeminen on minun juttuni. Minulla on kotona yli 2 000 kirjaa ja käyn myös usein Kaukovainion kirjastolla lukemassa lehtiä.

Kirjaston lisäksi kauppa, apteekki ja huoltoasema ovat lähellä. Minun mielestäni Kaukovainiossa on parasta alueen sijainti: pyöräteitä pitkin Oulun keskustaan on vain noin kolme kilometriä, autolla pääsee hyvin ja joukkoliikenne kulkee. Päivittäistavarapalvelut ovat meidän tarpeisiimme oikein kattavat. Kuntoilupaikka on myös lähellä. Siellä on mukava käydä lenkkeilemässä ja talvella hiihtämässä.

Minun mielestäni asuntojen hinnat ovat Kaukovainiolla maltilliset muuhun Ouluun verrattuna. Alueena tämä on turvallinen, terveellinen ja viihtyisä. Ei tämä ole ollenkaan rauhatonta tai vaarallista seutua.

Kuvassa Saara

Saara, opiskelija

Muutin syksyllä 2017 Kajaanista Ouluun opiskelemaan. Asun kerrostaloasunnossa. Koska olen kotoisin toiselta paikkakunnalta, niin en tuntenut eri kaupunginosia kovin hyvin. Kaukovainio on lähellä opiskelupaikkaani, joten sijainti vaikutti mielestäni oikein hyvältä. Onhan tämä alue tavallaan vähän syrjässä, mutta kuitenkin sopivan lähellä keskustaa. Minulle luonnon läheisyys on myös tärkeää, sillä harrastan lenkkeilyä ja juoksemista. Kaukovainiolla on helppoa asua, sillä kauppa ja kirjasto ovat lähellä. Palveluista käytän niitä
eniten. Asuinalueena Kaukovainio on hiljainen ja rauhallinen paikka.

Perhekuva Hätönen

Perhe Hätönen

Meidän perheeseemme kuuluu 12- ja 15-vuotiaat pojat ja 10-vuotias tyttö. Muutimme Helsingistä Ouluun reilut viisi vuotta sitten ja olemme olleet tyytyväisiä. Asumme vuokralla kolmikerroksisessa rivitalossa. Helsinkiin verrattuna vuokratasossa on huomattava ero!

Kaukovainio sopii hyvin lapsiperheille, sillä alueella on rauhallista. Pienemmille lapsille täällä on leikkipuisto. Nuorisolle on koulun vieressä skeittipuisto, rampit, trampoliinit ja kiipeilytelineet. Talvella luistinradat ja hiihtoladut ovat ihan lähellä.

Kaukovainiolla parasta on se, että palvelut ovat lähellä. Alue on kaupunkimainen, mutta metsät ja puistot ovat ympärillä.