Opiskelijaksi Kiiminkiin

 

Tervetuloa Kiimingin lukioon!

KIIMINGIN LUKIO on hyvä lähilukio. Painotamme laajaa yleissivistystä, kielitaitoa, itsetunnon kehittymistä ja hyviä jatko-opiskeluvalmiuksia. Laadukkaan opetuksen takaa ammattitaitoinen ja eteenpäin katsova henkilökunta. Kohtaamme jokaisen nuoren yksilöllisesti, ja kukin saa tarpeidensa mukaan henkilökohtaista ohjausta. Opiskelutaidon kurssi ja auttavaiset tutorit helpottavat siirtymistä peruskoulusta lukioon. Pyrimme siihen, että lukioaika olisi nuorelle yksi elämän parhaista vaiheista. Kiimingin lukiossa kuulut joukkoon!
 
LUKIOMME VAHVUUKSIA:
 • viihtyisät, ajanmukaiset ja remontoidut opiskelutilat
 • uusin teknologia
 • tiimijakso (linkki)
 • aktiivinen oppilaskuntatoiminta ja kivoja tapahtumapäiviä
 • välitön ja rohkaiseva ilmapiiri
 • mahdollisuus suorittaa lukioaikana tietojenkäsittelytieteen perusopintoja Oulun yliopistossa
 • luonnontieteiden työkursseja
 • matematiikan erikoiskursseja
 • luovan kirjoittamisen kurssi
 • tähtitieteen kurssi
 • yritystiedon kurssi
 • viron ja latinan alkeiskurssit
 
Niina, 3. vuoden opiskelija:"Valitsin Kiimingin lukion siksi, koska tutustumiskäynnillä huomasin, kuinka lämmin ilmapiiri täällä on ja kuinka viihtyisä koulu tämä on. Olen viihtynyt erinomaisesti. Olen myös saanut paljon uusia kavereita, ja opettajat ovat hirmu ystävällisiä meille opiskelijoille."
 
Jere, 2. vuoden opiskelija:"Valitsin lukion, koska ylioppilaslakin lisäksi saan kolme vuotta lisäaikaa päättääkseni, mikä minusta tulee isona. Kiimingin lukio on lähelläni, kaverit pysyvät mukana ja koulu tarjoaa mahtavan ilmapiirin, jossa jokainen pääsee esille omalla tavallaan."

Janne, yo-juhlan jälkeen lukiovuosista:  "Aluksi ajattelin vaihtavani opiskelupaikkaa, ja niin sanoin aina alussa kavereillenikin, jotka suuresti ihmettelivät kulkemistani Kiimingissä. Monet suosittelivat omaa opinahjoaan - jotakin Oulun suurista lukioista. Useat tiesivät Kiimingin olevan kyläpahanen "jossain korpikuusen kannon alla". Olipa lukion liepeillä susi nähtykin aloitusvuotenani, sille kovasti Oulussa nauroimme. Kohta huomasin, että jatkoin vielä lukionvaihtamisaikeistani puhumista, vaikka tiesin jääväni Kiiminkiin. Tuosta pienestä lukiosta olikin tullut mukava opiskelupaikka ja kaveriporukkamme koheesio oli mahtava. Oulun kouluihin tottuneena lukion henkilökunnan aito läsnäolo ja välittäminen yllättivät; kyseessä oli kuitenkin jo toisen asteen oppilaitos.

Harmailta hiuksilta eivät opettajat minun kanssani välttyneet: poissaoloja oli joskus liikaa - myöhästyäkin osasin. Luokaton järjestelmä oli laiskemmanpuoleiselle opiskelijalle hiukan hidasteena ja kursseja siksi kertyikin aluksi hitaasti. Lopussa laitoin isomman vaihteen silmään ja kerrytin kurssit, tulipa kirjoituksissakin yhdestä aineesta neljää pistettä vaille Laudatur!
Kiimingin lukio oli mukava "sivupolku", vastavirtaan menemiseltä se todellakin tuntui aina ajellessa kouluun, kun koko matkan vastaan tuli pitkä autojono. Minä posottelin Ouluun meneviä työmatkalaisia vastakarvaan yksinäni. Tunnilta saatoin silti myöhästyä, vaikka tie olikin minun suuntaani tyhjä...

Kiitos opettavaisista ja antoisista vuosista terhakkaassa ja kannustavassa ympäristössä!"

Hakeminen Kiimingin lukioon

Kiimingin lukioon haetaan, kuten muuallekin, kevään yhteishaussa. Meillä ei ole keskiarvorajaa, mutta koska hakijoita on niin paljon, lähellekään kaikki halukkaat eivät pääse lukioomme mikäli perusasteen keskiarvosi on liian alhainen. Sinun kannattaa käydä perusaste hyvin.

Lukiossamme on reipas opiskelijaystävällinen ilmapiiri ja haluamme kasvattaa opiskelijoista oma-aloitteisia ja aktiivisia ihmisiä yhteiskuntaan. Olet tervetullut avoimien ovien päiväämme (kysy opoltasi milloin avoimet ovemme ovat), ja voit kysyä lisätietoja koulustamme omalta opinto-ohjaajalta tai suoraan täältä Kiimingin lukiosta.

 

Oulun kaupungin lukioiden hakuohjeet.