Kaukopalvelu

 

Kaukolainan tilaaminen

Jos kirjaa tai jotakin muuta aineistoa ei ole missään OUTI-kirjastossa, sen voi tilata lainaksi muualta Suomesta tai ulkomailta. Tällaista lainaa kutsutaan kaukolainaksi.

Jos aineisto kuuluu OUTI-kirjastojen kokoelmiin, sitä ei tilata kaukolainaksi.
Tarkista siis ennen tilausta, löytyykö aineisto OUTI-verkkokirjastosta. OUTI-kirjastojen kokoelmista löytyviin teoksiin voit tehdä varauksen maksutta kirjautumalla verkkokirjastoon tai kirjaston asiakaspalvelussa.

Voit tilata kaukolainoja

  • ensisijaisesti internetin kautta lomakkeella (vaatii kirjastokortin ja PIN-koodin)
  • kirjastoissa paikan päällä asiakaspalvelussa
  • sähköpostilla, jos lomakkeen käyttö ei onnistu (kaukopalvelu@ouka.fi, musiikin kaukopalvelupyynnöt karjasilta.kirjasto@ouka.fi)

Äänitteitä, elokuvia, äänikirjoja tai muuta AV-aineistoa ei tilata ulkomailta. E-kirjoja tai muuta e-materiaalia ei voi kaukolainata muista kirjastoista.

Celian äänikirjoja eli Daisy-äänikirjoja lukemisesteisille ei tilata kaukolainana, vaan niitä voi toivoa kirjaston kokoelmiin. Lisätietoja Celian äänikirjoista.

Kaukolainoja voi olla kerrallaan lainassa tai tilauksessa yhteensä korkeintaan 20. Lainakielto OUTI-kirjastoissa estää myös kaukolainauksen.  

Noudatamme kaukolainauksessa suomalaisia kaukopalveluohjeita ja -käytäntöjä.
Oulun kaupunginkirjasto ei vastaa lähettäjäkirjaston aineiston kunnosta.

 

Maksut

Kirjasto perii jokaisesta kaukolainatilauksesta 1 € toimitusmaksun. Toimitusmaksun lisäksi osa kirjastoista perii 1–15 € lisämaksun lähettämistään kaukolainoista. Jos kaukolainan hinta on 1 euron toimitusmaksua suurempi, kirjasto ottaa yhteyttä asiakkaaseen ennen tilaamista.

Jättäessäsi kaukolainapyynnön sitoudut maksamaan kaukolainamaksun. Maksu peritään kaukolainaa noudettaessa niissä kirjastoissa, joissa on kassa. Muissa kirjastoissa kaukolainamaksu lisätään kirjastokortin maksuihin.

Muista peruuttaa tilauksesi, jos et tarvitsekaan kaukolainaa. Voit peruuttaa sen ilmoittamalla kirjastoon. Jos tilaamasi kaukolaina on jo tulossa lähettäjäkirjastosta, olet velvollinen maksamaan tilauksesi. Tilausta ei tarvitse maksaa, jos tilaus ehditään perua ennen kuin se lähetetään lähettäjäkirjastosta. 

 

Kaukolainojen laina-ajat

Aineiston meille lainaava kirjasto määrää kaukolainan laina-ajan ja uusimiskertojen määrän. Kaukolainojen uusiminen on maksutonta.

Kaukolainaan voi tulla varauksia, jotka estävät uusimisen, vaikka uusimiskertoja olisi ollut jäljellä. 

 

Kaukolainan noutaminen

Voit valita haluamasi Oulun kaupunginkirjaston toimipisteen kaukolainan noutopaikaksi tilaamisen yhteydessä. Kaukolainoja ei voi noutaa kirjaston omatoimiaikana. 

Saapumisilmoituksessa mainitaan myös kaukolainan eräpäivä, joka on kaukolainan viimeinen palautuspäivä. Kaukolainan eräpäivästä tulee huolehtia ja uusimispyynnöt pitää lähettää hyvissä ajoin. Kaukolainat eivät näy OUTI-verkkokirjastossa tavallisten lainojen tapaan. 

Voit palauttaa kaukolainan mihin tahansa Oulun kaupunginkirjaston toimipisteeseen.

 

Kaukolainan uusiminen

Voit tarkistaa omat kaukolainasi ja lähettää uusintapyynnön valitusta kaukolainasta kaukolainalomakkeella. Kirjoita ensin kirjastokorttisi numero ja PIN-koodi ja valitse sitten kohta Tarkista kaukolainasi

Jos lomakkeen käyttö ei onnistu, uusimispyynnön voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen kaukopalvelu@ouka.fi.
Musiikin kaukolainat uusii Karjasillan kirjastossa sijaitseva musiikkiosasto osoitteessa karjasilta.kirjasto@ouka.fi, puh. 08 558 47352.

Kaukolainalomake 

Voit tilata kaukolainoja, tarkistaa omien kaukolainojesi tiedot ja lähettää uusintapyyntöjä ylläolevalla lomakkeella. Kaukolainalomakkeen käyttö vaatii kirjastokortin numeron ja PIN-koodin turvallisuussyistä.

Kaukopalvelu
kirjas­toille

Kirjastot voivat tilata aineistoa kaukolainaksi maksutta Oulun kaupunginkirjastosta.

Kirjastot voivat tehdä tilaukset

Kaukopalvelun puhelinnumero kirjastoille: 050 316 6566.

Lähetysosoite kaukolainoille:
Oulun kaupunginkirjasto
Kaukopalvelu
PL 15
90015 OULUN KAUPUNKI