Kaukolainaus Suomesta ja ulkomailta

 

Huom! Kaukolainojen saapumisessa voi olla viivästystä joulukuun alussa kirjaston muuttojärjestelyjen vuoksi. Uutinen aiheesta

 

Kaukolainan tilaaminen

Jos kirjaa tai jotakin muuta aineistoa ei ole missään OUTI-kirjastossa, sen voi tilata lainaksi muualta Suomesta tai ulkomailta. Tällaista lainaa kutsutaan kaukolainaksi.

Jos aineisto kuuluu OUTI-kirjastojen kokoelmiin, sitä ei tilata kaukolainaksi.
Tarkista siis ennen tilausta, löytyykö aineisto OUTI-verkkokirjastosta. Verkkokirjaston kautta OUTI-kirjastojen kokoelmista löytyviin teoksiin pystyy tekemään ilmaisen varauksen.

Aineiston meille lainaava kirjasto määrää kaukolainan laina-ajan ja uusimiskertojen määrän. Kaukolainojen uusiminen on ilmaista. Kaukolainaan voi tulla varauksia, jotka estävät uusimisen. Noudatamme kaukolainauksessa suomalaisia kaukopalveluohjeita ja -käytäntöjä.
Asiakkaalla voi olla kerrallaan korkeintaan 20 kaukolainaa. Lainauskielto koskee myös kaukolainoja.

Voit tilata kaukolainoja

  • ensisijaisesti internetin kautta lomakkeella (vaatii kirjastokortin ja PIN-koodin)
  • kirjastoissa paikan päällä asiakaspalvelussa
  • sähköpostilla, jos lomakkeen käyttö ei onnistu: kaukopalvelu@ouka.fi
  • musiikin kaukolainat musiikkiosastolta: karjasilta.kirjasto@ouka.fi

Muista peruuttaa tilauksesi, jos et tarvitsekaan kaukolainaa. Voit peruuttaa sen ilmoittamalla kirjastoon. Jos tilaamasi kaukolaina on jo tulossa lähettäjäkirjastosta, olet velvollinen maksamaan tilauksesi. Tilausta ei tarvitse maksaa, jos tilaus ehditään perua ennen kuin se lähetetään lähettäjäkirjastosta. 

Äänitteitä, DVD- tai BluRay-elokuvia, äänikirjoja tai muuta AV-aineistoa ei tilata ulkomailta. E-kirjoja tai muuta e-materiaalia ei voi kaukolainata muista kirjastoista.

Oulun kaupunginkirjasto ei vastaa lähettäjäkirjaston aineiston kunnosta.

 

Maksut

Kirjasto perii jokaisesta kaukolainatilauksesta 1 € toimitusmaksun. Toimitusmaksun lisäksi osa muista kirjastoista perii 1–15 € lisämaksun lähettämistään kaukolainoista. Jos kaukolainan hinta on suurempi kuin 1 € toimitusmaksu, kirjasto ottaa yhteyttä asiakkaaseen ennen tilaamista.

Jättäessäsi kaukolainapyynnön sitoudut maksamaan toimitusmaksun. Kaukolainamaksu peritään kaukolainaa noudettaessa niissä kirjastoissa, joissa on kassa. Muissa kirjastoissa kaukolainamaksu lisätään kirjastokortin maksuihin.

 

Kaukolainan noutaminen

Voit valita haluamasi Oulun kaupunginkirjaston toimipisteen kaukolainan noutopaikaksi tilaamisen yhteydessä. Kaukolainoja ei voi noutaa kirjaston omatoimiaikana.

Saat tiedon kaukolainan eräpäivästä noutaessasi lainan. Sinun tulee huolehtia kaukolainojen uusimisesta ajallaan. Kaukolainat eivät näy OUTI-verkkokirjastossa tavallisten lainojen tapaan.

Voit palauttaa kaukolainan mihin tahansa Oulun kaupunginkirjaston toimipisteeseen.

 

Kaukolainan uusiminen

Voit tarkistaa omat kaukolainasi ja lähettää uusintapyynnön valitusta kaukolainasta kaukolainalomakkeella. Kirjoita ensin kirjastokorttisi numero ja PIN-koodi ja valitse sitten kohta Tarkista kaukolainasi.

Jos lomakkeen käyttö ei onnistu, uusimispyynnön kaukolainasta voi lähettää myös sähköpostitse: kaukopalvelu@ouka.fi
Musiikin kaukolainat uusii Karjasillan kirjastossa sijaitseva musiikkiosasto: karjasilta.kirjasto@ouka.fi, puh. 08 558 47352.

 


Kaukopalvelu kirjastoille

Kirjastot voivat tilata aineistoa kaukolainaksi maksutta Oulun kaupunginkirjastosta.

Kirjastot voivat tehdä tilaukset

Kaukopalvelun puhelinnumero kirjastoille on 08 558 47323.

Lähetysosoite kaukolainoille on

Oulun kaupunginkirjasto
Kaukopalvelu
PL 15
90015 OULUN KAUPUNKI

Kaukolainalomake 

Voit tilata kaukolainoja, tarkistaa omien kaukolainojesi tiedot ja lähettää uusintapyyntöjä ylläolevalla lomakkeella. Kaukolainalomakkeen käyttö vaatii kirjastokortin numeron ja PIN-koodin turvallisuussyistä.