Kirjaston maksut

Kirjasto voi periä asiakkailtaan erilaisia maksuja. Maksuja syntyy muun muassa lainojen myöhästyessä tai jos varaus jää noutamatta viimeiseen noutopäivään mennessä. Lisäksi esimerkiksi tulostaminen, kopiointi ja Digiverstaan laitteissa käytettävät materiaalit sekä kaukolainaus maksavat.

Maksut jaotellaan julkisoikeudellisiin ja yksityisoikeudellisiin maksuihin. Julkisoikeudellisia maksuja ovat myöhästymismaksut, palautuskehotusmaksut ja noutamattoman varauksen maksut. Muut maksut ovat yksityisoikeudellisia maksuja. Vain julkisoikeudelliset maksut voivat johtaa lainauskieltoon. 

Myöhästymismaksut kertyvät, jos asiakas ei palauta lainoja ajoissa. Myöhästymismaksu maksetaan jokaiselta päivältä eräpäivän jälkeen. Lasten ja nuorten aineistosta ei peritä myöhästymismaksua. Palautuskehotuksesta peritään aina maksu.

Jos asiakas ei palauta lainoja tai ei maksa maksuja, hän joutuu lainauskieltoon.

Maksut voi maksaa myös verkkomaksuna OUTI-verkkokirjastossa. Maksamiseen tarvitsee kirjastokortin numeron ja PIN-koodin sekä pankkitunnukset.

Maksut voi maksaa yleisimmillä maksukorteilla Haukiputaan, Kaakkurin, Kaijonharjun, Karjasillan, Kiimingin, Maikkulan, Myllyojan, Oulunsalon, Pekurin ja Rajakylän kirjastoissa ja käteisellä Pekurin kirjastossa sekä kirjastojen yhteydessä olevilla Oulu10-palvelupisteillä Haukiputaalla, Kiimingissä, Oulunsalossa, Yli-Iissä ja Ylikiimingissä.

Kirjastomaksut

Muut maksut