In English | Tekstin koko A- A+

Lainaaminen ja maksut

Oulun kaupunginkirjasto ja OUTI-kirjastot

Oulun kaupunginkirjastoon kuuluvat Oulun pääkirjasto sekä 22 lähikirjastoa eri puolilla Oulua.

Oulun kaupunginkirjasto on osa OUTI-kirjastoja. Kaikki OUTI-kirjastot sijaitsevat Oulun seudulla ja ne tekevät aktiivisesti yhteistyötä. Muita OUTI-kirjastoja ovat Hailuodon, Iin, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Pudasjärven, Pyhäjoen, Raahen, Siikajoen, Taivalkosken, Tyrnävän ja Utajärven kirjastot.
OUTI-kirjastojen yhteiset sivut

Kirjastokortti

Sama kirjastokortti käy kaikissa OUTI-kirjastoissa. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.
Lue lisää kirjastokortista.

Lainaaminen

OUTI-kirjastojen aineistoa voivat lainata kaikki, joilla on jonkin OUTI-kirjaston kirjastokortti. Laina-aika on tavallisesti neljä viikkoa.

Kirjaston asiakkaat voivat myös tilata muualta Suomesta tai ulkomailta lainaksi aineistoa, jota ei ole OUTI-kirjastoissa.
Lue lisää lainaamisesta ja laina-ajoista

Palauttaminen

Lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa OUTI-kirjastoon, jollei lainattaessa ole toisin ilmoitettu.
Lue lisää palauttamisesta.

Maksut

Jos asiakas ei palauta lainoja ajoissa, hänen täytyy maksaa myöhästymismaksu. Myöhästymismaksu maksetaan eräpäivän jälkeen jokaiselta päivältä. Lasten aineistosta ei peritä myöhästymismaksua.

Jos asiakas ei palauta lainoja tai ei maksa maksuja, hän joutuu lainauskieltoon.
Lue lisää kirjaston maksuista

Varaaminen

Jos kirjastossa ei ole paikalla jotakin aineistoa, asiakas voi varata sen itselleen. Aineiston varaaminen OUTI-kirjastosta on ilmaista, mutta noutamattomasta varauksesta peritään 1 euron suuruinen maksu.

Asiakkaat voivat tehdä varauksia henkilökohtaisesti kirjastossa tai internetissä OUTI-verkkokirjastossa. Varausten tekemiseen internetissä tarvitaan asiakastunnus ja salanumero (salasana). Asiakastunnus näkyy omassa kirjastokortissa. Salanumeron saa henkilökohtaisesti kirjastosta.

Asiakas voi varata myös aineistoa, joka on paikalla kirjastossa.
Lue lisää varaamisesta

Uusiminen

Aineiston voi lainata uudelleen, jos siitä ei ole varauksia. Lainoja voi uusia enintään viisi kertaa peräkkäin. Lainan voi uusia henkilökohtaisesti kirjastossa, puhelimitse tai OUTI-verkkokirjastossa.

Lainan uusimiseen verkkokirjastossa tarvitaan asiakastunnus ja salanumero (salasana). Asiakastunnus näkyy omassa kirjastokortissa. Salanumeron saa henkilökohtaisesti kirjastosta.
Lue lisää lainojen uusimisesta

Käyttösäännöt

Kirjaston käyttösäännöt vahvistaa kirjastopalveluiden johtaja. Uudet käyttösäännöt tulivat voimaan 1.1.2016.
Tutustu käyttösääntöihin.

OUTI-verkkokirjasto

// ]]>