Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2018-01-22 Kaukalopallosarjat 2018, yläkoulu tytöt ja pojat

KILPAILUKUTSU

 

OULUN KOULUJEN KAUKALOPALLOSARJAT 2018

YLÄKOULU, TYTÖT JA POJAT

 

Aika: Viikoilla 4-8 (pojat painottuen viikoihin 4-6 ja tytöt 6-8)

Paikka: Linnanmaan jäähalli (Kauppalinnakatu 6)

Sarja:

7.-10.lk tytöt

7.-10.lk pojat

 

Ilmoittautuminen

Opettaja ilmoittaa joukkueet Koululiikkuu-ilmoittautumisjärjestelmän kautta viimeistään torstaina 14.12.2017. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa joukkueelle sopimattomat pelipäivät. 

 

Osallistumisrajoitukset

Alle 400 oppilasta omaava koulu voi lähettää yhden joukkueen/sarja.

Yli 400 oppilaan koululta voi osallistua kaksi joukkuetta/sarja. 

OSUAn jääkiekkovalmennuksessa olevia 8.- ja 9. liikuntaluokkien kenttäpelaajia koskee osallistumisrajoitus, he eivät voi osallistua Oulun koulujen peleihin. Rajoitus ei koske maalivahtia. Jääkiekkoa harrastava, ei liikuntaluokan oppilas voidaan valita koulun joukkueeseen. 

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 5747048

 

OTTELUOHJEITA JA PELIMÄÄRÄYKSIÄ

 

Huoltaja

Jokaisella joukkueella tulee olla rehtorin hyväksymä huoltaja jokaisessa pelissä.

 

Toimitsijat

 

Ottelukaaviossa ensin mainittu koulu toimii järjestävänä kouluna, joka tuo pelipallon sekä järjestää paikalle 1-2 toimitsijaa, jotka ylläpitävät hallin näyttötaulua (ajanotto, maalit ja mahdolliset rangaistukset). Liikuntasihteeri neuvoo tarvittaessa näyttötaulun käytön.

 

Pukuhuoneet

Jokainen joukkue saa käyttöönsä oman pukuhuoneen. Pukuhuoneen numero on nähtävissä palvelupisteen taululla, pukuhuoneen avain otetaan palvelupisteestä. Jokainen joukkue huolehtii kohdaltaan, että pukuhuone jää siistiin kuntoon turnauksen päätyttyä. Linnanmaan jäähallin henkilökunta tulee laskuttamaan joukkueita lisäsiivouksesta, mikäli se katsotaan pukuhuonetarkastuksen jälkeen tarpeelliseksi.

 

Pelitapa

Ottelut pelataan ottelukaavion mukaisesti ilman erillistä ilmoitusta. Sarjaohjelmat julkaistaan koululiikunnan kotisivuilla kohdassa Sarjaohjelmat ja aikataulut.

Peliaika
Peliaika on 2 x 20 min, ellei toisin mainita.

Pelikenttä
Ottelut pelataan jäähallissa vakio-olosuhteissa.

Pallo

Pelit pelataan kaukalopallolla ja ottelukaaviossa ensin mainittu koulu on kotijoukkue joka tuo peliin pelipallon. 

Joukkue
Joukkue kootaan saman kouluasteen oppilaista. Joukkueeseen voidaan nimetä 17 pelaajaa, joiden kaikkien on päästävä pelaamaan jokaisessa pelissä, ei vilttiketjuja. Kentällä on kerrallaan 5 pelaajaa ja maalivahti.

Peliasu ja maalivahdin varusteet

Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu. Peliasuja voi lainata koululiikunnan varastosta. Koululiikunnan varastossa on lainattavissa myös maalivahdin varusteita (yläsuoja, kypärä, patjat ja räpylät). Varaston avain on numerokoodin takana, jonka koodin huoltaja saa liikuntasihteeriltä 050 5747048. Huolehtikaa, että lainatavarat palautuvat varastoon ja paidat henkareihin.

Kypärän käyttö

Kypärän käyttö on pakollista kaikille pelaajille. Jos kenttäpelaajan kypärä putoaa pelitilanteessa, hänen on laitettava se välittömästi päähänsä tai mentävä heti vaihtoon.

Maalivahti

Maalivahdilla tulee olla kypärässään silmikko. Maalivahdin varusteita voi lainata koululiikunnan varastosta (patjat, yläsuoja, räpylät ja kypärä). Maalivahti ei saa käyttää mailaa. Jääkiekkomaalivahdin varusteet ovat sallittuja koulupeleissä.

Säännöt
Peleissä noudatetaan Suomen Kaukalopalloliitto ry:n kilpailusääntöjä. Poikkeuksena epäurheilijamainen käytös, joka käsitellään koululaisliikunnan yhteistyöryhmän jäsenten, tuomareiden ja liikuntasihteerin muodostamassa ryhmässä.

Mikäli pelaaja käyttäytyy väkivaltaisesti kentällä, herjaa joko tuomaria tai muita pelaajia, on tuomarilla välittömästi oikeus poistaa epäurheilijamaisesti käyttäytynyt pelaaja kentältä ja pelialueelta. Mikäli tuomari joutuu poistamaan saman turnauksen aikana kaksi tai useampia pelaajia joukkueesta, menettää joukkue jatkopelioikeutensa ja koulu suljetaan pois sarjasta vaikka voittaisikin ratkaisupelin. 

Lohkon tai yksittäisen pelin paremmuus
Otteluissa voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta ei saa pisteitä.

Joukkueiden ollessa alkulohkon jälkeen tasapisteissä sijoituksen määrää

1. Keskinäinen ottelu
2. Kaikkien otteluiden maaliero

3. Tehtyjen maalien määrä

4. Rangaistuslaukaukset (3 suorittajaa)

Alkulohkoissa voi tulla tasapelejä. Niissä otteluissa, joissa paremmuus tulee ratkaista, suoritetaan tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen rangaistuskuljetuskilpailu. Joukkueet nimeävät kolme suorittajaa. Mikäli peli on edelleenkin tasan, niin joukkue nimeää suoritusjärjestyksen ja rangaistuskuljetuksia jatketaan niin kauan kuin peli on ratkennut. Mitalipeleissä pelataan ennen rangaistuskuljetuskilpailua 5 min jatkoaika äkkikuolema periaatteella.

Tuomarit
Kaukalopalloliiton Oulun alue asettaa koulupeleihin tuomarit. Erotuomarit ilmoittavat heti pelien päätyttyä tulokset liikuntasihteerille tekstiviestillä p. 050 5747048 tai sähköpostilla tanja.ylisirnio@ouka.fi.

Palkinnot
Kolme parasta joukkuetta/sarja palkitaan henkilökohtaisella mitalilla. Palkintoja varataan 17 kpl/joukkue.

Tulokset

Tulokset julkaistaan koululiikunnan kotisivuilla kohdassa Kilpailu ja ottelutulokset.

 

Koululiikuntaliiton kaukalopallon SM-sarja

Oulu ei lähetä joukkueita Koululiikuntaliiton valtakunnallisiin sarjoihin. Koulujen on mahdollisuus ilmoittautua sarjaan omakustanteisesti. Lisätietoja KLL:n sarjoista ja sarjoihin ilmoittautumisajoista osoitteessa http://www.kll.fi/koululaiset/palloilusarjat.

Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

TAPAHTUMAKUTSU 

OULUN KOULUJEN KAUPUNKITAISTELU-TURNAUS LAIVAKANKAAN KOULULLA 2018

ALAKOULU JA YLÄKOULU

 

Aika: torstaina 22.3.2018 klo 9.00

Paikka: Laivakankaan koulu (Laivakankaantie 10)

Sarjat:

alakoulu 3.-4.lk

alakoulu 5.-6.lk

yläkoulu 7.-10.lk

 

Ilmoittautuminen

Opettaja ilmoittaa joukkueet Koululiikkuu-ilmoittautumisjärjestelmän kauttaviimeistään torstaina 1.3.2018.

 

Osallistumisrajoitukset

Ei osallistumisrajoituksia

 

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 574 7048

 

TURNAUSOHJEITA

Joukkue

Joukkueen muodostaa 10 pelaajaa. Joukkueen tulee olla sekajoukkue, joista 5 poikia ja 5 tyttöjä.

Huoltaja

Jokaisella joukkueella tulee olla oma huoltaja (opettaja, kouluavustaja) joka vastaa oman joukkueen käyttäytymisestä tiukoissakin pelitilanteissa. Pelissä molempien joukkueiden huoltajat muodostavat huoltajaparin joiden tehtäviin kuuluvat peliajan kellottaminen, palojen ja tehtävien seuraaminen sekä mahdollisten rangaistusten kellottaminen. Huoltaja pari valvoo, että peli sujuu sääntöjen mukaisesti ja tarvittaessa puuttuu pelin kulkuun.

Peliasu

Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu/liivi.

Pelikenttä

Pelikentän koko määräytyy käytettävän tilan ja osallistuvien joukkueiden määrän mukaan. Pelikentällä esteinä voidaan käyttää kaikenlaisia turnauspaikalta löytyviä välineitä kuten maaleja, patjoja, tuoleja, pulpetteja ym. Turnauksen aluksi rakennetaan pelikentille radat eli kaupungit. Ennen pelin alkua pelialueelle ripotellaan pehmopalloja. 

Pelipallot

Pelipalloina käytetään pehmopalloja, händiksiä, tenniksen pehmeitä harjoituspalloja ym. vastaavia. Kouluja pyydetään ottamaan turnaukseen mukaan myös omia soveltuvia palloja (muista nimikointi!)

Peliaika

Turnauksessa pelataan 10 minuutin pelejä juoksevaa aikaa. Pelien välissä on viiden minuutin tauko jonka aikana joukkueet voivat muokata pelikentän esteitä.

Kotijoukkue, kentän valinta ja aarre

Kotijoukkue on ottelukaaviossa peliin merkitty ensimmäisenä mainittu tummennettu joukkue. Kotijoukkue valitsee ensimmäisenä turnausohjelmaan merkityltä pelikentältä oman pelipuoliskonsa ja siellä olevan aarteen. 

Pelin kulku

Kaupunkitaistelua pelataan kahdella sekajoukkueella, jossa joukkueiden tehtävänä on saada vastustajan aarre kuljetettua omalle kenttäpuoliskolle keskilinjan yli. Tavoitellessaan aarretta pelaajat yrittävät väistellä vastustajan heittämiä pehmopalloja. Heitot täytyy suunnata kainalosta alaspäin. Pallon osumasta palanut pelaajaa siirtyy pelikentän reunalle suorittamaan tehtävän, jonka suoritettuaan hän voi palata takaisin pelikentälle. Joukkueet voivat pelin aikana ehtiä kuljettamaan aarteen omalle kenttäpuoliskolleen useitakin kertoja. Onnistuneen kuljetuksen jälkeen aarre palautetaan vastustajalle ja peli jatkuu. Peli päättyy, kun peliaika tulee täyteen. Otteluissa ei ratkaista joukkueiden paremmuuksia eikä tuloksia kirjata.

Säännöt

1. Jos vastustajan kädestä lähtenyt pallo osuu suoraan ilmasta kainaloiden alapuolelle syntyy palo. Palanut joukkueen jäsen siirtyy pelikentän reunalle suorittamaan tehtävän. Peli jatkuu tehtävän suorittamisen ajan. Tehtävän suoritettuaan pelaaja palaa kentälle. Pelin tehtävä ilmoitetaan ottelukaaviossa (esimerkkejä tehtävistä; pallon pomputus, istumaan nousu, punnerrus ym.).

2. Jos pallo pomppaa maasta tai esteestä pelaajaan ei paloa synny ja peli jatkuu

3. Jos pallo osuu pelaajaa kainaloiden yläpuolelle, ei paloa synny ja peli jatkuu

4. Jos pelaaja saa heitetystä pallosta kopin, heittäjä joutuu kentän reunalle tekemään tehtävää

5. Mikäli vastustajan pallo osuu pelaajaan jonka halussa on aarre, on aarre pudotettava heti maahan. Hyökkäystä voidaan jatkaa toisten pelaajien toimesta. Puolustava joukkue jatkaa aarteen suojelemista ja voi halutessaan palauttaa aarteen omalle paikalleen.

6. Aarretta ei saa puolustaa alakoululaisten peleissä 1m lähempää ja yläkoululaisten 2m lähempää

7. Mikäli joku pelaaja yrittää estää tai häiritä vastustajan peliä epäurheilijamaisin keinoin (töniminen, herjaaminen tms.) poistetaan hänet pelikentältä 2 minuutin ajaksi.

 

Kaupunkitaistelu-turnauksia järjestetään yhteensä neljä koululiikunnan ja Liikkuvan Koulun yhteistyönä. Turnaukset pelataan Jatulin liikuntakeskuksessa, Ouluhallissa, Laivakankaan koululla ja Oulunsalon kirkonkylän koululla. Jokaiseen turnaukseen on oma tapahtumakutsunsa ja erillinen ilmoittautuminen. Joukkueet voivat halutessaan osallistua kaikkiin turnaustapahtumiin.

Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Sarjaohjelmat ja aikataulut.