Uinninopetus
Alakoulut uivat uintiviikkojaon mukaisesti liikuntapalveluiden uimaopettajien opetuksessa. Uintiviikkoihin koulut valmistautuvat erillisten toimintaohjeiden mukaisesti.
Yläkoulut uivat uintiviikkojaon mukaisilla viikoilla oman liikunnanopettajan opetuksessa. Uintiviikkojen uintiryhmät ilmoitetaan ja varaushakemut tehdään erillisten toimintaohjeiden mukaisesti Timmi-järjestelmän kautta.
Lukiot uivat Oulun uimahalleissa niinä aikoina kun ala- ja yläkoulujen uinninopetusta ei ole ja/tai uimahallissa on tilaa. Uintiryhmille haetaan vuoroa Timmi-järjestelmän kautta erillisten ohjeiden mukaan.
Uinninopetuksen toimintaohjeet
Alakoulut
Alakoulujen uintiviikot julkaistaan vuosittain touko-kesäkuun vaihteessa. Ilmoitettu uintijakso tulee merkitä koulun lukuvuosisuunnitelmaan. Koululle varattu uintiviikko/viikot ovat sitovia ja ennakkosuunnitelmiin on lähes mahdotonta tehdä muutoksia.
Toimintaohjeet
Viimeistään kuusi viikkoa ennen uintijaksoa
- Koulut laativat uintiviikon uintilukujärjestyksen (mallipohja tekstin lopussa liitetiedostona) valmiille mallipohjalle. Uintiviikosta tehdään tarkka uintilukujärjestys, johon merkitään kaikki luokat ja niiden uintiajat sekä oppilas- ja henkilökuntamäärät luokittain kuljetusten järjestämistä sekä allasvarauksia varten. Uintilukujärjestys täytetään jokaiselle päivälle. Lisäohjeita uintilukujärjestyksen täyttämiseen antaa Jyrki Hiltunen 044 703 8043.
- Laadittu uintilukujärjestys on toimitettava sähköpostilla viimeistään kuusi viikkoa ennen uintiviikkoa osoitteeseen jyrki.hiltunen@ouka.fi
- Käytäthän ainoastaan tätä lukujärjestys -pohjaa suunnitelmaa laatiessa.
- Laadittu uintilukujärjestys on sitova eikä siihen voida tehdä enää muutoksia lähettämisen jälkeen. Päiväkotien uintiviikot vaihtelevat Oulun uimahallin ja Raatin uimahallin välillä.
- Jokaisen luokan nimilistat (nimilistojen mallipohjat tekstin lopussa liitteinä) on lähetettävä sähköpostilla uinninopettajille viimeistään kuusi viikkoa ennen uintiviikon alkamista. Kirjaa sähköpostin aiheeksi koulun nimi/nimilistat (esim. Kaukovainion koulu/nimilistat).
- Koulut, jotka uivat Oulun tai Raatin uimahallissa: uinninvalvonta.raksila@ouka.fi
- Koulut, jotka uivat Vesi-Jatulissa: uinninvalvonta.jatuli@ouka.fi
Alaluokkien uinnit järjestetään seuraavilla altailla:
Oulun uimahalli
Kahluuallas: 1.lk ja 2.lk
Opetusallas: 3.lk ja 4.lk
Liukumäkiallas: allasta käytetään uinninopetukseen vain tarvittaessa
Isoallas: 5.lk ja 6.lk
Raatin uimahalli
Lastenaltaat: 1.lk ja 2.lk
Vesi-Jatulin uimahalli
Opetusallas: 1.lk, 2.lk ja 3.lk
Isoallas: 4.lk, 5.lk ja 6.lk
Uimahallikuljetukset
Oulun kaupunki vastaa alakoulujen uintiviikon bussikuljetuksien järjestämisestä. Koulut vastaavat bussimatkan aikaisesta turvallisuudesta.
Uimahallien yhteyshenkilö kuljetusasioissa
Oulun, Raatin ja Vesi-Jatulin uimahallit: Jyrki HiItunen, 044 703 8043, jyrki.hiltunen@ouka.fi
Uimahallissa toimiminen ja ohje luokanopettajalle
Ennakointi
Ennen uintiviikon alkua suosittelemme tutustumaan oppilaiden kanssa yhteisesti uimahalliemme toimintaohjeisiin ja sääntöihin. Kouluille on myös lähetetty ennakkoon ohjeet uintiviikosta.
Aulatiloissa odottaminen
Uinti on suosittu liikuntalaji ja etenkin ikäihmiset ja erityisryhmät liikkuvat päiväsaikaan, samanaikaisesti oppilaiden kanssa. Koululuokkien tulee huomioida uimahallin muut käyttäjäryhmät, jättämällä riittävästi kulkutilaa ulko-ovelta palvelupisteelle ja sieltä pukuhuoneisiin. Äänenkäytön voimakkuudesta yleisissä tiloissa on myös hyvä muistuttaa pitkin uintiviikkoa. Aulatiloissa oleskelua on pyrittävä minimoimaan!
Oppilaan uintivarusteet
Uintiasuna toimivat uimapuku, uimahousut tai burkini. Käytettävästä uintiasusta ei saa irrota nukkaa, likaa tai mitään aineita allasveteen. Alusasun käyttö uintiasuna on kielletty. Pyyhe, laudeliina ja pesuvälineet kuuluvat uimahallikävijän vakiovarusteisiin. Omat uimalasit on suositeltava lisävarustus, sillä oppilas tarvitsee niitä joka vuosi koulun uintiviikolla. Emme suosittele sukellusmaskin käyttöä uinninopetuksessa. Tarvittaessa lainaamme laseja myös uinninvalvomostamme.
Sähköinen kulunvalvonta ja pukukaappien lukitus
Oulun ja Raatin uimahallissa on käytössä sähköinen kulunvalvonta aulatiloista pukuhuoneisiin.
Pukukaapit toimivat millä tahansa muovikortilla, esimerkiksi kirjasto- tai bonuskortilla. Viidennen ja kuudennen luokan oppilaiden tulee varata uintiviikolle mukaansa oma muovikortti, sillä he käyttävät omaa pukukaappia uintipäivien aikana. Kortin unohtuessa, lainakortteja saa palvelupisteeltä. Lainatut kortit on palautettava uintitunnin jälkeen takaisin palvelupisteelle, sillä veloitamme koululta puuttuvista korteista euron kappaleelta. Muut oppilaat ohjataan lukittaviin ryhmäpukuhuoneisiin, jonka avaimesta ja lukituksesta vastaa luokanopettaja. Raatissa eikä Vesi-Jatulissa pukukaappikortteja ei tarvitse.
Koulun ja luokanopettajan vastuualueet
Koulun velvoite on huolehtia siitä, että oppilaiden valvontaa suorittavia luokanopettajia/työntekijöitä on riittävästi kaikille luokille, sekä tytöille että pojille. Mikäli tämä ei ole mahdollista, on siitä ilmoitettava ennen uintiviikon alkua liikuntakoordinaattori Jyrki Hiltuselle, 044 703 8043.
- Uimahalliin saapuessa luokanopettaja noutaa uimahallin palvelupisteestä ryhmäpukuhuoneen avaimen (1.-4.lk) ja ilmoittaa päivittäin palvelupisteen työntekijälle uimaopetukseen osallistuvien oppilaiden lukumäärän. Raatissa ja Vesi-Jatulissa uimaopettaja/palvelupiste ohjeistaa pukuhuonekäytännöt ensimmäisenä päivänä.
- Luokanopettaja vie ja valvoo oppilaat puku- ja pesuhuonetiloissa. Hän huolehtii myös, että oppilaat peseytyvät ilman uima-asua ja kastelevat hiuksensa. Pitkät hiukset tulee laittaa kiinni tai käyttää uimalakkia. WC- käynneistä kannattaa muistuttaa ennen peseytymistä ja pukeutumista. Opettajien on käytettävä puhtaita sisäjalkineita.
- Luokanopettaja ohjaa oppilaat odottamaan uinninopettajaa ja uintitunnin alkua Raksilassa hallin katsomon penkkiriveille, Raatissa lastenaltaan laidalle uimaopettajan ohjeiden mukaisesti ja Vesi-Jatulissa allasosaston oviaukolle. Uimaopetuksen alkaessa uimaopettaja ohjaa oppilaat ja opettajan ryhmälle varatulle altaalle.
- Luokanopettaja seuraa uimaopetuksen etenemistä koko oppitunnin ajan altaan reunalta tai voi halutessaan osallistua myös itse uimaopetukseen. Uimaopettaja vastaa opetuksen pedagogisesta sisällöstä. Mikäli oppilas joutuu poistumaan ryhmäopetuksesta, vastuu oppilaasta siirtyy luokanopettajalle.
- Luokanopettaja on uimahallissa virantoimituksessa ja näin ollen vastuussa oppilaistaan koko uintitunnin ajan. Uimahallin henkilöstöllä on aina yleinen valvontavastuu ja uimaopettajamme vastaavat uinninopetuksen käytännöistä ja turvallisuudesta.
- Uintiviikon rakenne ja sisällöt käydään läpi yhdessä uimaopettajan kanssa heti ensimmäisenä päivänä, jonka aikana luokanopettajan on hyvä ilmoittaa myös mahdollisista luokkakohtaisista erityishuomioista.
Kuluttajavirasto on antanut ohjeet uimahallien turvallisuuden edistämisestä, laki kulutustavaroiden ja kuluttajapalvelusten turvallisuudesta. Ohje sisältää säännöksen riittävästä uinninvalvonnasta uimaopetuksen aikana. Tätä sovelletaan myös Oulun kaupungin järjestämillä uintitunneilla.
Kaikki luokan oppilaat osallistuvat uinninopetukseen, kilpauimareitten eriyttämistä ei sallita turvallisuus- ja vastuukysymysten vuoksi. Kilpauimareita kannattaa käyttää uinninopetuksen apuna, esimerkkinä luokan muille oppilaille ja he voivat omalla esimerkillään kannustaa muita harjoittelemaan uintia.
Uinninopetuksen tavoitteet ja arviointi
Uintia opetetaan 0.-6. luokan oppilaille neljä-viisi kertaa lukuvuoden aikana. Uintitunti kestää 40-50 minuuttia, josta aktiivista uinninopetusta on 30-40 minuuttia. Oppilaille varataan vapaata uintiaikaa 5-15 minuuttia. Oulun uimahallissa oppilaat pääsevät hyppimään hyppytornista ja 1 metrin ponnahduslaudalta. Raatissa ja Vesi-Jatulissa hyppykäytännöt vaihtelevat tilannekohtaisesti.
Alakoulujen uimaopetuksen tavoitteet vuosiluokilla 1-6
1. luokka: kelluminen, sukeltaminen ja myyrä- tai alkeisselkäuinti
2. luokka: myyrä- ja alkeisselkäuinti
3. luokka: selkäuinti ja yhtäjaksoinen 25 metrin uinti
4. luokka: krooliuinti ja yhtäjaksoinen 50 metrin uinti, josta ensimmäiset 25 metriä mahallaan
5. luokka: rintauinti tai selkä/krooliuinnin vahvistaminen ja 100 metrin matkauinti
6. luokka: uintilajien kertaus, vesipelastus ja 200 metrin uintitesti
Uimataidon testaaminen
Oppilaiden uimataitoa testataan virallisesti kaksi kertaa alakoulu-uintien aikana. Neljännellä luokalla tavoitteena on uida yhtäjaksoisesti 50 metriä. Kuudennella luokalla suoritetaan valtakunnallinen yhtäjaksoinen 200 metrin uimataitotesti. Suoritettuaan testin hyväksytysti, oppilas saa kevättodistukseensa merkinnän pohjoismaisen uimataitotason suorittamisesta.
Eskarikortti ja itsearviointi
Esikoululaisille jaetaan uintiviikon päätteeksi eskarikortit, jolla esikouluoppilas pääsee vapaa-aikanaan uimaan ilmaiseksi viisi kertaa. Lapset saavat mukaansa myös itsearviointi-todistukset, joihin voidaan opettajien johdolla merkitä lapsen uimataidosta kertovia merkintöjä kotiin vietäväksi. Esikoululaisia ei ohjata lisäuimaopetukseen vaan eskarikortin avulla on tarkoitus ohjata ja kannustaa perheitä ja lapsia yhteisen uintiharrastuksen pariin ja vesitaitojen opetteluun.
Arviointi
Uinnin arviointiperusteet ovat perusopetuksen opetussuunnitelman sekä Oulun kaupungin uinninopetussuunnitelman perusteiden mukaiset. Uimaopettaja ja luokanopettaja arvioivat yhdessä oppilaan uimataitotason suhteessa asetettuihin tavoitteisiin ja keskustelevat lisäuimaopetuksen tarpeesta.
Lisäuimaopetus
Mikäli uimaopettaja ja luokanopettaja ovat päätyneet suosittelemaan oppilaalle lisää uintiharjoittelua, on 1.-5. -luokan oppilaalla mahdollisuus osallistua kesän alussa järjestettävään lisäuimaopetukseen. Jo uintiviikon aikana, uimaopettaja ilmoittaa luokanopettajalle lisäuimaopetusta kaipaavat oppilaat. Uintiviikon jälkeen kouluille lähetetään koonti kaikista niistä koulun oppilaista, joille on tarjottu lisäuimaopetusta. Luokanopettaja tiedottaa oppilaan huoltajaa tarjotusta lisäuimaopetus mahdollisuudesta. Huoltaja vastaa oppilaan ilmoittamisesta lisäuimakouluun sekä kuljetuksen järjestämisestä. Lisäuimakoulut ovat maksuttomia ja suosittelemmekin suuresti niihin osallistumista!
Oulun koulujen uintikilpailut
Oulun uimahallilla järjestetään joka toinen vuosi koululaisten uintikilpailut kilpa- ja harrasteuimarisarjoin. Uintikilpailut järjestetään seuraavan kerran 27.3.2024.
Koulujen uinninopetuksen yhteyshenkilöt
- Liikuntapalvelut Jyrki Hiltunen, 044 703 8043, jyrki.hiltunen@ouka.fi
- Liikuntapalvelut Erkko Korpela, 040 702 4719, erkko.korpela@ouka.fi
Palaute koulu-uinneista
Koulujen uinninopetuksesta voi antaa palautetta yhteyshenkilöille tai sähköpostitse suoraan uimaopettajille.
- Oulun ja Raatin uimaopettajat: uinninvalvonta.raksila@ouka.fi
- Vesi-Jatuli: uinninvalvonta.jatuli@ouka.fi
Yläkoulut
Yläkoulujen uintiviikoista julkaistaan viimeistään touko-kesäkuun vaihteessa seuraavan lukuvuoden viikkojakosuunnitelmat. Yläkoulut sijoitetaan uintiviikoille. Uintiviikot tulee merkitä ja huomioida lukuvuosisuunnitelmiin. Viikkojakoihin on lähes mahdotonta tehdä muutoksia. Koulut voivat yhdessä sopien koittaa vaihtaa keskenään uintivuoroja, mutta vaihdoista tehdään ilmoitukset aina etukäteen liikuntapalveluiden varausyksikköön.
Toimintaohjeet
Viimeistään kuusi viikkoa ennen uintijaksoa
- Oulun kaikissa uimahalleissa on käytössä sähköinen Timmi-varausjärjestelmä eli liikunnanopettajan tulee tehdä erilliset varaushakemukset yläkoulun ryhmien uintitunteihin. Liikunnanopettajan tulee tehdä varaushakemus ja ilmoittaa uintiviikon ryhmien tiedot Timmiin viimeistään kuusi viikkoa ennen uintijaksoa (kannattaa tehdä heti kun ne ovat tiedossa vaikka jo elokuussa!). Samalle uintiviikolle on sijoitettuna useampi yläkoulu.
- Timmiin tehdyt ryhmien varaushakemukset käsitellään liikuntapalveluiden varausyksikössä. Mikäli uintiviikolle merkitty koulu ei ole tehnyt ilmoituksia 6 viikkoa ennen uintiviikkoa voi varausyksikkö hyväksyä myös muun käyttäjäryhmän (esim. lukion) ilmoituksen ko. uintiviikolle. Ensisijaisesti hyväksytään ko. uintiviikolle merkittyjen koulujen tehdyt hakemukset.
- Varaushakemuksen teon jälkeen ja varausyksikön käsiteltyä sen saa varaushakemuksia tehnyt liikunnanopettaja sähköpostiinsa vahvistuksen hyväksytyistä varaushakemuksista. Saat sähköpostiisi ilmoituksen myös mahdollisesti hylätyistä varaushakemuksista. Hakemus hylätään esim. silloin, kun allasvarauksia ei ole tilanpuutteen vuoksi ollut mahdollista hyväksyä. Niissä tilanteissa tulee muiden ryhmien kohdalla miettiä muuta toimintaa tai sovitella uintiaikoja.
- Raksilassa ja Raatissa uivat yläkoulut saavat varausvahvistuksessa lisäksi varauksen pin-koodin, jolla kulkeminen uimahallin kulkuporteista tapahtuu. Koodi aktivoituu 30 min ennen varauksessa ilmoitettua varausaikaa.
- Täytä Timmissä varaukseen vaadittavat tiedot huolellisesti, sillä niiden perusteella tehdään varausyksikössä ja uimahallilla päätökset ryhmien sijoittumisesta hallilla.
- Huomioithan, että Timmiin etukäteen merkityt allasvaraukset ovat vain ilmoituksia uimaan saapuvista ryhmistä, eivät siis vielä fyysisiä tilavarauksia. Allasvarausten avulla varmistetaan, ettei uimaan ole tulossa samanaikaisesti liian monta ryhmää, ja saadaan tietoa mm. tulevien ryhmien koosta. Tiedot helpottavat hallihenkilökunnan työtä heidän suunnitellessaan/jakaessaan fyysiset uintiradat/allastilat paikan päällä uimahallissa.
Erityistä tukea tarvitsevat yläkoulujen oppilaat
Yläkouluikäiset erityistä tukea tarvitsevat oppilaat uivat oman liikuntaa opettavan opettajan kanssa omalle yläkoululle osoitetuilla uintiviikoilla. Näistä ryhmistä tulee tehdä varaushakemus samoin kuin muista ryhmistä. Muista ilmoittaa ryhmän erityistiedot hakemuksessa (koko, sekaryhmä tms.). Erityiskouluille on omat toimintaohjeensa.
Varaushakemus Timmissä
Kirjaudu Timmi-järjestelmään tunnuksillasi. Valitse järjestelmän sisällä yläpalkista kohta Varauskalenteri -> Hae tilaa hakusanalla kohtaan esim. allasvuoro --> Valitse valikosta:
- Allasvuoro - Jatulin liikuntakeskus (tila)
- Allasvuoro - Oulun uimahalli (tila)
- Allasvuoro Raatin uimahalli (tila)
Voit valita täppäämällä kohdan Valitse useita tiloja esim. Oulun uimahallin kaikki 5 mahdollista allasvuoroa samaan kalenteri näkymään. Valitse kalenterista oikea päivä ja kellonaikaväli jolta haluat tarkastella vapaita aikoja. Suorita haku. Mahdolliset varattavat allasvuorot (Oulun uimahallissa 1-5, Raatissa 1-3 ja Jatulissa 1-3) näkyvät tämän jälkeen sivun alalaidassa. Valitse allasvuorosta kellonaika-> varaa.
Klikatessasi varaa avautuu valikko, jossa hyväksyt varaus- ja peruutusehdot ja valitset joko yksittäisen varauksen hakemisen (yhdelle päivälle, tiettyyn kellonaikaan) tai hakemuksen toistuvasta varauksesta (sama viikon päivä ja kellon aika useampana viikkona). Valinnan jälkeen avautuu valikko johon ryhmän tiedot tulee ilmoittaa:
- Varaustieto: koulu, luokka, onko kyseessä tytöt vai pojat (ei samassa, vaan molemmista eri varaushakemus!).
- Ajankohta: aika (klo-klo, alku ja loppu) jolloin ryhmä on altaassa! Huom. Portin pin-koodi toimii jo puoli tuntia ennen varausta.
- Luokittelu: HARJOITUS
- Kävijämäärä 1: ryhmän koko (tärkeä tieto hallihenkilökunnalle ja varausyksikköön!). Kävijämäärä 2:sta ei syötetä.
- Lisätiedot: voi ilmoittaa muita mahdollisia tietoja ja/tai toiveita, jotka kokee, että uimahallin henkilökunnan tai varausyksikön on hyvä tietää.
Timmi-järjestelmään liittyvät kysymykset voi lähettää osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@ouka.fi.
Oppilaan uintivarusteet
Uintiasuna on uimapuku, uimahousut tai burkini. Käytettävästä uintiasusta ei saa irrota nukkaa, likaa tai mitään aineita allasveteen. Alusasun käyttö uintiasuna on kielletty. Pyyhe, laudeliina, pesuvälineet sekä muovinen kortti (esim. kirjastokortti) pukukaapin lukitusta varten kuuluvat uimahallikävijän vakiovarusteisiin. Opettajia pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota oppilaiden ohjauksessa peseytymiseen ja käyttäytymiseen uimahallien toimintaohjeiden mukaisesti.
Uimahallikuljetukset
Oulun kaupungin koulujen yläkoululaisten uintikuljetukset on kilpailutettu keväällä 2022. Uintien tilausajot hoitaa lukuvuonna 2024–2025 Pohjolan Matka (kuten myös 2023-2024). Yläkoulujen tarvitsemat tilauskuljetukset maksetaan perusopetuksen yhteisistä määrärahoista, johon sisältyvät sekä irtobussiliput että myös tilauskuljetukset. Uimahallin ja koulun välisten matkojen kulkemiseen vaikuttavat etäisyydet ja julkisen liikenteen palveluverkko. Koulu päättää tarvitsevatko oppilaat kuljetuksen ja mitä kulkuvälinettä käytetään.
Tilauskuljetukset koskettavat vain Oulun kaupungin omia kouluja, muut koulut järjestelevät ja kustantavat omien yläkoululaisten uintikuljetukset omien ohjeistuksiensa mukaisesti.
Liikunnanopettajan ohje tilauskuljetuksissa
- Liikunnanopettajan tulee tehdä uiville ryhmilleen ensin varaushakemukset liikuntapalveluiden Timmi-järjestelmässä viimeistään 6 viikkoa ennen koululle osoitettua uintiviikkoa. Liikunnanopettaja voi hakea Timmissä allasaikaa ryhmillensä jo aiemmin ja koko lukuvuodelle, mikäli lukujärjestykset ovat tiedossa.
- Kun varausyksikkö on vahvistanut hakemukset voi liikunnanopettaja tilata kuljetukset Pohjolan Matkalta.
- Tilaus tehdään sähköpostilla osoitteeseen: mari.alamaki@pohjolanmatka.fi (kopiona reijo.suhonen@pohjolanmatka.fi)
- Tilauksesta tulee käydä selkeästi ilmi:
- Koulun nimi (hakuosoite)
- Uimahalli jonne kuljetus tapahtuu
- Päivämäärä(t)
- Kellonaika(ajat)
- Kuljetettavien määrä (ml. aikuiset)
- Tilaajan nimi ja yhteystiedot (esim. liikunnanopettaja/rehtori)
- Kuljetuksista tulee varausvahvistus kuljetusfirmalta
Pohjolan Matka lähettää kuljetuslaskut suoraan Oulun kaupungin ostoreskontraan.
Mikäli Pohjolan Matka ei pysty suorittamaan tilattua kuljetusta on sopimuksessa valittu myös varatoimittaja. Tarvittaessa voit olla yhteydessä liikuntakoordinaattori Tanja Ylisirniöön tai logistikko Olli Wimmeriin lisätietoja varten. Valmiin kilpailutuksen myötä yläkoulut eivät voi ottaa uintikuljetuksia muilta toimijoilta (ei sopimuksen ohiostoja).
Lisätiedot uintikuljetuksiin liittyen
- Liikuntakoordinaattori Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi, 050 574 7048
- Logistikko Olli Wimmer, olli.wimmer@ouka.fi, 050 3830 142
Lukiot ja muut ryhmät
Lukiot ja muut kouluryhmät
Varaushakemus Timmissä
- Oulun kaikissa uimahalleissa on käytössä sähköinen Timmi-varausjärjestelmä. Uinnin opetukseen tilat varataan ensin alakouluille (uintiviikot) ja toisena yläkouluille, joille on jaettu lukuvuosittain uintiviikot ja liikunnanopettajat ilmoittavat Timmin kautta viimeistään kuusi viikkoa ennen uintijaksoa omat ryhmänsä. Samalle uintiviikolle on sijoitettuna useampi yläkoulu.
- Lukiot ja muut ryhmät voivat tehdä varaushakemuksia Timmin-kautta. Hakemuksia voi tehdä jo esimerkiksi heti lukuvuoden alussa, mikäli ryhmien ajankohdat ovat tiedossa tai seurata Timmiä ja hakea tyhjäksi jääville ajankohdille varauksia. Timmiin tehdyt varaushakemukset käsitellään liikuntapalveluiden varausyksikössä, joka hyväksyy tai hylkää varaushakemuksen aikaisintaan 6 viikkoa ennen haettua ajankohtaa.
Varaushakemuksen tekeminen
Kirjaudu Timmi-järjestelmään tunnuksillasi. Valitse järjestelmän sisällä yläpalkista kohta Varauskalenteri -> Hae tilaa hakusanalla kohtaan esim. allasvuoro --> Valitse valikosta:
- Allasvuoro - Jatulin liikuntakeskus (tila)
- Allasvuoro - Oulun uimahalli (tila)
- Allasvuoro Raatin uimahalli (tila)
Voit valita täppäämällä kohdan Valitse useita tiloja esim. Oulun uimahallin kaikki 5 mahdollista allasvuoroa samaan kalenteri näkymään. Valitse kalenterista oikea päivä ja kellonaikaväli jolta haluat tarkastella vapaita aikoja. Suorita haku. Mahdolliset varattavat allasvuorot (Oulun uimahallissa 1-5, Raatissa 1-3 ja Jatulissa 1-3) näkyvät tämän jälkeen sivun alalaidassa. Valitse allasvuorosta kellonaika-> varaa.
Klikatessasi varaa avautuu valikko, jossa hyväksyt varaus- ja peruutusehdot ja valitset joko yksittäisen varauksen hakemisen (yhdelle päivälle, tiettyyn kellonaikaan) tai hakemuksen toistuvasta varauksesta (sama viikon päivä ja kellon aika useampana viikkona). Valinnan jälkeen avautuu valikko johon ryhmän tiedot tulee ilmoittaa:
- Varaustieto: koulu, luokka, onko kyseessä tytöt vai pojat (ei samassa, vaan molemmista eri varaushakemus!).
- Ajankohta: aika (klo-klo, alku ja loppu) jolloin ryhmä on altaassa. Huom. Portin pin-koodi toimii puoli tuntia ennen varausta.
- Luokittelu: HARJOITUS
- Kävijämäärä 1: ryhmän koko (tärkeä tieto hallihenkilökunnalle ja varausyksikköön!). Kävijämäärä 2:sta ei syötetä.
- Lisätiedot: voi ilmoittaa muita mahdollisia tietoja ja/tai toiveita, jotka kokee, että uimahallin henkilökunnan tai varausyksikön on hyvä tietää
Timmi-järjestelmään liittyvät kysymykset voi lähettää osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@ouka.fi
Erityiskoulut
Alakoulut
- Erityiskoulujen alakoulun oppilaiden kaikki uinnit järjestetään Oulun uimahallissa, Raksilassa. Ryhmästä riippuen joko kahluu- liukumäki- tai monitoimialtaassa. Opetus on ilmainen oppilaille ja avustajille. Lukuvuoden uintien ajankohdat ilmoittaa liikuntapalveluiden Tapani Tuomikoski suoraan kouluille.
- Mukaan uintikerroille tarvitaan uima-asu, tytöillä uimapuku ja pojilla uimahousut. Mukaan myös pyyhe, pefletti saunaa varten sekä uimalasit. Uimahallilta saa tarvittaessa lainaan uimalaseja.
- Palvelupisteelle saapuessa tulee ryhmä ilmoittaa palvelupisteeseen ja ilmoittaa oppilaiden ja opettajien/avustajien lukumäärän. Saatte palvelupisteeltä avaimen pukutiloihin. Opettajat sekä avustajat huolehtivat oppilaat puku- ja pesutiloissa. Opetellaan samalla uimahallin sääntöjä, pesut ja saunomiset ilman uima-asua, liikuntaan kävellen, äänenkäyttöä jne.
- Liikuntapalveluiden ilmoittama uintiaika on vedessä oloaika, huomioittehan että varaatte riittävästi aikaa puku- ja pesutiloissa toimimiseen. Uintiaika on 30 minuuttia.
- Uimaopettajat ottavat oppilaat vastaan liukumäkialtaassa. Joka ryhmällä tulee olla avustaja(avustajat) koululta mukana altaassa. Jokainen oppilas pyritään ottamaan huomioon omaan uintitasoon nähden. Harjoitteet voivat olla erilaiset ryhmän sisälläkin.
Yläkoulut
- Erityiskoulujen yläkoulun oppilaiden uinninopetukseen voi tiedustella vapaita opetusallasaikoja (tiettyjä uima-aikoja puolenpäivän jälkeen Raksilassa opetusaltaassa/monitoimialtaassa) liikuntapalveluiden Jyrki Hiltuselta 044 703 8043.
- Ennakoi tiedustelujen ja varausten osalta; ole ajoissa liikkeellä syys- ja kevätlukukauden osalta!
- Mukaan uintikerroille tarvitaan uima-asu, tytöillä uimapuku ja pojilla uimahousut.
- Saavuttaessa tulee ryhmä ilmoittaa palvelupisteeseen ja ilmoittaa oppilaiden ja opettajien/avustajien lukumäärä. Palvelupisteestä saa koodin jolla kulku portista tapahtuu.
- Opettajat sekä avustajat huolehtivat oppilaat puku- ja pesutiloissa ja oma opettaja vastaa uimaopetuksesta.
Kuljetukset
Oulun kaupungin alakoulut varaavat itse kuljetuksen liikuntapalveluilta saatujen ohjeiden mukaisesti, yhteyshenkilö kuljetuksissa Tapani Tuomikoski. Oulussa toimivat yksityiset koulut ja yläkoulut järjestävät kyyditykset itsenäisesti.
Yhteyshenkilöt
Alakoulu: Liikuntapalvelut, tapani.tuomikoski@ouka.fi p. 044 703 8062
Yläkoulu: Liikuntapalvelut, jyrki.hiltunen@ouka.fi p. 044 703 8043