Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2018-04-12 Repe-pallon mestaruuskilpailu 2018, yläkoulu ja lukio

KILPAILUKUTSU

 

OULUN KOULUJEN REPE-PALLON MESTARUUSKILPAILUT 2018

YLÄKOULU JA LUKIO, TYTÖT JA POJAT

 

Aika: Torstai 12.4.2018 
Paikka: Heinäpään Arina Areena (Nuottasaarentie 12)
Sarjat:
7.-10. luokan pojat       
7.-10. luokan tytöt      
Lukion pojat                   
Lukion tytöt                  

Ilmoittautuminen 
Opettaja ilmoittaa joukkueet Koululiikkuu- ilmoittautumisjärjestelmän kautta viimeistään torstaina 22.3.2018.

Osallistumisrajoitukset

Ei osallistumisrajoituksia

 

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 5747048KILPAILUOHJEITA
 
Kenttä            
Pelit pelataan jalkapallokentän 1/3 kentällä.

Pelivälineet
Kouluilla, joilla on omat pelivälineet, pyydetään ottamaan ne mukaan turnaukseen (pallot, lippuvyöt).

Joukkueet
Joukkueet voivat olla luokka- tai koulujoukkueita. Joukkueeseen saa kuulua enintään 10 pelaajaa. Kentällä on kerrallaan 6 pelaajaa.

Peliasu
Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu.

Sarjaohjelma ja aikataulut
Sarjaohjelma aikatauluineen julkaistaan koululiikunnan kotisivuilla kohdassa Sarjaohjelmat ja aikataulut ennen turnausta. Pelit pelataan ilman erillistä kutsua.

Säännöt

1. Pelissä voi edetä joko juosten pallon kanssa tai heittäen palloa. Juostessa lippua ei saa suojata kädellä.

2. Heiton aikana heittäjää ei saa estää (1 metrin etäisyys).

3. Pallon ollessa ilmassa, se on vapaa eli kaikkien kiinniotettavissa.

4. Pelaajaa ei voida liputtaa (nauhan riisto) kiinnioton jälkeen, ellei hän lähde etenemään pallon kanssa.

5. Pallon kiinnisaatuaan, pelaaja voi liikkua tukijalan varassa. Suoja-aika 5 sekuntia, jonka jälkeen pelaaja voidaan liputtaa.

6. Puolustava joukkue yrittää katkaista heiton tai liputtaa pallon kanssa juoksevaa pelaajaa. Liputettaessa lippu on nostettava ylös ja annettava takaisin vastustajalle, lippua ei heitetä maahan.

7. Pallon maahanlyönnin tai liputtamisen tapahduttua, hyökkäävä joukkue vaihtuu ja peli jatkuu kyseisestä kohdasta.

8. Jos puolustaja saa pallon ilmasta itselleen, hän saa edetä pallon kanssa tai hän voi pysähtyä. Edetessään hänet voidaan kuitenkin normaalisti liputtaa. Peli jatkuu aina heittämällä.

9. Kun pallo tai pallonkantaja ylittää sivurajan, peli jatkuu kyseisestä kohdasta vastustajan hyökkäyksellä.

10. Maali syntyy, kun pallon kanssa juostaan vastustajan maalialueelle tai otetaan maalialueella heitto/pallo kiinni. Molempien jalkojen tulee olla maalialueen sisällä.

11. Pelikatkon tai maalin jälkeen peli jatkuu aina heittämällä.

12. Maalin jälkeen peliä jatketaan oman maalialueen eturajalta ja vastustajan on oltava omalla kenttäpuoliskollaan. Maalin jälkeen joukkueen on välittömästi siirryttävä omalle alueelleen. Aloittava joukkue voi kuitenkin aloittaa pelin välittömästi. Avausheiton jälkeen peli jatkuu normaalisti.

13. Peliä pelataan reilusti ja tarvittaessa häiriköt poistetaan kentältä. Mikäli tuomari näkee pelaajan käyttävän epäurheilijamaisia otteita, kuten turhia kontakteja, taklauksia, iskuja kyynärpäällä, blokkauksia tai muita vaarallisia otteita, peli keskeytetään ja em. rikkeisiin syyllistynyttä pelaajaa puhutetaan tai räikeissä rikkeissä tai toistuvissa rikkeissä pelaaja poistetaan ottelusta ja mahdollisesti koko turnauksesta.  Myös suunsoitto turnauksissa on kiellettyä. Tuomareilla on oikeus puuttua kentällä sekä pelitapahtuman yhteydessä tapahtuvaan suunsoittoon (suunsoittaminen pitää sisällään mm. kiroilun ja hyökkäävän verbaalisen esiintymisen tuomareita, vastustajia sekä katsojia kohtaan). Jos suunsoittoa esiintyy otteluissa, tuomari antaa pelaajalle/pelaajille varoituksen. Mikäli varoituksesta huolimatta suunsoittaminen jatkuu, pelaaja/pelaajat poistetaanturnauksesta.

Sijoitukset
Paremmuus tasapisteissä olevien joukkueiden kesken ratkaistaan seuraavalla tavalla
1. Keskinäiset ottelut
2. Maalisuhde
3. Pelataan ylimääräinen jatkoaika
4. Arpa
Voitosta saa 2 pistettä ja tasapelistä 1 pisteen.
Ratkaisuotteluissa pelataan tarvittaessa suoraan jatkoaika.

Tuomarit
Northern Lights järjestää otteluihin erotuomarit.

Palkinnot
Sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan henkilökohtaisin mitalein. Palkintoja varataan 10 kpl/joukkue.

Tulokset
Turnauksen tulokset julkaistaan koululiikunnan kotisivuilla kohdassa Kilpailu- ja ottelutulokset. 


Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

TAPAHTUMAKUTSU 

OULUN KOULUJEN KAUPUNKITAISTELU-TURNAUS LAIVAKANKAAN KOULULLA 2018

ALAKOULU JA YLÄKOULU

 

Aika: torstaina 22.3.2018 klo 9.00

Paikka: Laivakankaan koulu (Laivakankaantie 10)

Sarjat:

alakoulu 3.-4.lk

alakoulu 5.-6.lk

yläkoulu 7.-10.lk

 

Ilmoittautuminen

Opettaja ilmoittaa joukkueet Koululiikkuu-ilmoittautumisjärjestelmän kauttaviimeistään torstaina 1.3.2018.

 

Osallistumisrajoitukset

Ei osallistumisrajoituksia

 

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 574 7048

 

TURNAUSOHJEITA

Joukkue

Joukkueen muodostaa 10 pelaajaa. Joukkueen tulee olla sekajoukkue, joista 5 poikia ja 5 tyttöjä.

Huoltaja

Jokaisella joukkueella tulee olla oma huoltaja (opettaja, kouluavustaja) joka vastaa oman joukkueen käyttäytymisestä tiukoissakin pelitilanteissa. Pelissä molempien joukkueiden huoltajat muodostavat huoltajaparin joiden tehtäviin kuuluvat peliajan kellottaminen, palojen ja tehtävien seuraaminen sekä mahdollisten rangaistusten kellottaminen. Huoltaja pari valvoo, että peli sujuu sääntöjen mukaisesti ja tarvittaessa puuttuu pelin kulkuun.

Peliasu

Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu/liivi.

Pelikenttä

Pelikentän koko määräytyy käytettävän tilan ja osallistuvien joukkueiden määrän mukaan. Pelikentällä esteinä voidaan käyttää kaikenlaisia turnauspaikalta löytyviä välineitä kuten maaleja, patjoja, tuoleja, pulpetteja ym. Turnauksen aluksi rakennetaan pelikentille radat eli kaupungit. Ennen pelin alkua pelialueelle ripotellaan pehmopalloja. 

Pelipallot

Pelipalloina käytetään pehmopalloja, händiksiä, tenniksen pehmeitä harjoituspalloja ym. vastaavia. Kouluja pyydetään ottamaan turnaukseen mukaan myös omia soveltuvia palloja (muista nimikointi!)

Peliaika

Turnauksessa pelataan 10 minuutin pelejä juoksevaa aikaa. Pelien välissä on viiden minuutin tauko jonka aikana joukkueet voivat muokata pelikentän esteitä.

Kotijoukkue, kentän valinta ja aarre

Kotijoukkue on ottelukaaviossa peliin merkitty ensimmäisenä mainittu tummennettu joukkue. Kotijoukkue valitsee ensimmäisenä turnausohjelmaan merkityltä pelikentältä oman pelipuoliskonsa ja siellä olevan aarteen. 

Pelin kulku

Kaupunkitaistelua pelataan kahdella sekajoukkueella, jossa joukkueiden tehtävänä on saada vastustajan aarre kuljetettua omalle kenttäpuoliskolle keskilinjan yli. Tavoitellessaan aarretta pelaajat yrittävät väistellä vastustajan heittämiä pehmopalloja. Heitot täytyy suunnata kainalosta alaspäin. Pallon osumasta palanut pelaajaa siirtyy pelikentän reunalle suorittamaan tehtävän, jonka suoritettuaan hän voi palata takaisin pelikentälle. Joukkueet voivat pelin aikana ehtiä kuljettamaan aarteen omalle kenttäpuoliskolleen useitakin kertoja. Onnistuneen kuljetuksen jälkeen aarre palautetaan vastustajalle ja peli jatkuu. Peli päättyy, kun peliaika tulee täyteen. Otteluissa ei ratkaista joukkueiden paremmuuksia eikä tuloksia kirjata.

Säännöt

1. Jos vastustajan kädestä lähtenyt pallo osuu suoraan ilmasta kainaloiden alapuolelle syntyy palo. Palanut joukkueen jäsen siirtyy pelikentän reunalle suorittamaan tehtävän. Peli jatkuu tehtävän suorittamisen ajan. Tehtävän suoritettuaan pelaaja palaa kentälle. Pelin tehtävä ilmoitetaan ottelukaaviossa (esimerkkejä tehtävistä; pallon pomputus, istumaan nousu, punnerrus ym.).

2. Jos pallo pomppaa maasta tai esteestä pelaajaan ei paloa synny ja peli jatkuu

3. Jos pallo osuu pelaajaa kainaloiden yläpuolelle, ei paloa synny ja peli jatkuu

4. Jos pelaaja saa heitetystä pallosta kopin, heittäjä joutuu kentän reunalle tekemään tehtävää

5. Mikäli vastustajan pallo osuu pelaajaan jonka halussa on aarre, on aarre pudotettava heti maahan. Hyökkäystä voidaan jatkaa toisten pelaajien toimesta. Puolustava joukkue jatkaa aarteen suojelemista ja voi halutessaan palauttaa aarteen omalle paikalleen.

6. Aarretta ei saa puolustaa alakoululaisten peleissä 1m lähempää ja yläkoululaisten 2m lähempää

7. Mikäli joku pelaaja yrittää estää tai häiritä vastustajan peliä epäurheilijamaisin keinoin (töniminen, herjaaminen tms.) poistetaan hänet pelikentältä 2 minuutin ajaksi.

 

Kaupunkitaistelu-turnauksia järjestetään yhteensä neljä koululiikunnan ja Liikkuvan Koulun yhteistyönä. Turnaukset pelataan Jatulin liikuntakeskuksessa, Ouluhallissa, Laivakankaan koululla ja Oulunsalon kirkonkylän koululla. Jokaiseen turnaukseen on oma tapahtumakutsunsa ja erillinen ilmoittautuminen. Joukkueet voivat halutessaan osallistua kaikkiin turnaustapahtumiin.

Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Sarjaohjelmat ja aikataulut.