Siirry suoraan sisältöön

Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2018-05-08 Pohjois-Pohjanmaan piirin Hese-kisat, 5.-6.lk

KILPAILUKUTSU

 

OULUN KOULUJEN JA SUL:n POHJOIS-POHJANMAAN PIIRIN HESE-KISAT 2018
ALAKOULU 5.-6.lk

 

Aika: Tiistaina 8.5.2018
Paikka: Ouluhalli (Ouluhallintie 20, 90130 Oulu)
Ilmoittautuminen: Opettaja ilmoittaa joukkueet Hese-kisoihin. Ilmoittautumiset huhtikuun 2018 loppuun mennessä: yleisurheilurekisteri.fi / palvelutunnus: 2018HESE

Hese-kisa on 5-6 luokkalaisille järjestettävä yleisurheilun joukkuekisa, jossa kisataan 12 henkisin joukkuein koulun, paikkakunnan, piirien ja valtakunnan mestaruuksista. Kisa on maksuton ja kaikki halukkaat koulut saavat osallistua Hese-piirikisoihin!

 

KISALAJIT 

Sukkulaviesti 12 x 60 metriä: Kuusi tyttöä ja kuusi poikaa juoksevat. Vaihto tapahtuu käsikosketuksella viirikepin takaa.

Pituushyppy: Hypätään metrin ponnistusalueelta. Mittaus suoritetaan ponnistusjäljestä alastulojälkeen.

Junnukeihäs: Oulun karsintakisoissa heitetään Ouluhallin alustasta johtuen turbokeihästä. Valtakunnallisessa kisassa keihästä heitetään 350 gramman muovisella junnukeihäällä. Keihäs heitetään yhdellä kädellä olkapään yli. Heittoon saa ottaa vauhtia.

Kierrosviesti: 12 x ratakierros. Jokainen oppilas juoksee yhden kierroksen. Kierroksen pituus määräytyy kentän mukaan.

Kisa aloitetaan sukkulaviestillä ja päätetään jännittävään kierrosviestiin.

Kisasäännöt

 • Kuuden tytön ja kuuden pojan (+ kaksi vaihtojäsentä kierrosviestiin) joukkue kootaan samalta luokalta
 • Joukkueena voi olla 5.luokka, 6.luokka tai yhdysluokka 5.-6.
 • Pieniä luokkia voi yhdistää, jos yhteenlaskettu oppilasmäärä (tai yhdysluokilla luokan 5.-6. luokkalaisten oppilasmäärä) on 30 tai sitä pienempi
 • Yhdistäminen voi tapahtua siten, että viidensiä voi yhdistää keskenään, kuudensia voi yhdistää keskenään ja yhdysluokkia voi yhdistää keskenään, mutta ei sekaisin (paitsi pienissä kouluissa, joissa se on oppilasmäärän takia ainoa joukkueen muodostamisen mahdollisuus)
 • Kenttälajeissa viiden tytön ja viiden pojan tulokset lasketaan yhteen joukkueen tulokseksi
 • Viesteissä koko joukkue tekee joukkueen lajituloksen
 • Pituudessa ja junnukeihäässä on kaksi suoritusta (kolmas vain, jos ei tulosta)
 • Sukkulaviestissä ja kierrosviestissä sijoitus maaliintulojärjestyksen perusteella tai ajan perusteella, mikäli useita eriä
 • Kierrosviestiin saa vaihtaa kaksi kilpailijaa saman sukupuolen omaaviin kilpailijoihin (joukkueen koko voi olla siis 14 henkeä)
 • Voittaja on pienimmän sijoituspistemäärän saanut joukkue
 • Mikäli kisan lopputuloksessa kaksi tai useampi joukkueista päätyy tasapisteisiin, kierrosviestin paremmuusjärjestys ratkaisee paremmuuden

Tulokset

Hese-kisan tulokset julkaistaan Yleisurheiluliiton kotisivuilla. Huomioitahan, että Hese-kisojen tulosten julkaisemiskäytännöt ovat erilaiset kuin Oulun kaupungin koululiikunnan!

 

Lisätietoja

Hese-kisoista lisätietoja saa Heino Ruuskaselta, heino.ruuskanen@pudasjarvi.fi tai Yleisurheiluliiton Hese-kisojen nettisivuilta http://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/koululaiskilpailu

Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Sarjaohjelmat ja aikataulut.