Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2018-04-26 Power Mover tanssikilpailu 2018, alakoulu, yläkoulu ja lukio

KILPAILUKUTSU


OULUN KOULUJEN JA POHJOIS-POHJANMAAN ALUEEN KLL:N POWER MOVER TANSSIKILPAILU 2018
ALAKOULU, YLÄKOULU JA LUKIO, TYTÖT JA POJAT

Aika: Torstaina 26.4.2018 klo 8.30 alkaen
Paikka: Pohjankartanon juhlasali (Leevi Madetojan katu 1)
Sarjat: alakoulut iso ja pienryhmä, yläkoulut iso ja pienryhmä, lukio pienryhmä, näytössarja

Ilmoittautuminen 

Oulun koulujen osalta opettajat ilmoittavat joukkueet Koululiikkuu-ilmoittautumisjärjelmän kautta viimeistään torstaina 5.4.2018 klo 23.00 mennessä. Kilpaileminen on Oulun kouluille ilmaista.

Muiden alueiden joukkueet ilmoittautuvat Oulun aluekisaan Koululiikuntaliiton sivujen kautta viimeistään 28.3.2018 mennessä.  

 

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 574 7048

 

POWER MOVER - Oman tanssin kilpailu
Oulun kaupungin koululiikunta yhdessä Pohjankartanon koulun kanssa järjestää Koululiikuntaliiton Power Mover -aluekilpailun. Power Moverissa oppilaat suunnittelevat uuden oman tanssiesityksen ja valitsevat siihen musiikin. Tanssin on oltava uusi, mutta sen voi esittää aiemmin koulun joulu -tai muissa lukuvuoden aikana olevissa juhlissa. Tanssilaji ja tyyli ovat vapaita, mutta teeman pitää näkyä isojen ryhmien esityksessä.

 

SARJAT:
A - alakoulujen isot ryhmät, 7-24 tanssijaa. Teema: Juhlan jälkeen
B- yläkoulun isot ryhmät, 7-24 tanssijaa. Teema: Juhlan jälkeen
C - alakoulun pienryhmä, 3-6 tanssijaa. Ei erillistä teemaa. 
D - yläkoulun ja lukion pienryhmät (lukiolainen voi olla vuonna 2000 synt.). Ei teemaa.
E - yläkoulun ja lukion oppilaat, 2-3 tanssijaa (yläikäraja v. 2000 synt.). Ei teemaa.
UUSI NÄYTÖSSARJA: ei luokka tai kouluasterajoituksia, eikä erillistä teemaa. Ryhmäesitys (3-20 henk.) omalla idealla. Musiikki ja esitystyyli ovat vapaat. Esityksellä tulee olla nimi, joka viittaa esitykseen. Tuomaristo antaa palautteen ja valitsee parhaat näytösideat finaaliin. Tässä sarjassa nostetaan esille hyvät ideat ja huomioidaan finaalissa erikseen esityksen sisällön mukaan. Tähän sarjaan voi osallistua aluekisan sijasta myös videoesityksellä. Näytössarjassa ryhmiä ei aseteta paremmuusjärjestykseen.

 

Tanssikilpailun säännöt vuodelle 2018

Tassiesityksen kesto 2-3 minuuttia, maksimipituus on 3 minuuttia!

Tanssilaji ja musiikki ovat vapaasti valittavissa.

Tanssin on oltava uusi ja koululaisten suunnittelema.

Airan tähdet -sarjoissa (isot ryhmät) on teema.

Kaikkien tanssiryhmään kuuluvien koululaisten on oltava samasta koulusta tai oppilaitoksesta. Ryhmällä on oltava kisoissa aikuinen huoltaja (opettaja tai muu koulun hyväksymä aikuinen). 

Teema ei rajaa tanssilajia tai musiikkia, jotka voi valita vapaasti!

Alaluokkien esityksissä opettaja saa osallistua ryhmän ohjaukseen (A- ja C-sarja)

Soittajina tai muuten lavastuksena olevia koululaisia ei lasketa tanssiryhmään kuuluviksi. Nämä koululaiset eivät voi esiintyä muuten kuin lavasteina tai soittajina!

Kisaan osallistuvan koulun opettajan/opettajien on nähtävä ja hyväksyttävä esitys ennen aluekisaan osallistumista. Esityksen on sovelluttava koulun eettisiin arvoihin!*

Esiintymislavan/-alueen koko aluekilpailussa on vähintään 8x9 m. Pienempi tila sallitaan mikäli olosuhteet niin vaativat. Mikäli alueen koko on pienempi se ilmoitetaan hyvissä ajoin KLL:n sivuilla.

Aluekilpailuista valitaan 1-3 ryhmää/sarja, osallistujamääristä riippuen, Power Mover finaaliin. Valinnasta päättää tuomaristo yhdessä Koululiikuntaliiton edustajan kanssa.

 

Aluekilpailuista mahdollisesti finaaliin valitut Oulun joukkueet voivat osallistua finaaliin omalla kustannuksellaan (koululiikunta ei kustanna). Finaali järjestetään Helsingissä 30.5.2018.

 

* Kisaan osallistuvan esityksen on sovelluttava koulun eettisiin arvoihin. Opettajan on katsottava ja hyväksyttävä esitys ennen kuin ryhmä lähtee edustamaan koulua aluekisoihin. Kiellettyjä ovat mm. liian paljastavat asut, liian seksistiset tai kovaa väkivaltaa kuvaavat esitykset.

Musiikki ja valaistus 

Esitysmusiikki tulee toimittaa mp3 tai Waw-tiedostona liikuntasihteerille tanja.ylisirnio@ouka.fi hyvissä ajoin ennen kilpailuja. Joukkueen kannattaa ottaa varalta mukaan kopio musiikista esim. muistitikulla. Lisäksi ryhmiltä pyydetään etukäteen kirjalliset ohjeet/kuvaukset miten ryhmä tulo lavalle tapahtuu, milloin musiikki käynnistetään ja millaisia valotoiveita esitykseen on.

Pohjankartanon juhlasalin valaistus tulee olemaan vuoden 2018 kisassa 2017 kisaa kirkkaampi.

Ruokailu
Osallistuvien joukkueiden ruokailumahdollisuus Pohjankartanon koululla varmistuu lähempänä kisa-ajankohtaa. Lisäinfoa ruokailun tilaamisesta tulee asian varmistuttua.

 


Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

TAPAHTUMAKUTSU 

OULUN KOULUJEN KAUPUNKITAISTELU-TURNAUS LAIVAKANKAAN KOULULLA 2018

ALAKOULU JA YLÄKOULU

 

Aika: torstaina 22.3.2018 klo 9.00

Paikka: Laivakankaan koulu (Laivakankaantie 10)

Sarjat:

alakoulu 3.-4.lk

alakoulu 5.-6.lk

yläkoulu 7.-10.lk

 

Ilmoittautuminen

Opettaja ilmoittaa joukkueet Koululiikkuu-ilmoittautumisjärjestelmän kauttaviimeistään torstaina 1.3.2018.

 

Osallistumisrajoitukset

Ei osallistumisrajoituksia

 

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 574 7048

 

TURNAUSOHJEITA

Joukkue

Joukkueen muodostaa 10 pelaajaa. Joukkueen tulee olla sekajoukkue, joista 5 poikia ja 5 tyttöjä.

Huoltaja

Jokaisella joukkueella tulee olla oma huoltaja (opettaja, kouluavustaja) joka vastaa oman joukkueen käyttäytymisestä tiukoissakin pelitilanteissa. Pelissä molempien joukkueiden huoltajat muodostavat huoltajaparin joiden tehtäviin kuuluvat peliajan kellottaminen, palojen ja tehtävien seuraaminen sekä mahdollisten rangaistusten kellottaminen. Huoltaja pari valvoo, että peli sujuu sääntöjen mukaisesti ja tarvittaessa puuttuu pelin kulkuun.

Peliasu

Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu/liivi.

Pelikenttä

Pelikentän koko määräytyy käytettävän tilan ja osallistuvien joukkueiden määrän mukaan. Pelikentällä esteinä voidaan käyttää kaikenlaisia turnauspaikalta löytyviä välineitä kuten maaleja, patjoja, tuoleja, pulpetteja ym. Turnauksen aluksi rakennetaan pelikentille radat eli kaupungit. Ennen pelin alkua pelialueelle ripotellaan pehmopalloja. 

Pelipallot

Pelipalloina käytetään pehmopalloja, händiksiä, tenniksen pehmeitä harjoituspalloja ym. vastaavia. Kouluja pyydetään ottamaan turnaukseen mukaan myös omia soveltuvia palloja (muista nimikointi!)

Peliaika

Turnauksessa pelataan 10 minuutin pelejä juoksevaa aikaa. Pelien välissä on viiden minuutin tauko jonka aikana joukkueet voivat muokata pelikentän esteitä.

Kotijoukkue, kentän valinta ja aarre

Kotijoukkue on ottelukaaviossa peliin merkitty ensimmäisenä mainittu tummennettu joukkue. Kotijoukkue valitsee ensimmäisenä turnausohjelmaan merkityltä pelikentältä oman pelipuoliskonsa ja siellä olevan aarteen. 

Pelin kulku

Kaupunkitaistelua pelataan kahdella sekajoukkueella, jossa joukkueiden tehtävänä on saada vastustajan aarre kuljetettua omalle kenttäpuoliskolle keskilinjan yli. Tavoitellessaan aarretta pelaajat yrittävät väistellä vastustajan heittämiä pehmopalloja. Heitot täytyy suunnata kainalosta alaspäin. Pallon osumasta palanut pelaajaa siirtyy pelikentän reunalle suorittamaan tehtävän, jonka suoritettuaan hän voi palata takaisin pelikentälle. Joukkueet voivat pelin aikana ehtiä kuljettamaan aarteen omalle kenttäpuoliskolleen useitakin kertoja. Onnistuneen kuljetuksen jälkeen aarre palautetaan vastustajalle ja peli jatkuu. Peli päättyy, kun peliaika tulee täyteen. Otteluissa ei ratkaista joukkueiden paremmuuksia eikä tuloksia kirjata.

Säännöt

1. Jos vastustajan kädestä lähtenyt pallo osuu suoraan ilmasta kainaloiden alapuolelle syntyy palo. Palanut joukkueen jäsen siirtyy pelikentän reunalle suorittamaan tehtävän. Peli jatkuu tehtävän suorittamisen ajan. Tehtävän suoritettuaan pelaaja palaa kentälle. Pelin tehtävä ilmoitetaan ottelukaaviossa (esimerkkejä tehtävistä; pallon pomputus, istumaan nousu, punnerrus ym.).

2. Jos pallo pomppaa maasta tai esteestä pelaajaan ei paloa synny ja peli jatkuu

3. Jos pallo osuu pelaajaa kainaloiden yläpuolelle, ei paloa synny ja peli jatkuu

4. Jos pelaaja saa heitetystä pallosta kopin, heittäjä joutuu kentän reunalle tekemään tehtävää

5. Mikäli vastustajan pallo osuu pelaajaan jonka halussa on aarre, on aarre pudotettava heti maahan. Hyökkäystä voidaan jatkaa toisten pelaajien toimesta. Puolustava joukkue jatkaa aarteen suojelemista ja voi halutessaan palauttaa aarteen omalle paikalleen.

6. Aarretta ei saa puolustaa alakoululaisten peleissä 1m lähempää ja yläkoululaisten 2m lähempää

7. Mikäli joku pelaaja yrittää estää tai häiritä vastustajan peliä epäurheilijamaisin keinoin (töniminen, herjaaminen tms.) poistetaan hänet pelikentältä 2 minuutin ajaksi.

 

Kaupunkitaistelu-turnauksia järjestetään yhteensä neljä koululiikunnan ja Liikkuvan Koulun yhteistyönä. Turnaukset pelataan Jatulin liikuntakeskuksessa, Ouluhallissa, Laivakankaan koululla ja Oulunsalon kirkonkylän koululla. Jokaiseen turnaukseen on oma tapahtumakutsunsa ja erillinen ilmoittautuminen. Joukkueet voivat halutessaan osallistua kaikkiin turnaustapahtumiin.

Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Sarjaohjelmat ja aikataulut.