Siirry suoraan sisältöön

Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2018-04-26 Power Mover tanssikilpailu 2018, alakoulu, yläkoulu ja lukio

KILPAILUKUTSU


OULUN KOULUJEN JA POHJOIS-POHJANMAAN ALUEEN KLL:N POWER MOVER TANSSIKILPAILU 2018
ALAKOULU, YLÄKOULU JA LUKIO, TYTÖT JA POJAT

Aika: Torstaina 26.4.2018 klo 8.30 alkaen
Paikka: Pohjankartanon juhlasali (Leevi Madetojan katu 1)
Sarjat: alakoulut iso ja pienryhmä, yläkoulut iso ja pienryhmä, lukio pienryhmä, näytössarja

Ilmoittautuminen 

Oulun koulujen osalta opettajat ilmoittavat joukkueet Koululiikkuu-ilmoittautumisjärjelmän kautta viimeistään torstaina 5.4.2018 klo 23.00 mennessä. Kilpaileminen on Oulun kouluille ilmaista.

Muiden alueiden joukkueet ilmoittautuvat Oulun aluekisaan Koululiikuntaliiton sivujen kautta viimeistään 28.3.2018 mennessä.  

 

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 574 7048

 

POWER MOVER - Oman tanssin kilpailu
Oulun kaupungin koululiikunta yhdessä Pohjankartanon koulun kanssa järjestää Koululiikuntaliiton Power Mover -aluekilpailun. Power Moverissa oppilaat suunnittelevat uuden oman tanssiesityksen ja valitsevat siihen musiikin. Tanssin on oltava uusi, mutta sen voi esittää aiemmin koulun joulu -tai muissa lukuvuoden aikana olevissa juhlissa. Tanssilaji ja tyyli ovat vapaita, mutta teeman pitää näkyä isojen ryhmien esityksessä.

 

SARJAT:
A - alakoulujen isot ryhmät, 7-24 tanssijaa. Teema: Juhlan jälkeen
B- yläkoulun isot ryhmät, 7-24 tanssijaa. Teema: Juhlan jälkeen
C - alakoulun pienryhmä, 3-6 tanssijaa. Ei erillistä teemaa. 
D - yläkoulun ja lukion pienryhmät (lukiolainen voi olla vuonna 2000 synt.). Ei teemaa.
E - yläkoulun ja lukion oppilaat, 2-3 tanssijaa (yläikäraja v. 2000 synt.). Ei teemaa.
UUSI NÄYTÖSSARJA: ei luokka tai kouluasterajoituksia, eikä erillistä teemaa. Ryhmäesitys (3-20 henk.) omalla idealla. Musiikki ja esitystyyli ovat vapaat. Esityksellä tulee olla nimi, joka viittaa esitykseen. Tuomaristo antaa palautteen ja valitsee parhaat näytösideat finaaliin. Tässä sarjassa nostetaan esille hyvät ideat ja huomioidaan finaalissa erikseen esityksen sisällön mukaan. Tähän sarjaan voi osallistua aluekisan sijasta myös videoesityksellä. Näytössarjassa ryhmiä ei aseteta paremmuusjärjestykseen.

 

Tanssikilpailun säännöt vuodelle 2018

Tassiesityksen kesto 2-3 minuuttia, maksimipituus on 3 minuuttia!

Tanssilaji ja musiikki ovat vapaasti valittavissa.

Tanssin on oltava uusi ja koululaisten suunnittelema.

Airan tähdet -sarjoissa (isot ryhmät) on teema.

Kaikkien tanssiryhmään kuuluvien koululaisten on oltava samasta koulusta tai oppilaitoksesta. Ryhmällä on oltava kisoissa aikuinen huoltaja (opettaja tai muu koulun hyväksymä aikuinen). 

Teema ei rajaa tanssilajia tai musiikkia, jotka voi valita vapaasti!

Alaluokkien esityksissä opettaja saa osallistua ryhmän ohjaukseen (A- ja C-sarja)

Soittajina tai muuten lavastuksena olevia koululaisia ei lasketa tanssiryhmään kuuluviksi. Nämä koululaiset eivät voi esiintyä muuten kuin lavasteina tai soittajina!

Kisaan osallistuvan koulun opettajan/opettajien on nähtävä ja hyväksyttävä esitys ennen aluekisaan osallistumista. Esityksen on sovelluttava koulun eettisiin arvoihin!*

Esiintymislavan/-alueen koko aluekilpailussa on vähintään 8x9 m. Pienempi tila sallitaan mikäli olosuhteet niin vaativat. Mikäli alueen koko on pienempi se ilmoitetaan hyvissä ajoin KLL:n sivuilla.

Aluekilpailuista valitaan 1-3 ryhmää/sarja, osallistujamääristä riippuen, Power Mover finaaliin. Valinnasta päättää tuomaristo yhdessä Koululiikuntaliiton edustajan kanssa.

 

Aluekilpailuista mahdollisesti finaaliin valitut Oulun joukkueet voivat osallistua finaaliin omalla kustannuksellaan (koululiikunta ei kustanna). Finaali järjestetään Helsingissä 30.5.2018.

 

* Kisaan osallistuvan esityksen on sovelluttava koulun eettisiin arvoihin. Opettajan on katsottava ja hyväksyttävä esitys ennen kuin ryhmä lähtee edustamaan koulua aluekisoihin. Kiellettyjä ovat mm. liian paljastavat asut, liian seksistiset tai kovaa väkivaltaa kuvaavat esitykset.

Musiikki ja valaistus 

Esitysmusiikki tulee toimittaa mp3 tai Waw-tiedostona liikuntasihteerille tanja.ylisirnio@ouka.fi hyvissä ajoin ennen kilpailuja. Joukkueen kannattaa ottaa varalta mukaan kopio musiikista esim. muistitikulla. Lisäksi ryhmiltä pyydetään etukäteen kirjalliset ohjeet/kuvaukset miten ryhmä tulo lavalle tapahtuu, milloin musiikki käynnistetään ja millaisia valotoiveita esitykseen on.

Pohjankartanon juhlasalin valaistus tulee olemaan vuoden 2018 kisassa 2017 kisaa kirkkaampi.

Ruokailu
Kisoihin osallistuvilla joukkueilla on mahdollista järjestää itselleen kouluruokailu kisapaikalle eli Pohjankartanon koululle. Ruokailu on hyvin edullinen ja se laskutetaan tilauksen mukaan joukkueen/joukkueiden koululta. Lisätietoja ruokailun hinnasta ja tilauksesta saa liikuntasihteeri Tanjalta osoitteesta tanja.ylisirnio@ouka.fi. Ruokailu tulee tilata 6.4.2018 mennessä Tanjan kautta.

 


Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Sarjaohjelmat ja aikataulut.