SHORT TRACK –LUISTELUKILPAILUT 3.-6.LK
YLEISOHJEITA OPETTAJILLE JA KILPAILIJOILLE


LÄHTÖLISTOJEN TARKISTUS ENNAKKOON
Liikuntasihteeri lähettää kilpailujen starttilistat kouluille ennakkoon tarkistusta varten. Opettajat tarkistavat listat ja lähettävät korjaukset liikuntasihteerille.

Viime hetken sairastumisista johtuvat nimenmuutokset tehdään ennen kilpailujen alkua suorituspisteissä, tyttöjen nimenmuutokset tyttöjen kilpailutoimitsijoille ja poikien muutokset poikien toimitsijoille. Uusia kilpailijoita ei oteta enää kisapaikalla.

TULOSTA LÄHTÖLISTAT KOULULLA JA OTA NE MUKAASI KILPAILUIHIN!
Ilmoitustaululla ja kilpailutoimitsijoilla on lopulliset lähtölistat. Kisa pyritään viemään läpi aikataulujen ja ennalta laadittujen listojen mukaan. Jokainen ennakkoon ilmoitettu oppilas pääsee radalle, vaikka oma suoritusvuoro olisi mennyt ohi syystä tai toisesta. Tule näissä tapauksissa heti toimitsijoiden puheille.

PUKUHUONE- JA WC-TILAT
Luistinten vaihtoa varten on käytettävissä tekojääradan katsomo, harjoitusjäähallilta ja pesäpallostadionilta pukuhuoneita (ilmoitetaan tarkemmin ennen kisoja). Pesäpallokentän ja jääradan välissä sekä jäähallin ja tekojääradan välissä kulkee hiekoitettu kevyenliikenteenväylä. Luistinten terät on hyvä suojata siirryttäessä jääradalle. Varaa riittävästi lämmintä vaatetta mukaan, sillä koko kilpailun ajan toimitaan ulkona.

KAKSI LUISTELUPAIKKAA, TYTTÖJEN RATA  JA POIKIEN RATA
Jääradalle on merkitty kaksi short track- rataa, toinen tytöille ja toinen pojille. Molempia ratoja jäädytetään 1-2 kertaa kilpailujen aikana. Kun jäänhoitokone liikkuu kenttäpuoliskolla, ei siellä saa luistella. Kenttäalueen on oltava tyhjä ratoja jäädytettäessä, sillä koneen kuljettaja ei näe hytistä oppilasta koneen edessä.

Pakkasraja on -15 astetta. Mikäli kisat perutaan tulee siitä ilmoitus koululiikunnan nettisivujen Tiedotteisiin klo 8.30 mennessä. 

AIKATAULU ON OHJEELLINEN
Kilpailujen aikataulut ovat ohjeellisia. Aikatauluun vaikuttavat muun muassa säätila, oppilaiden suoritusvalmius ja lähetyksen toimivuus.

AJANOTTO
Kilpailuissa on käsiajanotto ja aika otetaan maaliintulossa kilpailijan luistimesta.

LUISTELULIIVIN OIKEA NUMERO ON TÄRKEÄ
Luistelijat kokoontuvat numeroliivien jakoa varten kokoontumisalueelle 10 min. ennen oman sarjan alkua. Seuraa kilpailujen etenemistä ja aikataulua! Toimitsijat jakavat numeroliivit 1 – 4 kilpailijoille ennen lähtöä. Lähtölistassa kilpailijan nimen edessä oleva numero on kilpailunumero. Varmista vielä, että saat oikean numeron, sillä ajanotto perustuu rinnassa olevaan numeroon. Neljä oppilasta luistelee samanaikaisesti. Numerot järjestyvät lähtöviivalle siten että numerolla yksi oleva luistelija on sisäradalla ja numerolla neljä ulkoradalla. Väliin jäävät numerot asettuvat numerojärjestykseen. Luistelun aikana kiilaaminen ja töniminen on kielletty. Johtava luistelija määrää luistelulinjan. Sääntörikkomuksista seuraa aikasakko tai kilpailuista hylkääminen.

Palauta numeroliivi heti luistelun jälkeen toimitsijalle, jotta seuraavien erien luistelijat saavat ne käyttöönsä. Seuraava erä on valmiina odottamassa omaa lähtövuoroaan. Luistelun jälkeen jokainen kisailija saa lämmintä mehua ulkona sijaitsevasta kisakioskista. Mehun saa, kun ilmoittaa, että on osallistunut luistelukilpailuihin.

PALKINTOJENJAKO JA TULOKSET
Palkinnot jaetaan aikatauluun merkityillä paikoilla. Alakoululaisten sarjoissa palkitaan kuusi nopeimman ajan tehnyttä luistelijaa. Kilpailujen tulokset lähetetään opettajille, joka vastaa eteenpäin tiedottamisesta.

KISAKAHVIO JA KAHVIOTELTTA PALVELEVAT KISAYLEISÖÄ
Sisätiloissa olevasta kahviosta on saatavissa lämmintä mehua, kahvia, namuja yms. Mehupisteessä on myynnissä myös makkaroita ja sämpylöitä. OLS-jääpallo vastaa kahviotoiminnan järjestämisestä.

LUISTINTEN TEROITUSPALVELU
Kentällä toimii kilpailujen ajan OLS:n organisoima luistinten teroituspalvelu. Teroitusmaksu luistinparilta on 5 euroa.

KILPAILUJEN TOIMITSIJAT
Sivistys- ja kulttuuripalvelujen koululiikunta järjestää koululaisten luistelukilpailut yhteistyössä Oulun Tarmon luistelujaoston, OLS-jääpallon ja Pohjankartanon koulun oppilaiden kanssa. Kilpailujen johtajana toimii Oulun Tarmon edustaja.

TURVALLISUUS

Liikkumiseen tekojäärata-alueen ulkopuolella tulee kiinnittää erityistä huomiota. Raksilan urheilualueella on päivisin raskasta huoltoliikennettä ja kevyenliikenteenväylät sijaitsevat välittömästi kenttäalueen ulkopuolella.

KATSOJAT

Vanhemmat, isovanhemmat ja ym. kannattajat ovat tervetulleita seuraamaan kisoja.


Lisätietoja liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi 050 5747048.