Tulokset

< Takaisin

Kaukalopalloturnaus 2020, yläkoulu tytöt

OULUN KOULUJEN KAUKALOPALLO 2020

YLÄKOULUN TYTÖT

 

Vähäisen osallistujamäärän vuoksi pelataan yläkoulun tyttöjen sarja turnausmuotoisena.

 

KAUKALOPALLOTURNAUS
Paikka: Linnamaan jäähalli, Kauppalinnankatu 6

JOUKKUEET:

Pitkäkangas

Jokiranta

Pateniemi
 

 

Turnausohjelmassa tummennetulla merkitty koulu on kotijoukkue, joka tuo pelipaikalle joukkueen lisäksi 1-2 toimitsijaoppilasta sekä pelipallon. Toimitsijoiden tehtävänä on sähköisen pelikellon käyttö, rangaistusten merkkaaminen ja kellottaminen sekä maalien merkkaaminen näyttötaululle (liikuntakoordinaattori opastaa tarvittaessa kellon käytössä).

 

Peliaika turnauksessa on 2x15 min juoksevaa aikaa.
 

 

Pelit pelataan keskiviikkona 15.1.2020 Kaukalossa 1 (kaukalon varaus alkaa klo 9.00)


Tuomari:
01. klo 9.15 Pitkäkangas – Pateniemi  9-1
02. klo 10.00 Pateniemi – Jokiranta  6-2

klo 10.45 jäädytys

03. klo 11.00 Jokiranta – Pitkäkangas  2-11
 

Mitalit jaetaan turnauksen sijoitusten mukaan heti pelien päätyttyä.

1. Pitkäkangas

2. Pateniemi

3. Jokiranta


OTTELUOHJEITA JA PELIMÄÄRÄYKSIÄ

Huoltaja

Jokaisella joukkueella tulee olla mukana opettaja tai muu rehtorin hyväksymä huoltaja jokaisessa pelissä.

Kotijoukkue

Turnausohjelmassa ensimmäisenä mainittu tummennettu koulu toimii pelin kotijoukkueena, joka tuo pelipallon sekä järjestää paikalle 1-2 toimitsijaa, jotka käyttävät hallin näyttötaulua (ajanotto, maalit ja mahdolliset rangaistukset). Liikuntakoordinaattori neuvoo tarvittaessa näyttötaulun käytön.

Peliaika
Peliaika on 2x15 min. juoksevaa aikaa.

Pelikenttä
Ottelut pelataan jäähallissa vakio-olosuhteissa.

Pallo
Pelit pelataan kaukalopallolla. Kotijoukkue tuo peliin pelipallon. 

Maila

Pelit pelataan kaukalopallomailalla (ei jääkiekkomaila), jonka lavan pohjan tulee olla kauttaaltaan kaareva ja ulkokaaren maksimipituus on 130 cm.

Joukkue
Joukkue kootaan saman koulun, saman kouluasteen oppilaista. Joukkueeseen voidaan nimetä enintään 17 pelaajaa, joiden kaikkien on päästävä pelaamaan jokaisessa pelissä, ei vilttiketjuja. Kentällä on kerrallaan 5 pelaajaa ja maalivahti. 

Peliasu
Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu/liivi. Pelipaitoja on koululiikunnan varastossa kolmea eri väriä. Varaston avaimen ovikoodin saa opettaja/huoltaja liikuntakoordinaattorilta numerosta 050 5747 048. Paidat tulee palauttaa käytön jälkeen takaisin varaston henkareihin kuivumaan.

Kypärän käyttö

Kypärän käyttö on pakollista kaikille pelaajille. Jos kenttäpelaajan kypärä putoaa pelitilanteessa, hänen on laitettava se välittömästi päähänsä tai mentävä heti vaihtoon.

Maalivahti

Maalivahdilla tulee olla kypärässään silmikko. Maalivahdin varusteita voi lainata koululiikunnan varastosta (patjat, yläsuoja, räpylät ja kypärä). Maalivahti ei saa käyttää mailaa. Jääkiekkomaalivahdin varusteet ovat sallittuja koulupeleissä.

 
Säännöt

Peleissä noudatetaan pääsääntöisesti Suomen Kaukalopalloliitto ry:n kilpailusääntöjä soveltaen koululiikunnan peleihin. Poikkeuksena mm. epäurheilijamainen käytös, joka käsitellään joukkueiden opettajien, tuomareiden ja liikuntasihteerin muodostamassa ryhmässä.

Mikäli joku pelaaja käyttäytyy väkivaltaisesti kentällä tai herjaa joko tuomaria tai vastapuolen pelaajia, on tuomarilla oikeus välittömästi poistaa epäurheilijamaisesti käyttäytynyt pelaaja pelikentältä ja pelialueelta. Pelaaja menettää välittömästi oikeutensa pelata samassa ottelussa/turnauksessa ja muissa mahdollisissa saman sarjan/lajin turnauksissa.

 

Mikäli tuomari joutuu poistamaan saman turnauksen aikana kaksi tai useampia pelaajia joukkueesta, menettää joukkue välittömästi jatkopelioikeutensa ja koulu suljetaan sarjasta, vaikka voittaisikin ratkaisupelin.

Eli yksittäisen pelaajan pinnan palaminen voi olla henkilökohtainen virhe, mutta useamman pelaajan sopimaton käytös johtaa aina koko joukkueen sarjasta sulkemiseen. Pelaajalle ja/tai joukkueelle voidaan rikkeen vakavuudesta riippuen langettaa lisäksi myös muu lisärangaistus.


Pisteet
Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden ja tappiosta ei saa pisteitä. Turnauksessa joukkueet voivat päätyä tasapisteisiin, tuolloin sijoituksen määrää tasapisteissä olevien

1. Keskinäinen ottelu
2. Turnauksen maalierot

3. Turnauksessa tehtyjen maalien määrä

4. Rangaistuskuljetuskilpailu (3 suorittajaa)

 

Erotuomarit
Kaukalopalloliiton Oulun alue asettaa koulupeleihin tuomarit. Erotuomarit ilmoittavat heti pelien päätyttyä tulokset liikuntakoordinaattorille viestillä 050 5747 048 tai sähköpostilla tanja.ylisirnio@ouka.fi.

Palkinnot
Kolmen parhaan joukkueen pelaajat palkitaan henkilökohtaisilla mitaleilla. Palkintoja varataan 17 kpl/joukkue.

Tulokset

Tulokset julkaistaan koululiikunnan kotisivuilla kohdassa Kilpailu ja ottelutulokset.

Kannustajat

Vanhemmat, muut sukulaiset ja tutut ovat tervetulleita kannustamaan joukkueita Linnanmaan jäähallin katsomoon.

 

Lisätietoja

Liikuntakoordinaattori Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi, 050 5747 048

Jakolinkki