Tulokset

< Takaisin

Oulun koulujen hiihtokilpailut 2020, erityistä tukea liikunnassa tarvitsevat

OULUN KOULUJEN HIIHTOKILPAILUT 2020

ERITYISTÄ TUKEA LIIKUNNASSA TARVITSEVAT 3.-9.lkAika: torstaina 12.3.2020 alkaen klo 8.30
Paikka: Kuivasjärven Auran maja (Alakyläntie 634)

Sarjat ja matkat:

tytöt ja pojat 3.-4.lk, 200m

tytöt ja pojat 5.-6.lk, 200m

tytöt ja pojat yläkoulu (7.-9.lk), n. 400m

Kelkkasarja, 200m

 

Erityistä tukea liikunnassa tarvitsevalla oppilaalla tarkoitetaan oppilasta, jolla on esim. liikuntavamma, kehitysvamma, näkövamma, tutkittu motorinen kömpelyys tai jokin sairaus, joka vaikuttaa oppilaan toimintakykyyn niin, että oppilaan fyysinen suoriutuminen on heikentynyt.

 

Kuljetus koululta Auranmajalle
Koulut itse järjestävät ja kustantavat kuljetuksen hiihtopaikalle ja takaisin koululle. Kaikkien osallistujien tulisi olla kilpailupaikalla viimeistään klo 9.00. Kilpailut kokonaisuudessaan päättyvät viimeistään klo 11.00.

 

Kisa-alueen kartta

 

Hiihtotyyli
Erityistä tukea liikunnassa tarvitsevien sarjoissa hiihtokilpailujen kaikki sarjat hiihdetään perinteisellä hiihtotyylillä.

Alustava aikataulu ja matka:

Kello 8.30 alkavat kilpailut/ajanotto. Suoritukset tehdään ”non-stop” periaatteella. Osallistuja voi siirtyä lähtöpaikalle ollessaan valmiina ja suorittaa oman suorituksensa ajanottajien vapautuessa edellisestä suorituksesta. Yksi suoritus/osallistuja. Hiihdettävä matka on alakoulujen sarjoilla ja kelkkasarjalla 200m, yläkoululaisilla 400m (kaksi kierrosta).

Huoltajat/avustajat
Kisassa osallistujan apuna saa olla kisasuorituksen aikana opettaja, huoltaja tai avustaja.

Lähtölistat

Lähtölistat lähetetään ilmoitetulle yhteysopettajille viikon 11 alussa. Ne ovat nähtävissä myös kisapaikalla kisakansliassa.

Poisjäännit
Mahdolliset poisjäännit tulee ilmoittaa liikuntakoordinaattorille tanja.ylisirnio@ouka.fi etukäteen, viimeistään kisapaikalla. Uusia kilpailijoita emme ota enää ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.

Kahvio
Auran majalla on avoinna urheiluseuran ylläpitämä kahvio, alueella on myös nuotiopaikkoja.

Tulokset
Jokainen osallistuja saa osallistujamitalin. Sarjoissaan kolme parasta saavat erillisen diplomin suorituksestaan kisapaikalla. Lopulliset puhtaaksi kirjoitetut ajanoton tulokset lähetetään ilmoitetuille yhteysopettajille kisojen jälkeen.

 

OHJEITA KISAAN 

1. Koulut itse järjestävät ja kustantavat kuljetuksen hiihtopaikalle ja takaisin koululle. Kaikkien osallistujien tulisi olla kilpailupaikalla klo 8.30, viimeistään klo 9.00. Kokonaisuudessaan kilpailut päättyvät viimeistään klo 11.00. Parkkialueella liikkumisessa ja paluukyytien ajoittamisessa tulee huomioida, että muut hiihtomestaruuskisojen osallistujat saapuvat kisapaikalle klo 9.50-10.10 välillä. Siihen aikaan muuta liikkumista parkkipaikalla tulee välttää.   

2. Kilpailunumerot luovutetaan kouluittain valmiiksi pussitettuna heidän yhteyshenkilölleen kilpailukansliasta (teltta) alkaen klo 8.30. Pussista löytyy koulun osallistujien nimilista jossa merkitty oppilaan hiihtonumero.

3. Pakkasraja on -15 astetta. Rajatapauksissa tiedustelut liikuntakoordinaattorilta p. 050 574 7048. Kisapäivälle sen peruuntuessa ei ole korvaavaa päivämäärää.

4. Oppilas pääsee tekemään oman suorituksensa ollessaan valmis ja siirryttyään merkatulle valmiusalueelle. Ajanottaja antaa luvan suorituksen aloitukseen ollessaan valmis ottamaan aikaa.

5. Oppilaan tukena saa suorituksessa olla opettaja, huoltaja tai avustaja.

6. Hiihtokilpailuissa on käytössä koululaisurheilun numerosarja 1-150. Numerot ovat järjestyksessä sarjoittain. Kisasuorituksen voi tehdä yhtä aikaa kenen tahansa oman tai toisen sarjan hiihtäjän kanssa.

7. Kilpailureitti on merkitty värillisillä kartioilla. Reitti kierretään myötäpäivään lähdöstä maaliin. Yläkoululaiset siirtyvät merkattua siirtymäreittiä uudelle kierrokselle.  Kilpailujen aikana lähtö- ja maalialueella hiihtäminen ei ole sallittua.

8. Mahdollisen keskeyttämisen sattuessa, opettajan/huoltajan tulee ilmoittaa siitä ajanottajalle ja kisakansliassa.

9. Kilpailun jälkeen tarjotaan hiihtäjälle lämmintä mehua kisakansliasta numerolappua vastaan. Palauta numerolappu solmut aukaistuina kisakansliaan. Kadonneesta tai puuttuvasta numerosta laskutetaan 20 euroa / kappale.

10. Majarakennuksessa on mahdollisuus lämmittelyyn ja kahvila palveluihin. Wc sijaitsee majan ulkopäädyssä. Auranmaja ei ole täysin esteetön.

11. Kaikki hiihtäjät saavat suorituksestaan osallistujamitalin. Ne jaetaan oppilaille heti suorituksen jälkeen. Sarjoissaan kolmelle parhaalle liikuntakoordinaattori jakaa suoritusdiplomit sarjojen tulosten valmistuttua.

 

Järjestäjäkumppanit
Koululaisten hiihtokilpailut järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin koululiikunnan, Oulun kaupungin liikuntapalveluiden, Suomen Paralymiakomitean sekä opiskelijatoimitsijoiden kanssa. Kahvilapalvelut tuottaa Kuivasjärven Aura. 

 

Lisätietoja

Liikuntakoordinaattori Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi, 050 574 7048.

Jakolinkki