Koululaisten iltapäivätoiminta

Perusopetuksen iltapäivätoiminnassa lapsi voi osallistua koulupäivän jälkeen ohjattuun ja valvottuun toimintaan turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä. Iltapäivätoiminnassa leikitään, askarrellaan, liikutaan, ulkoillaan ja käydään retkillä. Siellä tarjotaan myös välipala.

Iltapäiväryhmät toimivat klo 11-16.30 kouluilla, nuorisotiloissa ja seurakunnan tiloissa.

Voit hakea lapsellesi paikkaa iltapäivätoimintaan, mikäli hän on 1. tai 2. luokan oppilas tai mikäli lapsesi opiskelee 3.–10. luokilla ja hänellä on erityisen tuen päätös. Iltapäivätoimintapaikka voidaan myöntää, mikäli lapsen huoltaja/-t käyvät töissä tai opiskelevat tai on olemassa muu erityinen syy paikan tarpeelle.

Oulussa kaupungin nuorisopalvelut koordinoi ja järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa. Toimintaa järjestävät nuorisopalveluiden lisäksi palveluntuottajat (järjestöt, evankelis-luterilainen seurakunta ja yksityisten koulujen kannatusyhdistykset).

Palveluntuottajat tekevät kirjallisen sopimuksen iltapäivätoiminnan järjestämisestä Oulun kaupungin kanssa. Palveluntuottajia koskee Opetushallituksen laatimat perusteet ja ohjeistukset, sekä kaupungin oma voimassa oleva iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma.

Katso lukuvuoden 2021-2022 iltapäiväryhmät tästä.

Kysyttävää iltapäivätoiminnasta?

 • Puhelin Suunnittelija Jaana Valtanen,
  iltapäivätoiminnan laskutukseen ja maksuvapautukseen liiittyvät asiat, kehitysvammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminta, koulujen loma-aikojen kokopäivätoiminta
  044 703 8230

  cell
  cell Ohjauksen koordinaattori
  Kati Niskala
  050 435 5850
  Englanninkieliset yhteydenotot - Also in English

  cell
  Ohjauksen koordinaattori
  Mari Takamäki
  050 526 7233

  cell
  Palvelupäällikkö Eija Salo
  haku- ja päätösasiat
  044 703 8204 cell
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Iltapäivätoiminta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Iltapäivätoiminta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet 2011, OPH (pdf)

Avustushakemus perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämiseen (doc)