Iltapäivätoiminta - Koulutus ja opiskelu - Oulun kaupunki

Koululaisten iltapäivätoiminta Koululaisten iltapäivätoiminta


Voit hakea lapsellesi paikkaa perusopetuksen iltapäivätoimintaan, mikäli hän on 1. tai 2. luokan oppilas tai mikäli lapsesi opiskelee 3.–9. luokilla ja hänellä on erityisen tuen päätös. Iltapäivätoimintapaikka voidaan myöntää, mikäli molemmat huoltajat ovat töissä tai opiskelemassa tai on muu erityinen syy hoidon tarpeelle.

Iltapäiväryhmät toimivat klo 11-16.30 kouluilla, nuorisotiloissa ja seurakunnan tiloissa.

Oulussa kaupungin nuorisopalvelut koordinoi koululaisten iltapäivätoimintaa. Toimintaa järjestävät nuorisopalveluiden lisäksi järjestöt ja evankelis-luterilainen seurakunta.

Katso iltapäiväryhmät tästä.

Iltapäivätoiminta on maksullista

Iltapäivätoiminnan maksu on 100 euroa kuukaudessaSisaralennus perheen toisesta lapsesta on 50 % kuukausimaksusta. Toimeentulotuen perusosaa saavilta ei peritä kuukausimaksua.

Jos lapsesi ei sairautensa vuoksi voi kalenterikuukauden aikana osallistua iltapäivätoimintaan yli 10 päivänä, maksusta peritään vain puolet. Jos sairaudesta aiheutuva poissaolo kestää koko kalenterikuukauden, maksua ei peritä. Jos lapsesi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukautena, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta.

Maksut sisältävät ohjauksen, tapaturmavakuutuksen ja tarvittavat askartelu- ym. materiaalit. Iltapäivätoiminnan maksu sisältää lisäksi välipalan.

Koulujen loma-ajat, kuukausien pituus tai läsnäolopäivät eivät vaikuta erän suuruuteen. Koulujen lomaviikkojen aikana ei ole iltapäivätoimintaa, vaan tuolloin järjestetään päiväleirejä ja muuta toimintaa. Loma-aikojen toiminnasta voit lukea tarkemmin Fiilis-sivulta.

Hakeminen iltapäivätoimintaan


Iltapäivätoimintapaikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti Wilma-järjestelmässä. Haku syksyn 2017 iltapäivätoimintaan on päättynyt 27.1.2017.

Tarvittaessa voit täyttää ja tulostaa hakulomakkeen sivun oikeassa reunassa olevan Hakulomake-linkin kautta.

Palauta paperihakemus viimeistään 27.1.2017 osoitteeseen: Sivistys- ja kulttuuripalvelut, PL 17, 90015 Oulun kaupunki. Kuoreen merkintä "Hakemus iltapäivätoimintaan".

Seuraavan lukuvuoden iltapäivätoimintaryhmät päätetään määräaikaan 27.1.2017 mennessä palautettujen hakemusten pohjalta.  

Hakuajan päättymisen jälkeen palautetut hakemukset huomioidaan vain, mikäli ryhmissä on tilaa.

Päätös iltapäivätoimintapaikasta on luettavissa Wilmasta 15.5.2017.

Iltapäivätoimintapaikan irtisanominen

Mikäli lapsesi jää kokonaan pois toiminnasta, irtisano paikka sähköpostilla osoitteeseen iltapaivatoiminta[at]ouka.fi ennen kuluvan kuun 15. päivää seuraavan kuukauden osalta, ettei seuraavasta kuukaudesta mene enää toimintamaksua.


Mikäli teet ilmoituksen 15. päivän jälkeen, irtisanomiskuukautta seuraavasta kuukaudesta peritään puolet kk-maksusta, vaikka lapsesi ei olisi läsnä yhtenäkään toimintapäivänä.

Ilmoita lapsesi pois jäämisestä myös ryhmän ohjaajille.

Kysyttävää iltapäivätoiminnasta?

 • Puhelin Suunnittelija Jaana Valtanen,
  kehitysvammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminta
  044 703 8230

  cell
  cell Ohjauksen koordinaattori
  Kati Niskala
  050 435 5850

  cell
  Ohjauksen koordinaattori
  Mari Koukkari
  050 526 7233

  cell
  Palvelupäällikkö Eija Salo
  haku- ja päätösasiat
  044 703 8204 cell
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Iltapäivätoiminta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Siirry asiointipalveluun

Iltapäivätoiminta

Hakulomake (doc)

Application to afternoon care (doc)

Iltapäivätoimintapaikan irtisanomislomake (pdf)

Iltapäivätoiminnan taustatietolomake (pdf)


Avustushakemus perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämiseen (doc)