Koululaisten iltapäivätoiminta


Voit hakea lapsellesi paikkaa perusopetuksen iltapäivätoimintaan, mikäli hän on 1. tai 2. luokan oppilas tai mikäli lapsesi opiskelee 3.–9. luokilla ja hänellä on erityisen tuen päätös. Iltapäivätoimintapaikka voidaan myöntää, mikäli molemmat huoltajat ovat töissä tai opiskelemassa tai on muu erityinen syy hoidon tarpeelle.

Iltapäiväryhmät toimivat klo 11-16.30 kouluilla, nuorisotiloissa ja seurakunnan tiloissa.

Oulussa kaupungin nuorisopalvelut koordinoi koululaisten iltapäivätoimintaa. Toimintaa järjestävät nuorisopalveluiden lisäksi järjestöt ja evankelis-luterilainen seurakunta.

Katso iltapäiväryhmät tästä.

Iltapäivätoiminta on maksullista

Iltapäivätoiminnan maksu on 100 euroa kuukaudessaSisaralennus perheen toisesta lapsesta on 50 % kuukausimaksusta. Toimeentulotuen perusosaa saavilta ei peritä kuukausimaksua.

Jos lapsesi ei sairautensa vuoksi voi kalenterikuukauden aikana osallistua iltapäivätoimintaan yli 10 päivänä, maksusta peritään vain puolet. Jos sairaudesta aiheutuva poissaolo kestää koko kalenterikuukauden, maksua ei peritä. Jos lapsesi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukautena, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta.

Maksut sisältävät ohjauksen, tapaturmavakuutuksen ja tarvittavat askartelu- ym. materiaalit. Iltapäivätoiminnan maksu sisältää lisäksi välipalan.

Koulujen loma-ajat, kuukausien pituus tai läsnäolopäivät eivät vaikuta erän suuruuteen. Koulujen lomaviikkojen aikana ei ole iltapäivätoimintaa, vaan tuolloin järjestetään päiväleirejä ja muuta toimintaa. Loma-aikojen toiminnasta voit lukea tarkemmin Fiilis-sivulta.

Tervetuloa iltapäivätoimintaan, tiedote huoltajille 2018 (pdf)
Welcome to afternoon care, 2018 (pdf)

Hakeminen iltapäivätoimintaan


Voit hakea lapsellesi iltapäivätoimintapaikkaa sähköisesti Wilma-järjestelmässä Wilma-tunnuksella. Lukuvuotta 2018-19 koskeva hakuaika päättyi 26.1.2018.

Seuraavan lukuvuoden iltapäivätoimintaryhmät muodostetaan määräaikaan 26.1.2018 mennessä palautettujen hakemusten perusteella.  

Hakuajan päättymisen jälkeen palautetut hakemukset huomioidaan vain, mikäli ryhmissä on tilaa.

Päätös iltapäivätoimintapaikasta on luettavissa Wilmasta 15.5.2018.

Iltapäivätoimintapaikan irtisanominen

Mikäli lapsesi jää kokonaan pois toiminnasta, irtisano paikka sähköpostilla osoitteeseen iltapaivatoiminta[at]ouka.fi ennen kuluvan kuun 15. päivää seuraavan kuukauden osalta, ettei seuraavasta kuukaudesta mene enää toimintamaksua.


Mikäli teet ilmoituksen 15. päivän jälkeen, irtisanomiskuukautta seuraavasta kuukaudesta peritään puolet kk-maksusta, vaikka lapsesi ei olisi läsnä yhtenäkään toimintapäivänä.

Ilmoita lapsesi pois jäämisestä myös ryhmän ohjaajille.

Kysyttävää iltapäivätoiminnasta?

 • Puhelin Suunnittelija Jaana Valtanen,
  kehitysvammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminta, koulujen loma-aikojen kokopäivätoiminta
  044 703 8230

  cell
  cell Ohjauksen koordinaattori
  Kati Niskala
  050 435 5850

  cell
  Ohjauksen koordinaattori
  Mari Koukkari
  050 526 7233

  cell
  Palvelupäällikkö Eija Salo
  haku- ja päätösasiat
  044 703 8204 cell
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Iltapäivätoiminta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Siirry asiointipalveluun

Iltapäivätoiminta

Application to afternoon care (doc)

Avustushakemus perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämiseen (doc)