Ajankohtaista

< Takaisin

Ajankohtaista sivistys- ja kulttuuripalveluissa koronavirukseen liittyen

Alle on koottu ajankohtaista tietoa sivistys- ja kulttuuripalveluihin liittyen.

Päiväkodit ja koulut pyritään pitämään mahdollisimman pitkään auki.

Kaikki koulujen Oulun ulkopuolelle suuntautuvat retket ja leirikoulut perutaan kevätlukukauden osalta. Kaikki koko koulun kokoontumiset sekä suuremmat yhteistilaisuudet perutaan toistaiseksi. Koulut eivät myöskään ota vastaan vieraita.

Ulkomailla matkalla olleen lapsen ja nuoren tulee olla kotona seitsemän (7) vuorokautta ennen varhaiskasvatukseen tai kouluun palaamista. Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jarkko Huusko on linjannut, että Haaparannalla kävijät voivat palata normaalisti varhaiskasvatukseen tai kouluun.

Eskareiden ja koululaisten uinninopetus järjestetään toistaiseksi normaalisti. Päiväkodit eivät toistaiseksi tee retkiä esim. kirjastoon tai taidemuseoon. Päiväkodeista ei myöskään järjestetä retkiä Oulun ulkopuolelle kevään toimintakauden aikana.

Perusopetuksen oppilaita on tänään 13.3. ohjeistettu ottamaan varalta kaikki oppikirjat mukaan kotiin.
Koulujen kerhot pidetään toistaiseksi normaalisti. Koulukuraattoreiden ja -psykologien yksilöasiakkuuksia ja tapaamisia ei ainakaan toistaiseksi peruta.

Huoltaja voi hakea luvallista poissaoloa lapselleen, jos hän ei halua, että lapsi tulee kouluun. Yksittäisten oppilaiden opetusjärjestelyiden muuttuessa rehtori tekee perusopetuslain 18§:n mukaisen päätöksen oppilaan erityisistä opetusjärjestelyistä määräajaksi, syynä koronavirus.

Nuorisotilat, Nuorten työpajat ja Byströmin Ohjaamo ovat auki. Nuorisopalveluiden järjestämät leirit, retket ja tapahtumat perutaan toistaiseksi. Kaikki sähköiset palvelut ovat käytettävissä normaalisti.

Aleksinkulma, Honkapirtti ja Oulunsalon yhteisötalo suljetaan toistaiseksi. Suosittelemme asukastupatoimijoille, että asukastuvat suljettaisiin toistaiseksi.  

Monikulttuurikeskus Villa Victor peruu kaikki tapahtumat ja info-tilaisuudet toukokuun loppuun asti. Suomen kielen opetus sekä kielikurssit on peruttu 17. - 31.3.

Kaupungin urheiluhallit ja uimahallit ovat toistaiseksi auki. Liikuntapalveluiden ohjatut liikuntavuorot on sen sijaan peruttu toistaiseksi.  

Kirjastot ovat toistaiseksi auki.

Museo- ja tiedekeskus Luupin Myllytullin vierailukohteissa eli Tiedekeskus Tietomaassa, Oulun taidemuseossa ja Pohjois-Pohjanmaan museossa perutaan kaikki kaikille avoimet yleisötapahtumat 14.4. saakka. Tiedekeskus Tietomaa, Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo ovat kuitenkin toistaiseksi avoinna normaalisti.

Kulttuuritalo Valveen yleisötapahtumat on peruttu ja talo on suljettu toukokuun loppuun saakka.

Oulu Sinfonia peruu kaikki konserttinsa toukokuun loppuun saakka. Kaikki muutkin Oulun Musiikkikeskuksessa järjestetettävät konsertit ja tilaisuudet on peruttu toukokuun loppuun saakka. Myös Oulu-opisto peruu kevään esitykset.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset