Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 25.5. – kolme joukkoaltistumista Tuiran koulussa

Viikkotiedote 25.5.2021

Oulu on koronaepidemiassa perustasolla ja epidemia näyttää edelleen rauhoittumisen merkkejä. Pohjois-Pohjanmaan eteläosaan on levinnyt Keski-Pohjanmaan tartuntaryppäästä tartuntoja, mutta vaikutus Oulun tartuntatilanteeseen on toistaiseksi vähäinen.

Viime viikon (viikko 20) uusien tartuntojen määrä puolittui ja altistuneiden määrä jäi kolmasosaan edellisviikon (viikko 19) luvuista. Joukkoaltistumisia ei esiintynyt. Viikon tartuntalähteinä olivat perhe (25%), kaveriporukat/tilaisuudet (17%), sekä ulkomaat (17%). Tuntemattomasta lähteestä olevien tartuntojen määrä kasvoi 42 prosenttiin. OYS-OKS -sairaalaepidemia on sammunut. Uusia potilaiden tai työntekijöiden tartuntoja ei tullut ilmi. Kaksi sairaalan ulkopuolista jatkotartuntaa todettiin.

Alueellinenkoordinaatioryhmä päätti tänään 25.5.2021 kokouksessaan suosittaa ammattikorkeakoulujen ja yliopisto-opetuksen siirtymistä takaisin lähiopetukseen.

Tänään 25.5. on tullut ilmi 4 uutta tartuntaa, joista 3 on tuntemattomasta lähteestä ja 1 perheestä. Lisäksi on tullut ilmi kolme joukkoaltistumista Tuiran koulun 5A-, 5B- ja 3A -luokilla. Karanteeniin on tänään asetettu yhteensä 96 henkilöä.

Tällä viikolla Oulussa on jaossa lähes 11 000 rokotetta, pääosin Ouluhallilla. Rokotusvuorossa ovat tällä hetkellä Oulussa 45-vuotiaat (vuonna 1976 syntyneet) ja sitä vanhemmat henkilöt sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt. Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet Koronarokotukset-sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Jokaisen edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Oululaiset voivat varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon myös Pihlajalinnan testauspisteelle Rehapolikseen. Kuntalaisten kannattaa hakeutua pelkkään näytteenottoon ensisijaisesti Rehapolikseen. Lisätiedot: https://www.ouka.fi/korona

Huolimatta osittain poistuneista rajoituksista ja rokotusten etenemisestä tulee jokaisen huolehtia henkilökohtaisen terveysturvallisuuden säilyttämisestä. Oleellista terveysturvallisuudessa on korostettu käsihygienia (pesut ja/tai käsihuuhteen käyttö), maskin käyttö kodin ulkopuolella sisätiloissa, myös työpaikalla, turvaetäisyyden säilyttäminen oman ruokakunnan ulkopuolisiin henkilöihin (2m), tilojen käytön rajoitusten (henkilömäärä) noudattaminen, sekä suositus varovaisuudesta osallistujamäärän suhteen ja terveysturvallisuusohjeiden noudattamisesta järjestettäessä yksityistilaisuuksia.

Karanteeniohjeet löytyvät sivulta ouka.fi/karanteeni

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset