Ajankohtaista

< Takaisin

Kymmenes lasten ja nuorten kaupunkikokous 11.4. Oulun teatterilla

Oululainen lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestetään jo kymmenennen kerran. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään keskiviikkona 11.4. klo 12-15 Oulun teatterilla. Kokouksessa oululaiset lapset ja nuoret päättävät heitä koskevista yhteisistä asioista. 

Oululaiset lasten ja nuorten osallisuusryhmät tuovat kokoukseen esityksiä, joiden toteuttamisesta kaupunkikokous päättää. Päätökset tekee n. 48-henkinen edustajisto, jossa on edustajat kaikista alueellisista osallisuusryhmistä.

Kokouksen puheenjohtajina toimivat osallisuusryhmistä valitut nuoret, Oulun Nuorten Edustajiston (ONE) varapuheenjohtaja Linnea Pitkänen sekä Pohjoisen Oulun Fiksut -ryhmän (POF) puheenjohtaja Juho Malinen. Kokouksen avaa sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Kaupunkikokouksella on käytettävissään 7000 euron määräraha, jonka käyttökohteista kokouksessa päätetään. Osa esityksistä viedään eteenpäin päätöksentekoon lausuntoesityksinä eli kannanottoina eri asioihin. Kolme eniten ääniä saanutta lausuntoesitystä viedään lokakuussa pidettävien nuorten vaikuttajapäivien työpajoihin, joissa lapset ja nuoret kokoontuvat saman pöydän ääreen päättäjien ja virkamiesten kanssa työstämään lausuntoehdotuksia.

Kokousta seuraa Oulun teatterilla kutsuvierasjoukko, jossa on oppilaita Oulun eri kouluista opettajineen, osallisuusnuoria, päättäjiä sekä nuorten parissa työskenteleviä. Kokouksessa pitää puheenvuoron juhlavuoden kunniaksi myös yksi ensimmäistä osallisuusnuorista, Tuomas Alfthan.

Tuomas Alfthan oli mukana OiVassa (Oulujoen nuoret vaikuttajat), yhdessä Oulun ensimmäisistä osallisuusryhmistä, vuodesta 2006. Tuomas oli aktiivisena mukana perustamassa enimmäistä ONEa (Oulun Nuorten Edustajisto) vuonna 2009 ja oli sen jäsenenä vuosina 2009-2011.

Tuomas, mikä innosti sinut alun perin tulemaan mukaan alueelliseen osallisuustoimintaan?

”Olin Laanilan yläkoulun oppilaskunnan hallituksessa ja hallituksemme pääsi mukaan ensimmäisten osallisuusryhmien suunnitteluun ja perustamiseen. Aloitimme toiminnan leirillä, jossa meille kerrottiin toiminnan ajatuksesta ja oltiin myös halukkaita kuulemaan meidän näkemyksiä siitä, mitä toiminnan pitäisi olla.”

Onko sinulle ollut hyötyä opiskeluissa ja työelämässä siitä, että olet ollut mukana osallisuusryhmässä ja Oulun Nuorten Edustajistossa?

”Ilman muuta osallisuustoiminnasta on ollut hyötyä! Suurin hyöty on varmaankin sellainen asenne, että ympärillä oleviin asioihin voi useimmiten jollain tavalla vaikuttaa. Toiminnassa mukana oleminen on myös tuonut rohkeutta tuoda esiin omia ajatuksia hankalissakin tilanteissa.”

Kaupunkikokous on osa sivistys- ja kulttuuripalveluiden koordinoimaa Oulun kaupungin lasten ja nuorten osallisuustoimintaa.

https://www.ouka.fi/oulu/nuoret/kaupunkikokous

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset