Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun kaupunki suosittelee maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa Oulun alueella 3.12. saakka

Oulun kaupunki suosittelee maskin eli suu-nenäsuojan käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa 3.12.2020 saakka. Maskisuositus ei koske alle 15-vuotiaita eikä toisen asteen koulutuslaitoksia. 

Suosituksen ulkopuolelle on tässä vaiheessa rajattu tilanteet, joissa on kyse vakiintuneesta yhteisöstä, eli sama ryhmä kokoontuu toistuvasti. Näin ollen päiväkoteihin ja kouluihin ei anneta maskin käytön suositusta. 

Varhaiskasvatuksen osalta tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun tuot lapsesi päiväkotiin ja haet hänet pois, ei maskia tarvitse käyttää. Mikäli osallistut pidempiaikaiseen tapaamiseen päiväkodilla, maskia on suositeltavaa käyttää.

Maskeja suositellaan pidettäväksi esimerkiksi kaupoissa, tapahtumissa, virastojen julkisissa tiloissa sekä kulttuuri- ja liikuntalaitoksissa. Kyseessä on suositus ja asiakkaat saavat palvelunsa Oulun kaupungilta, vaikka maskia ei jostain syystä käyttäisi. Vähävaraisille oululaisille on ilmaisia maskeja jaossa mm. hyvinvointikeskuksissa.

Kaupunki suosittelee myös, että kyseisellä aikavälillä ei pidettäisi yli 20 hengen yksityistilaisuuksia. Kaupunki on päättänyt omalta osaltaan perua yli 20 hengen tilaisuudet ja kokoukset seuraavien kahden viikon aikana. Kokouksissa ja tilaisuuksissa käytetään etäyhteyksiä, jotta henkilömäärä ei nouse yli 20. Suositus yksityistilaisuuksista ei koske yleisötilaisuuksia, kuten urheilu- ja kulttuuritapahtumia, kun tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Oulun kaupunki antaa ryhmämuotoiseen harrastamiseen tarkennettuja turvallisuusohjeita. 

Oulun kaupunki suosittelee myös, että kaupungissa vältettäisiin vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike). Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut ohjeistaa työntekijöitään ja asiakkaittensa omaisia tämän turvallisuussuosituksen noudattamiseen keskiviikkona 28.10. Vierailuja ei muutoin rajoiteta tai kielletä. 

Ensimmäisen kerran Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä päätti koronasuosituksista 27.10. pidetyssä kokouksessa. Tuolloin päätettiin, että suositukset ovat voimassa 12.11. saakka. Uudessa kokouksessaan 10.11. koordinaatioryhmä päätti jatkaa suosituksia 3.12. saakka.

Lisätiedot:

terveysjohtaja Jorma Mäkitalo, Oulun kaupunki

Tiedotetta on muokattu 10.11.2020, kun maskisuositusta jatkettiin 3.12.2020 saakka.

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset