Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun nuorisovaalien ehdokasasettelu alkaa 1. syyskuuta

Oulussa järjestetään nuorisovaalit 24.11.-3.12.2020. Vaaleissa valitaan uusi Oulun nuorisovaltuusto ONE, jonka tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin oululaisessa päätöksenteossa.

Nuorisovaaleissa voi asettua ehdolle, jos on syntynyt vuonna 2001-2005 ja asuu tai opiskelee Oulussa. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua 1.9.-31.10.2020 täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen osoitteessa www.ouka.fi/nuorisovaalit.

Nuorisovaltuustoon valitaan 24 jäsentä ja 6 varajäsentä. Uusi nuorisovaltuusto aloittaa kaksivuotisen toimintakautensa vuoden 2021 alusta.

Ehdokasasetteluajan jälkeen kaikkien ehdokkaaksi ilmoittautuneiden tiedot kootaan samalle nuorisovaalien nettisivulle.

Vaalien äänestysaika on 24.11.-3.12.2020. Nuorisovaaleissa äänioikeus on vuonna 2001-2007 syntyneillä.

Äänestys toteutetaan sähköisesti ja sen toteuttaa eVaali.fi. Äänestäminen tapahtuu pääsääntöisesti oppilaitoksissa. Jos nuori ei ole opiskelija tai on muuten estynyt äänestämään oppilaitoksessa, hän voi käydä äänestämässä Byströmin Ohjaamon tieto- ja neuvontapalveluiden pisteessä osoitteessa Hallituskatu 5A.

Lisätietoja ehdokkaaksi asettumisesta ja äänestämisestä nuorisovaaleissa löytyy nuorisovaalisivustolta www.ouka.fi/nuorisovaalit

Vaalien käytännön järjestelyistä vastaa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden perusopetus- ja nuorisopalvelut.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset