Ajankohtaista

< Takaisin

Koulut alkavat lähiopetuksena 12. elokuuta

Perusopetus ja lukiokoulutus käynnistyvät lähiopetuksena. Koulutyö Oulun peruskouluissa ja lukioissa alkaa keskiviikkona 12. elokuuta. Koulun aloitusajan voi tarkistaa kevättodistuksesta, koulun kotisivuilta tai koulun kansliasta. Pohjankartanon kymppiluokkien opetus alkaa 17.8. klo 9.

Oulussa koulutielle astelee yhteensä noin 23 500 peruskoululaista, joista ekaluokkalaisia on n. 2600. Lukion aloittaa noin 1600 nuorta.

Opetushallitus ja THL ovat antaneet ohjeistuksia turvalliseen koulun aloitukseen. Koronaviruspandemiaan liittyvien hygieniaohjeiden noudattamista jatketaan myös kouluissa, jotta koronavirustartuntojen riski ei kasva. Kouluissa vältetään tarpeettomia lähikontakteja ja huolehditaan tartuntoja ehkäisevästä hygieniasta.

Huoltajat saavat tällä viikolla Wilman kautta ohjeita koulun aloitukseen liittyvistä asioista.
Lue perusopetuksen huoltajatiedote (pdf)
Lue lukion opiskelija- ja huoltajatiedote (pdf)

Maksullista iltapäivätoimintaa tarjotaan eri puolilla kaupunkia 1. ja 2. luokkien oppilaille sekä 3.–9. luokkien oppilaille, joilla on erityisen tuen päätös. Kaupunki järjestää koulupäivän jälkeen myös maksutonta kaikille avointa toimintaa nuorisotiloissa. Lisäksi kouluissa on erilaisia kerhoja.

Katso lukuvuoden 2020-2021 iltapäivätoimintaryhmät tästä
Oulun nuorisotilat

14 vuorokauden omaehtoinen karanteeni matkustusrajoituksia koskevista maista palaaville peruskoulujen oppilaille 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja Opetushallitus ovat päivittäneet 8.8.2020 omaehtoista karanteenia koskevan ohjeen. Muutoksia on tehty töissä käymiseen sekä varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen osallistumiseen.

14 vuorokauden omaehtoinen karanteeni koskee niitä matkailijoita, jotka saapuvat Suomeen maista, joiden kohdalla matkustusrajoitukset jatkuvat. Ohjeessa suositellaan, että omaehtoisessa karanteenissa oleva lapsi ei osallistu perusopetukseen. 

Lue THL:n ohje matkustamista ja koronapandemiaa koskien. 

Osa peruskoulujen oppilaista väliaikaistiloissa

Niemenrannan koulun Salonpään sivukoulun oppilaat jatkavat edellisen lukuvuoden tapaan koulunkäyntiä entisellä Patamäen koululla kunnes uudet tilat ovat valmiit. Entisen Salonpään koulurakennuksen tilalle rakennetaan korvaava  uudisrakennus, joka otetaan käyttöön marraskuussa 2021.  

Jokirannan koulun oppilaita opiskelee oman koulun lisäksi useassa eri paikassa vielä syyslukukauden 2020 ajan. Uudet koulutilat valmistuvat ja otetaan käyttöön vuoden 2021 alusta. Uuden koulun nimeksi tulee Kiiminkipuiston koulu.

Alakylän koulun vanha osa tuhoutui tulipalossa kesäkuussa. Rakennuksessa toimineet opetusryhmät opiskelevat väliaikaisesti koulun omassa liikuntasalissa. Pysyvämpi ratkaisu selvitetään.

Ritaharjun koulun oppilaita opiskelee oppilasmäärän kasvusta johtuvan tilanpuutteen vuoksi väistötiloissa Kaukovainiolla (Kotkantie 1) lukuvuosina 2020-2023 tai siihen asti kunnes Pohjois-Ritaharjun koulun laajennus on valmis. Alkavana lukuvuonna väistötiloissa opiskelee neljä kakkosluokkaa.

Tiernan koulun Leinonpuiston yksikön uudistilat Toppilaan valmistuvat ja otetaan käyttöön ensi vuoden alusta. Leinonpuiston yksikön nykyiset Tuiran toiminnot siirtyvät tällöin uudistiloihin.

Wilman osoite on muuttunut

Oulun esiopetuksen, perusopetuksen ja lukio-opetuksen Wilma on siirtynyt Visman SaaS-palveluun 1.7.2020, ja kirjautumisosoite on muuttunut. Uusi osoite on https://ouka.inschool.fi.

Muutoksen vuoksi kaikkien mobiilikäyttäjien tulee poistaa vanha tili Wilma-sovelluksesta ja kirjautua sovellukseen uudelleen. Lue ohje tästä.

Valtionavustuksella lisää opettajia

Oulun kaupunki on saanut 1,5 miljoonaa valtion erityisavustusta vuosille 2020-21 esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen. Rahaa voidaan käyttää opettajien palkkaamiseen samanaikaisopettajiksi, ryhmien jakamiseen tai jakotunteihin sekä avustajien palkkaamiseen.

Oulun kaupunki on saanut  esi- ja perusopetukselle myös 1,6 miljoonaa koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen. Tätä avustusta voidaan käyttää tukiopetukseen ja osa-aikaiseen erityisopetuksen, suomi toisena kielenä -opetukseen vieraskielisille oppilaille sekä oppilaanohjauksen ja oppilashuollon palvelujen tehostamiseen.
 

Oulun peruskoulujen ja lukioiden työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2020-2021

 

Päivitetty 10.8.2020: 14 vuorokauden omaehtoinen karanteeni matkustusrajoituksia koskevista maista palaaville

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset