Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Suuroperaatio Gutsy Go huipentuu Rajakylän ja Ylikiimingin kouluissa


Yhteensä 500 kahdeksasluokkalaista eri puolilta kaupunkia yhdistää tämän syksyn aikana voimansa, kun Suomen suurimman ideakilpailun voittanut Gutsy Go jalkautuu Ouluun. Kolmantena ja viimeisenä hyviä tekoja tekevät Rajakylän ja Ylikiimingin koulujen oppilaat.

Gutsy Go starttasi syyskuun alussa suurmenestyksellä Keskustan alueella Myllytullin ja Merikosken kouluissa: 18 nuorten kehittämää ratkaisua oululaisten hyväksi tavoittivat suoraan satoja kaupunkilaisia. Lokakuussa Metsokankaan oppilaat toteuttivat 14 ratkaisua lisää, muun muassa Vailla vakinaista asuntoa ry:n kanssa yhteistyössä julkaistu ja laajasti sosiaalisessa mediassa kansainvälisestikin levinnyt Arvokkuutta ja saunakavereita sekä Oulun Kärppien kanssa yhteistyössä toteutettu ja julkaistu Vielä yksi tähtihetki.

Tähän joukkoon liittyy nyt Ylikiimingin ja Rajakylän koulujen 150 nuorta rauhantekijää. Maanantaina 11.11. Rajakylän ja Ylikiimingin kouluissa aloittaa samanaikaisesti 15 nuorten ryhmää viisi päivää kestävän intensiivisen Gutsy Go -interventioviikon. Sen aikana nuoret kehittävät kaupunkilaisten hyväksi 15 uutta luottamusta ja rauhaa vahvistavaa ratkaisua. Teot kuvataan ja jaetaan ensi-illassa oululaisille, sekä sosiaalisessa mediassa inspiraatioksi kaikille suomalaisille.

Varsinaisten Gutsy Go -valmentajien lisäksi nuorten tukena on Gutsy Go -toiminnasta innostuneita nuoria vertaisvalmentajia pääkaupunkiseudulta ja Oulun keskustan kouluista.

Gutsy Go Rajakylässä & Ylikiimingissä syntyneet teot nähdään perjantaina 15.11. Finnkinon ensi-illassa klo 16 alkaen. Lämpimästi tervetuloa! Ilmoittaudu ensi-iltaan tästä

Gutsy Go toteutetaan Oulussa osana Turvallinen Oulu -hanketta. Gutsy Go:n kumppaneita ovat Nuorisotutkimusseura, Lääkäriseura Duodecim, Finnkino, Mielenterveyden keskusliitto, Lastensuojelun keskusliitto ja Oikeusministeriö. Menetelmän tavoitteena on ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja polarisaatiota, sekä valtakunnallisesti kouluttaa koko ikäluokka vahvistamaan yhteiskuntarauhaa.

Katso aiemmin Oulussa tehtyjä Gutsy Go -videoita:

Gutsy Go Keskusta
Gutsy Go Metsokangas

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset