Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Facebook-keskustelu sivistysohjelmasta 10.9. klo 17-18.30

 

Mitä Oulun kaupunkistrategia ja visio 2026 tarkoittavat konkreettisesti Oulun kasvatus- ja koulutuspalveluille, entä kulttuuri- ja liikuntapalveluille? Tämä linjataan sivistysohjelmassa.

Oululaiset kutsutaan mukaan valmistelemaan sivistysohjelmaa Oulun kaupungin Facebook-sivustolle maanantaina 10.9. ja 17.9. klo 17-18.30.

Sivistysohjelmassa määritellään Oulun kaupunkistrategiaan pohjautuen sivistys- ja kulttuuripalveluiden tavoitteet vuoteen 2026 sekä konkreettinen toimenpideohjelma tavoitteisiin pääsemiseksi. Sivistysohjelma kattaa kaupungin kasvatukseen, koulutukseen ja vapaa-aikaan (nuorisotyö, liikunta ja kulttuuri) liittyvät palvelut.

Maanantaina 10.9. oululaisten kanssa ovat keskustelemassa lukiokoulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja Pekka Fredriksson, kehityspäällikkö Juha Aho, yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka ja aluepäällikkö Pirjo Koret.

Ensimmäisen keskustelun pohjaksi voit tutustua etukäteen materiaaliin (alla), jossa on luonnosteltu, mitä kaupungin arvot tarkoittavat sivistys- ja kulttuuripalveluissa sekä millainen visio ja keskeiset tavoitteet sivistys- ja kulttuuripalveluilla voisivat olla, jotta Oulu on elinvoimainen, vetovoimainen ja pitovoimainen.

Materiaali 10.9.2018 (pdf)
 

Maanantaina 17.9. keskustelemassa ovat liikuntajohtaja Niina Epäilys, kulttuurijohtaja Samu Forsblom, lukiokoulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja Pekka Fredriksson, aluepäällikkö Harri Kauppinen, varhaiskasvatuksen suunnittelija Sari Nyberg ja sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Satu Haapanen.  

Toisessa keskustelussa pureudutaan konkreettisiin toimenpide-ehdotuksiin: Mitä varhaiskasvatuksessa, opetuksessa ja nuorisotyössä tulisi tehdä, jotta tavoitteet saavutetaan? Entä millaisia toimenpiteitä kulttuuri- ja liikuntapalvelut tarvitsevat?

Toiseen keskusteluun liittyvä materiaali julkaistaan viimeistään perjantaina 14.9.

Facebook-keskustelujen anti otetaan huomioon sivistysohjelman valmistelussa. Kaupunginhallitus päättää sivistysohjelmasta marraskuussa.

Tervetuloa mukaan!

 

Oulun kaupunkistrategian 2026 mukaan Oulun visio on Valovoimainen Oulu. Oulun valovoimaisuus on kasvua, oululaista asennetta ja tapa toimia. Yhdessä tekemisen kulttuuri ja korkea osaaminen ovat luoneet perustan kaupungin menestykselle. Vision mukaan vuoden 2026 Oulu on pohjoisen kestävästi kasvava keskus, jossa yhdistyvät hyväntuulinen ilmapiiri ja huipputeknologia, yrittäjyys ja taitavat tekijät sekä omaleimainen, uutta luova kulttuuri. Oulussa on korkeatasoinen koulutustarjonta ja nuori väestö.

 

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.