Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

10. lasten ja nuorten kaupunkikokous jakoi 10 000 euroa

Oululainen lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestettiin keskiviikkona 11. huhtikuuta jo kymmenennen kerran, tälla kertaa Oulun teatterilla. Juhlavuoden tapahtumassa oululaiset lapset ja nuoret saivat jälleen päättää heitä koskevista yhteisistä asioista.

Kokouksen puheenjohtajina toimivat osallisuusryhmistä valitut nuoret, Oulun Nuorten Edustajiston (ONE) varapuheenjohtaja Linnea Pitkänen sekä Pohjoisen Oulun Fiksut -ryhmän (POF) puheenjohtaja Juho Malinen.

Lasten ja nuorten osallisuusryhmät toivat kokoukseen esityksiä, joiden toteuttamisesta kaupunkikokous päätti. Päätökset teki  48-henkinen edustajisto, jossa oli edustajat kaikista osallisuusryhmistä. Kokouksen avauspuheenvuoron piti sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Satu Haapanen.

Tänä vuonna Kaupunkikokoukselle myönnettiin juhlavuoden kunniaksi 3000 euron korotus määrärahaan, joten nyt jaettavana oli 10 000 euron määräraha ehdotuksille.

Määrärahaehdotuksista äänestettiin voittajiksi:

VeTo  Kaukovainion eskareiden pihan kunnostus ja uusiminen, 1900€  (19 ääntä)

ONE  Nuorten oma näyttely, 800€  (11 ääntä)

Kipa  Tanssiaiset Oulun nuorille, 1000€  (7 ääntä)

HaVa  Haukiputaan Onganrannan kunnostaminen, 3390€  (4 ääntä)

MAJP  Luistimia ja suksia Tuiran koululle, 2000€  (3 ääntä)

Osava  Oulunsalon nuokkarin yläkerran pingistilan kunnostus, 910€  (2 ääntä)

 

Osa lausuntoesityksinä eteenpäin

Osa esityksistä viedään eteenpäin päätöksentekoon lausuntoesityksinä eli kannanottoina eri asioista. Kolme eniten ääniä saanutta lausuntoesitystä viedään lokakuussa pidettävien Nuorten vaikuttajapäivien työpajoihin, joissa lapset ja nuoret kokoontuvat saman pöydän ääreen päättäjien ja virkamiesten kanssa työstämään lausuntoehdotuksia.

Lausuntoehdotuksista äänestettiin jatkoon seuraavat ehdotukset:

YO  Linja-autoliikennettä lisää Yli-Iihin, 21,5 % äänistä

OKeVa  Katutaidekilpailu, 15,2 % äänistä

VeTo  Yläkoululaisille enemmän seminaareja ja mahdollisuuksia tutustua työelämään, 14,5 % äänistä

 

Kaupungin keskusta suosituin järjestämispaikka

Kokousta seurasi Oulun teatterilla noin 350-henkinen kokousyleisö. Väliajalla yleisö pääsi vaikuttamaan myös siihen, missä seuraavat kaupunkikokoukset haluttaisiin järjestettäväksi, keskustan tuntumassa vai vaihdellen eri alueiden kouluilla. Seuraavan vuoden kaupunkikokous  järjestetään äänestyksen tuloksen mukaisesti keskustan alueella, joka oli selkeästi enemmistön valinta.

Kaupunkikokous on osa Oulun kaupungin lasten ja nuorten osallisuustoimintaa, jota koordinoi sivistys- ja kulttuuripalvelut.

https://www.ouka.fi/oulu/nuoret/kaupunkikokous

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.