"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Koulutyö alkaa 9. elokuuta - ajankohtaista uuden lukuvuoden käynnistyessä

 

Koulutyö Oulun peruskouluissa ja päivälukioissa alkaa jälleen torstaina 9. elokuuta. Koulun aloitusajan voi tarkistaa kevättodistuksesta, koulun kotisivuilta tai koulun kansliasta.

Oulun aikuislukion opetus alkaa 13. elokuuta, samoin kymppiluokkalaisten opiskelu Pohjankartanon koulussa. Oulussa koulutiensä aloittaa n. 2600 ekaluokkalaista. Lukion aloittaa noin 1450 nuorta.

Perusopetuksessa uusien opetussuunnitelmien käyttö laajenee tänä syksynä 8. luokille. Kaikki lukiolaiset opiskelevat tästä syksystä lähtien uuden opetussuunnitelman mukaan.  

Uudessa Tyrnävän monimuotolukiossa - August Sahlsten -lukiossa - aloittaa 30 opiskelijaa. Lukio on Oulun Lyseon lukion toimipiste.

 

Viisivuotiaiden maksuton varhaiskasvatus käynnistyy

Päiväkodit ja perhepäivähoito ovat käynnistäneet tänään toimintansa. Esiopetus ja avoimen varhaiskasvatuksen kerhot aloittavat 13. elokuuta.

Oulussa alkaa kokeiluna 5-vuotiaiden maksuton varhaiskasvatus (20 tuntia viikossa) ajalla 1.8.2018-31.7.2019. Kokeilu koskee 2013 syntyneitä oululaisia lapsia.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja on tarkistettu indeksikorotusten osalta.  Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen enimmäismaksu kuukaudessa on elokuun alusta 289 euroa. Pienin perittävä maksu pysyy 27 euron suuruisena.

Uusi varhaiskasvatuslaki astuu voimaan syyskuun alusta. Laissa on entistä selkeämmin huomioitu lapsen etu lähtökohtana varhaiskasvatuksen järjestämisessä ja täsmennetty henkilöstön kelpoisuusvaatimuksia. Lain uudistuksen myötä myös varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin tulee joitakin tarkennuksia.
 

Uusia tiloja ja tilapäisjärjestelyjä

Oppilasruuhkan vuoksi seitsemän Metsokankaan alakoulun luokkaa (kolme kolmatta luokkaa ja neljä neljättä luokkaa) opiskelee alkavan lukuvuoden entisessä Patamäen koulussa, ja Ritaharjun koulun 6.-luokkalaiset Hiukkavaaran koulussa. Oppilaille järjestetään koulukuljetus. Molemmille kouluille rakennetaan parhaillaan lisätilaa.

Länsituulen koulun laajennustilat ovat valmistuneet, ja koulu luopuu Santaholman väliaikaisista tiloista.

Jokirannan koulun sisäilmaongelmista ja oppilasruuhkasta johtuvat tilapäisjärjestelyt jatkuvat alkavana lukuvuonna. Opetusta annetaan oman koulun lisäksi Hiukkavaaran koulussa, muilla Kiimingin kouluilla ja Laivakankaan koululla.

Tiernan koulun OYS:n yhteydessä toimivan sairaalakoulun ryhmät siirtyvät väliaikaisesti entisen Oulunsuun koulun tiloihin. 

Iltapäivätoimintaa eri puolilla kaupunkia

Maksullista iltapäivätoimintaa tarjotaan 54 ryhmässä eri puolilla kaupunkia  1. ja 2. luokkien oppilaille sekä 3.–9. luokkien oppilaille, joilla on erityisen tuen päätös. Iltapäivätoimintaa järjestetään noin 1600 lapselle. Kesän aikana on tullut jonkin verran peruutuksia, ja parhaillaan täytetään vapautuneita paikkoja jonossa olevilla lapsilla.

Iltapäivätoimintaryhmät lukuvuonna 2018-2019

Kaupunki järjestää koulupäivän jälkeen myös maksutonta avointa toimintaa nuorisotiloissa. Lisäksi kouluissa on erilaisia kerhoja.

 

Vinkkejä ilman opiskelupaikkaa jääneille

Ilman opiskelupaikkaa -oppaisiin on koottu tietoa peruskoulun ja lukion jälkeisistä mahdollisuuksista. Oma oppaansa on peruskoulun päättäneille ja lukiosta valmistuneille

Oppaista löytyy tietoa jatko-opinnoista, työnhausta ja alle 30-vuotiaille suunnatuista palveluista. Oppaissa kerrotaan mm. Byströmin nuorten palveluista, Työpörssin työkokeilupaikoista sekä nuorten työpajoista. Oppaasta saa myös apua mahdollisen välivuoden hyödyntämiseen.  


Oulun peruskoulujen ja lukioiden työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2018-19
 

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.