Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun kaupunki kiitti yrityksiä kouluyhteistyöstä

 
Itsenäisyyspäivän aattona Oulun kaupungintalolla kiitettiin Oulun alueen ICT-alan yrityksiä, joissa peruskoululaiset ja lukiolaiset ovat saaneet vierailla. Alalle tarvitaan osaajia nyt ja tulevaisuudessa, joten teknologiatyötä on tehtävä nuorille tutuksi.
 

Vuodesta 2017 asti Oulussa on ollut käytössä koulu-yritysyhteistyön malli, jossa opettajat ovat voineet varata BusinessOulun verkkopalvelun kautta opetusryhmälleen vierailukäynnin ICT-alan yrityksiin. Oulun kaupunki on tarjonnut koululaisille bussimatkat vierailukohteisiin.

Tähän mennessä noin 4000 peruskoululaista, 800 lukiolaista ja 300 opettajaa on käynyt yritysvierailulla. Itsenäisyyspäivän aattona Oulun kaupunki halusi kiittää yrityksiä ja toimijoita tärkeästä työstä.

BusinessOulu sekä Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut alkoivat suunnitella yhteistyömallia vuonna 2015, kun tilanne ICT-alalla oli huomattavasti haastavampi kuin nyt. Tätä nykyä Oulu tunnetaan alan rakennemuutoksen jälkeisestä erinomaisesta noususta. Osaajia tarvitaan enemmän kuin koskaan.

”Työ, jota yritykset nuorten hyväksi tekevät, on erittäin tärkeää”, korostaa BusinessOulun nano- ja ICT-asiakkuuspäällikkö Janne Mustonen.

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala kehuu loistavaa yhteistyötä yritysten ja Oulun kaupungin kesken.

”Haluan kiittää yrityksiä, jotka ovat vapaaehtoisesti lähteneet mukaan tähän ja näyttäneet nuorille, mitä yritykset voivat konkreettisesti tehdä maailman parantamiseksi”, Laajala sanoo.

Yhteistyömallia on ollut mukana luomassa Satu Kaleva, joka aiemmin työskenteli Oulun kaupungilla yrittäjyyskasvatuksen koordinaattorina. Nyt Kaleva valmistelee Oulun yliopistossa väitöskirjaa nuorten uravalinnoista.

”ICT-ala on ollut olemassa vasta 30 vuotta. Ei ole kaikille nuorille selvää, mitä se mystinen ICT-insinööri tekee”, Kaleva taustoittaa.

Kalevan väitöstutkimuksen aineistosta käy ilmi, että tytöt menestyvät matematiikassa ja luonnontieteissä, mutta eivät hakeudu ICT-alalle, vaan haaveilevat esimerkiksi opettajan tai lääkärin ammatista. Pojat taas kaipaavat kannustusta ja innostusta opiskella STEM-aineita (science, technology, engineering, and mathematics), jotka luovat pohjaa ICT-alalla työskentelylle.

”Jos nuori ei tiedä kaikkia vaihtoehtoja, hyvä polku saattaa jäädä käyttämättä. ICT-ala tarjoaa innostavia, kansainvälisiä ja hyväpalkkaisia töitä, joilla voidaan ratkoa maailman ongelmia”, Kaleva tiivistää.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtajalta Mika Penttilältä kunniakirjansa saivat ARM, Bittium, Boogie Software, Empower, FabLab, Fingersoft, Flex, Nordic Semiconductor, Nokia, Nordea, Netplaza, MediaTek, OP, Optomed, PS Audio Design, Netox, Neurosonic, Oulun yliopiston LUMA-keskus, AVAIN-tutkimusryhmä, Screentec, Siili Solutions, Suomen Koodikoulu, Solita, ZEF, Polar, Indoor Atlas, Tieto, Innokas Medical, Haltian, Biocenter, Artebone, VR Heaven, ABB, Erweko ja Talenom.

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.