Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Tuleva koulu selvillä 31.1. - Haku muuhun kuin lähikouluun avoinna 14.2. saakka

Huoltajan ei tarvitse ilmoittaa lastaan kouluun. Jokaiselle tulevalle ekaluokkalaiselle tehdään lähikoulupäätös osoitteen perusteella. Huoltaja voi lukea päätöksen koulupaikasta Wilma-järjestelmässä 31.1.2020.

Huoltaja voi halutessaan hakea lapselleen koulupaikkaa myös muusta kuin lapselle osoitetusta lähikoulusta. Muuhun kaupungin kouluun haetaan Wilmassa olevalla sähköisellä lomakkeella 31.1.–14.2.2020.

Vuonna 2013 syntyneiden lasten huoltajat ovat saaneet tarkemmat ohjeet Wilmasta, lapsensa päiväkodista ja perusopetuksen oppaasta. Lähikoulusta ja sen määräytymisestä ja muuhun kouluun hakemisesta on lisätietoja myös Mihin kouluun -sivulla. 

Huoltaja voi ilmoittaa 1. ja 2.-luokkalaisen kaksikielisen pohjoissaame-suomi-yhdysluokan oppilaaksi 31.1.2020 mennessä. Luokka perustetaan vähintään viiden vuoden pilotin ajaksi Knuutilankankaan koululle tai sen Lämsänjärven yksikköön, jos lukuvuodelle 2020-2021 ilmoittautuu vähintään kuusi oppilasta. Lisätietoja kaksikielisestä pohjoissaame-suomi-yhdysluokasta ja sille ilmoittautumisesta on Mihin kouluun -sivulla

Perusopetuksen iltapäivätoimintapaikkaa voi hakea 1. ja 2. luokan oppilaalle sekä muiden vuosiluokkien erityiseen tukeen oikeutetuille oppilaalle. Iltapäivätoimintaan haetaan Wilma-järjestelmässä 31.1.–14.2.2020.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta


Oulussa koulussa -oppaassa kaikki oleellinen  

Oulussa koulussa - perusopetuksen opas 2020-2021 on luettavissa Kouluoppaat-sivulla. Oppaassa on  tietoa perusopetuksesta luokilla 1-9. Siinä kerrotaan muun muassa koulunkäynnin aloittamisesta, valinnoista sekä koulunkäynnin ja hyvinvoinnin tuesta.

Perusopetuksen oppaassa kerrotaan myös kolmannelta ja seitsemänneltä luokalta alkavista erikoisluokista, joihin haetaan sähköisesti Wilma-järjestelmässä 21.1.–3.2.2020. Kaikki luokille hakevat osallistuvat valintakokeeseen.
Lisätietoja erikoisluokista ja erikoisluokkien valintakoepäivämäärät myös Erikoisluokat-sivulla

 

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.