Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Vanhempainilta varhaiskasvatus- ja alakouluikäisten lasten huoltajille media- ja turvataidoista 13.2.

Tervetuloa varhaiskasvatus- ja alakouluikäisten lasten huoltajille tarkoitettuun vanhempainiltaan Pohjankartanon saliin (Leevi Madetojan katu 1) torstaina 13.2. klo 17.45 - 19.15. Illan teemana on Millaiseen maailmaan älylaite lapsesi vie? Vuorovaikutuksella ja turvataidoilla kohti turvallista median käyttöä.

Tiedätkö, mitä kaikkea lapsesi voi kohdata sosiaalisessa mediassa älypuhelimen tai -laitteen käytön lisääntyessä?
Miten lapsen itsetunnon sekä vanhemman ja lapsen välisen vuorovaikutussuhteen vahvistaminen vaikuttaa lapsen turvalliseen kasvuun sekä selviytymiskeinoihin uhkaavissa tilanteissa?

Yhä pienemmät lapset kohtaavat mediassa kehitykselle haitallista sisältöä, kuten pornoa, väkivaltaa, kiusaamista ja houkuttelua. Oletko ajan tasalla? Moni huoltaja tarvitsee keinoja ja ajankohtaista tietoa jatkuvasti muuttuvasta mediamaailmasta.

Tule osallistumaan, kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Vanhempainillassa saat keinoja, miten osaltasi voit edistää lapsesi turvataitoja median käytössä. Jo pienten lasten vanhemmat tarvitsevat tätä tietoa ja tukea, jotta häirinnän ja rikosten kohteeksi joutumisen ennaltaehkäisy onnistuu jo varhaisessa vaiheessa ennen omaa kännykkää tai median käytön lisääntymistä.

Puhujat:

Elina Penger, Vanhempien Akatemia: Lapsen itsetunnon sekä vanhemman ja lapsen välisen vuorovaikutussuhteen vahvistaminen
Turvallinen Oulu -hankkeen asiantuntijat: Tämän päivän haasteet ja uhat lapsen kasvavassa mediamaailmassa. Näin vahvistat lapsen media- ja turvataitoja.

Vanhempainillan järjestävät Turvallinen Oulu -hanke ja Vanhempien Akatemia.


Tilaisuus on maksuton.

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.