Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun Lyseon lukion peruskorjaus alkaa lokakuussa

Oulun Lyseon lukion peruskorjaus alkaa lokakuussa 2021. Nykyisen koulurakennuksen vanhin C.L. Engelin suunnittelema osa on vuodelta 1829, ja koulua on laajennettu useaan otteeseen 1800- ja 1900-luvuilla. Nyt alkava remontti tehdään historiallisen rakennuksen arvoa kunnioittaen.

Peruskorjaus tehdään yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenna -urakkana.  Pääurakoitsijana toimii NCC. Arkkitehtuurisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen. Yhteistoiminnallisuus tarkoittaa, että urakoitsijat ovat hankkeen varhaisessa vaiheessa mukana suunnittelemassa hanketta omalla osaamisellaan yhdessä tilaajan ja käyttäjien kanssa.

”Yhteistoiminnallisella rakentamisella kootaan eri osapuolten osaaminen yhteen jo hankkeen alkuvaiheessa siten, jolloin kaikki pääsevät vaikuttamaan tulevaan toteutukseen. Näin varmistetaan, että saavutetaan rakentamisen tavoitteet niin laadun, toiminnallisuuden, budjetin kuin aikataulun suhteen”, kertoo hankepäällikkö Juha Kaisanlahti Oulun Tilapalveluista.

Peruskorjauksessa tehdään tilamuutoksia: muun muassa ruokasali siirtyy päärakennuksesta erilliseen liikuntasalin rakennukseen. Talotekniikka päivitetään vastaamaan nykyajan tarpeita, ja rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan.

Lyseon lukion 550 oppilasta opiskelevat tällä hetkellä väistötiloissa Raksilan lukion tiloissa. Remontin on arvioitu valmistuvan kesällä 2023. Yhteistoiminnallisen urakan arvo on noin 14 miljoonaan euroa.

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu (1.8.2021 alkaen väliaikaisesti noin vuoden Aapistie 4, 90230 Oulu)
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.