In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Perinteisiä lastensatuja Perinteisiä lastensatuja

Oulun kaupungin opetustoimessa toteutettiinlv 2009-11 Suomen kieli hanskaan ja taskuun – suomi toisena kielenä -opetuksen (S2-opetus) kehittämistoiminta, jonka tavoitteena on lisätä maahanmuuttajaoppilaiden suomen kielen osaamista, lisätä heidän suomalaisen kulttuurin tuntemusta sekä kehittää vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Lapset ja nuoret oppivat paljon myös muualla kuin koulussa ja oppituntien aikana. Koulun voidaan ajatella olevan vain yksi niistä oppimisympäristöistä, joissa oppimista tapahtuu. Oppimista tapahtuu nykyään entistä enemmän erilaisissa oppimisympäristöissä myös oppituntien ulkopuolisella vapaa-ajalla.

Nuoret käyttävät mielellään mediasoittimia, joihin voi ladata musiikkia, videoita, valokuvia yms. Näille laitteille on ominaista se, että ne ovat kannettavia ja niitä voidaan käyttää ympäristöstä riippumatta. Lasten ja nuorten keskuudessa kannettavien mediasoittimien suosio on kasvanut ja niiden käyttö on useimmiten erittäin helposti opittavissa. Mobiilit mediasoittimet mahdollistavat oppimisen ympäristöstä riippumatta myös oppilaan vapaa-ajalla.

Satujen lukijoina toimii tunnettuja ammattilaisia eri toimialoilta. Seuraavat henkilöt ovat lukeneet lapsille suunnattuja satuja:


• Risto Uimonen, päätoimittaja, Kaleva
• Sanna Hirvaskari, tanssinopettaja
• Juha Junno, toimitusjohtaja, Oulun Kärpät
• Juha Malinen, päävalmentaja, AC Oulu
• Risto Järvenpää, muusikko, lehtori, OAMK
• Ahti Ahonen, teatterinjohtaja, Oulun kaupunginteatteri

Mediatallenteisiin tehdään soveltuvia tehtäviä, jotka kehittävät S2-oppimista ja ovat sisällöltään suunnattu eritasoisille oppilaille. Tarkoituksena on, että oppilaat voisivat kuunnella tai katsella saman mediatallenteen, josta voidaan keskustella yhdessä, tehdä kuuntelutestin kaltainen tehtävä, kirjoittaa / piirtää aiheesta, mediatallennetta voidaan kuunnella vain alku ja sille tulee itse kirjoittaa jatkoa - erilaisia tehtävämuotoja voi tuottaa yhteistyössä opettajien kanssa.
 

Ladattavat tiedostot

 Punahilkka-video  Käsitelista  Tehtävät
 Lumikki-video  Käsitelista  Tehtävät
 Saapasjalkakissa-video  Käsitelista  Tehtävät
 Tulitikkutyttö-video  Käsitelista  Tehtävät
 Peukaloinen-video  Käsitelista  Tehtävät
 Prinsessa Ruusunen -video  Käsitelista  Tehtävät
 Porsas urhea -video  Käsitelista  Tehtävät

 

Yhteyshenkilö

Raimo Salo

Kulttuuriryhmien palveluiden koordinaattori

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut

044 703 9689

raimo.salo@ouka.fi