Rehtorin terveiset

Lukuvuosi 2020-2021

Oppilasmäärä on kasvanut viime vuosina Laanilan yläasteella ja nyt alkavana lukuvuonna meillä opiskelee yli 420 oppilasta. Laanilan alue on vetovoimainen, koska Hiukkavaaran kasvu sekä keskustan läheisyys tuovat alueelle uusia lapsiperheitä, joissa on yläkouluikäisiä nuoria. Menee vielä yksi vuosi ennen kuin Hiukkavaarassa alkaa opetus yläkoululaisille. Laanilan lukion opiskelijamäärän ollessa 320 opiskelijaa on yhteenlaskettu päivittäinen oppilasmäärä Laanilan koulurakennuksessa yli 700 oppilasta.

Kevään 2020 poikkeusoloista huolimatta, Laanilan yläaste on edelleen vahvasti mukana kansainvälisyystoiminnassa. Haemme aktiivisesti yhteistyökumppaneita Erasmus-ohjelman kautta ja olemme yhteistyössä Kiinan Hangzhoun kanssa Sister School-hankkeen merkeissä. Hangzhou on Oulun kaupungin ystävyyskaupunki Kiinassa ja siellä ollaan kiinnostuneita suomalaisesta koulusta ja yhteistyöstä oululaisten koulujen kanssa. Nämä projektit ovat meille tärkeitä, koska ne rikastuttavat koulumme arkea ja tuovat mukanaan tietoutta muista kulttuureista.

Koulumme on hyvinvointikoulu ja liikkuvakoulu. Nämä teemat näkyvät koulussa mm. liikkuvien välituntien ja kahdesti vuodessa järjestettävien hyvinvointiviikkojen muodossa. Oppilaiden osallisuus on meille tärkeää Laanilassa ja meillä on aktiivinen oppilaskunta. Oppilaskuntamme hallituksen jäsenet ovat olleet näkyvästi mukana vaikuttamassa mm. lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa. Laanilan koulussa toimii myös vanhempaintoimikunta LYKKY, johon kaikki vanhemmat ovat tervetulleita. LYKKY:stä löytyy lisää tietoa koulun kotisivuilta.

Kannustamme oppilaita viettämään välituntinsa ulkosalla. Koulun piha on havaittu hyväksi ajanviettopaikaksi ainakin silloin, kun kelit ovat suotuisat. Välituntiliikuntaa varten koululla on välituntiliikuntavälineiden varasto, josta voi lainata palloja ja muita välineitä pihalle. Koulumme sisäpiha on vastikään uusittu ja se onkin ollut suosittu välituntienviettopaikka. Parhaimmilla keleillä jopa ulkona syöminen on mahdollista, koska pihalla on ruokalan seinustan vieressä pöytiä. Sisäpihalle on myös mahdollista koota siirrettävä esiintymislava, jota on tarkoitus hyödyntää mahdollisimman paljon alkusyksyisin ja keväisin erinäisissä tapahtumissa. Sisäpihalla on katsomo, josta voi seurata esiintymislavan tapahtumia. Aika näyttää kuinka hyvin sisäpihan tuomat mahdollisuudet hyödynnetään Laanilan koulun arjessa.

Kevään 2020 poikkeusolot lisäsivät meidän kaikkien arvostusta ja kiitollisuutta tavallista kouluarkea kohtaan. Vaikka lukuvuosi 2020-2021 alkaakin epävarmuuden vallitessa, niin Laanilassa me pyrimme keskittymään opetuksessa ja opiskelussa olennaiseen. Tavoitteena on varustaa oppilaat hyvillä valmiuksilla jatko-opiskelupaikkoja ajatellen ja tarjota oppilaille hyvä ja turvallinen koulu. Tämän kaiken keskiössä on Laanilan hyvän hengen vaaliminen ja yhteistyön korostaminen niin lukion kuin muidenkin lähikoulujen kanssa. Kasvatuskumppanuudessa yhteistyö kotien kanssa on tärkeää ja sen toivon jatkuvan yhtä välittömänä kuin aikaisempinakin lukukausina.

Hyvää alkavaa lukuvuotta kaikille ja iloa opiskeluun!

terveisin Mikko Säntti

rehtori