Koulun esittely

LAANILAN LUKIO


Koulumme on opittu tuntemaan Rakkauden Laanilana. Tämä opiskelijoidemme vuosia sitten käyttöön ottama nimi kertoo meistä olennaisen: välittäminen ja yhteisöllisyys ovat meille tärkeitä. Opiskelijoidemme mukaan Laanilassa on hyvä ilmapiiri ja yhteishenki, mukavat, kannustavat opettajat ja hyvä opetus. Laanilassa on turvallista kasvaa ja ponnistaa jatko-opintoihin.


Laanilan lukiossa työskentelee hyvissä opiskeluolosuhteissa noin 320 opiskelijaa ja 20 opettajaa. Koulumme käytävät voisivat olla tilavammat, mutta tilaa olla oma itsensä meiltä löytyy ja oppiminen meillä onnistuu. Laanilan lukioon on mukava lähteä pimeänä marraskuisena aamunakin, eikä matka meille ole pitkä: Rotuaarin palloltakin vain kolme kilometriä.


Olemme Unesco ASPnet- ja Vihreä lippu -koulu, joten kestävä elämäntapa ja kansainvälisyys näkyvät toiminnassamme. CertiLingua-laatumerkki kertoo koulumme kulttuurikasvatuksen korkeasta tasosta sekä kieli- ja kulttuuriopintojemme monipuolisuudesta. Vuodesta 2011 alkaen olemme olleet mukana jossakin Erasmus+ -hankkeessa eri eurooppalaisten lukioiden kanssa. Vuosien 2019-2021 hanke kantaa nimeä ”Stepping Up to the Sustainable Development Goals”.

 

Uusia opiskelijoitamme tuemme monin tavoin. Satsaamme ryhmäytymiseen sekä lukio-opintoihin ja digitaaliseen oppimiseen perehdyttämiseen. Myös tukiopetusta saa tarvittaessa. Opiskeluhuolto eli hyvinvoinnin edistäminen ja vaaliminen on meille sydämen asia. Opiskelijoidemme tukena arjessa ovat muun muassa tuutoriopiskelijat.


Laanilan lukiossa on tarjolla kaikissa oppiaineissa koulukohtaisia kursseja. Meillä voit opiskella muiden muassa liikunnan erikoiskursseja, ihmisen biofysiikkaa ja -kemiaa, draaman perusteita, sosiaalipsykologiaa, viittomakieltä ja kotitaloutta. Koulumme opiskelijakunta on innokas ja aikaansaava. Laanilan lukiossa opiskelijat ja opettajat kehittävät koulua yhdessä. Tervetuloa mukaan Laanilan henkeen!

 

Opiskelijoidemme mielestä Laanilan lukiossa hyvää on

- kotoisa, kannustava ja rento ilmapiiri

- mukavat, osaavat ja auttavaiset opettajat

- koulun sopiva koko

- monipuolinen kurssitarjonta

- monipuoliset opetusmenetelmät

- tyttöjä ja poikia on yhtä paljon.

 

Opiskelijoiden kommentteja:

  • Laanilan lukiossa on viihtyisää. Täällä saa heti ystäviä ja ketään ei jätetä ulkopuolelle. Oikein ihana koulu. (Tinja)
  • Laanilassa on rento ja mukava ilmapiiri ja hauskat opettajat. (Venla)
  • Laanilassa opettajat tutustuvat opiskelijoihin henkilökohtaisesti ja auttavat kaikessa. Myös tukiopetusta saa tarvittaessa. (Petrus)

 


HISTORIA


Laanilan lukio on "Oulun vanhojen koulujen jälkeläinen". Vanhemmat edeltäjät olivat viisiluokkainen Oulun keskikoulu 1957–1962 sekä kahdeksanluokkainen Laanilan yhteiskoulu 1962–1974. Laanilan lukion nimellä koulu jatkoi vuodesta 1974. Koulu on läpikäynyt viisi rakennusvaihetta 1960-1980 -lukujen aikana. Koulurakennus peruskorjattiin ja laajen- nettiin nykyiseen muotoonsa vuosina 2001-2002.


Laanilan lukion rehtorit:
Aune Parviainen 1957-1968
Jorma Seppänen 1968-1999
Pekka Fredriksson 1999-2008
Timo Kärkkäinen 2008-
 

Mikä on parasta Laanilan lukiossa?

Laanilan lukion esittelyvideo 2021

Oulun lukio - Mun lukio

Laanilan Wanhat 2020

Abit 2020

Erasmus+ Pitkäkestoiset opiskelijavaihdot