Opiskeluhuolto

Opiskeluhuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää, koko oppilaitosyhteisöä tukevaa yhteisöllistä toimintaa. Lisäksi järjestetään yksilökohtaista opiskeluhuoltoa yksittäiselle opiskelijalle hänen tarpeensa ja suostumuksensa mukaisesti. Opiskeluhuoltoon sisältyvät opetussuunnitelman mukainen opiskeluhuolto sekä opiskeluhuollon palvelut, joita ovat psykologi- ja kuraattoripalvelut sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut.

Lukiokuraattori- ja -psykologipalvelut

Opiskelijan kannattaa ottaa yhteyttä lukiopsykologiin tai -kuraattoriin jo siinä vaiheessa, kun ongelmat ovat pieniä. Keskustelut ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia. Myös ulkopaikkakuntalaiset opiskelijat voivat saada tukea.

Lukiopsykologi ja -kuraattorityön työn keskeinen tavoite on edistää opiskelijoiden opiskelua, kehitystä sekä hyvinvointia ensisijaisesti koko oppilaitosyhteisössä toteutettavana työnä. Psykologi ja – kuraattori osallistuvat oppilaitosten opiskeluhuollollisen työn suunnitteluun, kehittämiseen ja toteuttamiseen mm. oppilaitoksen moniammatillisissa opiskeluhuoltoryhmissä. Lisäksi he voivat toteuttaa oppilaitoksessa ryhmämuotoista toimintaa ja osallistua oppilaitoksen tapahtumiin ja hyvinvointipäiviin.

Lukiokuraattori ja -psykologi tapaavat opiskelijoita sekä tekevät yhteistyötä opiskelijan vanhempien, oppilaitoksen henkilökunnan, muun sosiaalisen verkoston sekä eri viranomaistahojen kanssa opiskelijan tarvitseman tuen turvaamiseksi.

Lukiokuraattoriin voi olla yhteydessä mm. opiskeluun, kaverisuhteisiin, perhesuhteisiin ja opiskelijan elämässä tapahtuviin muutoksiin liittyvissä asioissa. Lisäksi lukiokuraattorilta voi saada ohjausta taloudellisissa asioissa.

Lukiopsykologiin voi olla yhteydessä mm. oppimiseen ja opiskeluun, elämäntilanteen muutoksiin, ihmissuhteisiin tai jaksamiseen ja mielialaan liittyvissä asioissa.

Lukiokuraattori

Riitta Rönkä puh. 044 703 9674 etunimi.sukunimi@ouka.fi Lukiokuraattorin tavoittaa parhaiten puhelinaikoina tiistaisin klo 11.00 – 12.00 ja torstaisin klo 12.00 - 13.00. Muina aikoina voi jättää yhteydenottopyynnön vastaajaan tai laittaa tekstiviestin. Muista mainita nimesi, puhelinnumerosi ja lukiosi.

Lukiopsykologi

Sari Raninen puh. 044 7039667 etunimi.sukunimi@ouka.fi Lukiopsykologin tavoittaa parhaiten puhelinaikoina maanantaisin klo 11.00 – 12.00 ja keskiviikkoisin klo 12.00 - 13.00. Muina aikoina voi jättää yhteydenottopyynnön vastaajaan tai laittaa tekstiviestin. Muista mainita nimesi, puhelinnumerosi ja lukiosi.

Työtilat

Madetojan musiikkilukiolaisia varten lukiokuraattorilla ja –psykologilla on käytössä tiistaisin Pohjankartanossa lääkärin huone.

Muina aikoina työtilat ovat Kastellin monitoimitalon 2. kerroksessa.

Lukiokuraattori: Sisäänkäynti pääovesta. Pääaulan kierreportaita pitkin toiseen kerrokseen ja vasemmalle peruskoulun hallinnon käytävälle. Työtila on hallinnon käytävän päässä (huone 12021).

Lukiopsykologi: Sisäänkäynti pääovesta. Pääaulan kierreportaita pitkin toiseen kerrokseen ja oikealle lukion siipeen. Lasiovien jälkeen vasemmalle aikuislukion hallinnon käytävälle. Työtila on käytävän päässä (huone 42012).