Opiskeluhuolto

Opiskeluhuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää, koko oppilaitosyhteisöä tukevaa yhteisöllistä toimintaa. Lisäksi järjestetään yksilökohtaista opiskeluhuoltoa yksittäiselle opiskelijalle hänen tarpeensa ja suostumuksensa mukaisesti. Opiskeluhuoltoon sisältyvät opetussuunnitelman mukainen opiskeluhuolto sekä opiskeluhuollon palvelut, joita ovat psykologi- ja kuraattoripalvelut sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut.

 

OPISKELUHUOLLON KURAATTORI- JA PSYKOLOGIPALVELUT

KENELLE?

Lukiokuraattorin- ja psykologin palvelut on suunnattu kaikille lukiolaisille. Myös ulkopaikkakuntalaiset opiskelijat voivat saada tukea lukiokuraattorilta- ja psykologilta. Keskustelut ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia.

 

MILLOIN KURAATTORILLE TAI PSYKOLOGILLE?

Kuraattori tai psykologi voi olla tukenasi esimerkiksi opiskeluun, elämäntilanteen muutoksiin, ihmissuhteisiin, jaksamiseen tai mielialaan liittyvissä asioissa. Sinulla on mahdollisuus saada ohjausta myös taloudellisissa asioissa. Käynneillä voimme yhdessä etsiä ratkaisuja ja selviytymiskeinoja tilanteeseen.

 

KUINKA VASTAANOTOLLE PÄÄSEE?

Kuraattoriin tai psykologiin voit olla itse yhteydessä tai pyytää esim. vanhempiasi, terveydenhoitajaa, ryhmänohjaajaa, opettajaa tai opinto-ohjaajaa ottamaan yhteyttä. Yhteyden saat soittamalla, tekstiviestillä, whatsApp-viestillä tai wilma-viestillä.

Lukiokuraattori

Kuraattori Sari Musta-White

p. 040 632 6939

sari.musta-white@pohde.fi

Kuraattorin tavoittaa myös Wilma-viestillä

 

Lukiopsykologi

Psykologi Hanna-Liisa Kärsämä

p. 040 632 5670

Psykologin tavoittaa myös Wilma-viestillä

 

Psykologin tavoittaa myös Wilma-viestillä