KIRJASTO

Aikuislukion opiskelijat voivat käyttää Kastellin kirjaston palveluja.
http://www.ouka.fi/oulu/kirjasto/kastellin-kirjasto

Aukioloaikojen ulkopuolella kirjastoon pääsee kirjautuneena omatoimiasiakkaana. Kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortti ja sen salanumero. Omatoimiajasta saatte lisätietoa kirjaston kotisivulta http://www.ouka.fi/oulu/kirjasto/omatoimikirjastot .

Hyödyllisiä osoitteita

Kirjallisuusdiplomin suorittamisesta koulussa http://www.ouka.fi/oulu/koulutus-ja-opiskelu/kirjallisuusdiplomi 

Oulun kaupunginkirjasto www.ouka.fi/kirjasto/intro

Oulun kaupunginkirjaston asiakkaat voivat nyt käyttää sopimustietokantoja myös muualta kuin kaupunginkirjaston asiakaspäätteiltä. Etäkäytössä olevat tietokannat ovat Arto, Linda, Ebsco, EEBO, ECCO, Grove Music ja Kansallisbiografia. Aikaisemmin nämä tietokannat olivat käytettävissä vain kirjaston asiakaspäätteillä.

Tietokantojen etäkäyttö onnistuu kirjautumalla Pohjanporttiin Oulun kaupunginkirjastossa käytössä olevilla kirjastokorteilla ja kirjastosta saatavalla salanumerolla. www.pohjanportti.fi/etakaytto.htm (Koulukirjaston kirjastokortti ei käy, vaan etäkäyttö onnistuu vain kaupunginkirjaston kirjastokortilla.)

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston linkkihakemisto http://www.makupalat.fi

Yleisten kirjastojen portaali http://www.kirjastot.fi/
Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmää (YKL) hyödyntävä aihehakemisto -> linkkejä eteenpäin; mukana laadukkaita tietokantoja eri aloilta

Oulun yliopiston kirjasto http://www.kirjasto.oulu.fi

Kaikissa maamme tieteellisissä kirjastoissa on käytössä runsaasti eri alojen tietokantoja. Yliopistokirjastojen kotisivuja kannattaa käyttää hyväkseen niiden jäljittämiseen.

Jyväskylän yliopiston kirjasto http://kirjasto.jyu.fi

Fennica - Suomen kansallisbibliografia = Kansalliskirjaston viitetietokanta, josta löytyvät kaikki Suomessa painetut kirjat, lehdet, sarjat ja kartat. Mukana myös audiovisuaalinen aineisto ja elektroniset tallenteet. http://fennica.linneanet.fi/(käyttö maksutonta)

Eduskunnan kirjaston tietokanta: http://www.eduskunta.fi/kirjasto/elki/elki.html