Pikku-Ainon päiväkoti

 • Postiosoite postal Makasiinikatu 6 A ja B -talot 90130 Oulu
 • Puhelin Päiväkodin johtaja Helinä Pykäläaho cell 050 598 8297
 • Aukioloajat 7.00 – 17.00 (arkipäivisin)
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiin
 

Pikku-Aino

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuperusteet 1.1.2018 alkaen (pdf)

Yhteystiedot

Pikku-Ainon päiväkoti

Makasiinikatu 6 A ja B -talot
90130 Oulu

Ryhmien puhelinnumerot

 • Päivänkukat p. 044 703 5411
 • Sinikellot p. 044 703 6978
 • Kielot p. 044 703 6979
 • Auringonkukat p. 050 529 8328
 • Lilies englanninkielinen esiopetus p. 050 381  7823
 • Avoin varhaiskasvatus Lemmikit ja Vanamot p. 050 529 8328
   

Päiväkodin johtaja 

Helinä Pykäläaho
p. 050 598 8297
helina.pykalaaho@ouka.fi

Varajohtaja

Minna Tiilikainen
p. 050 372 0551
minna.tiilikainen@ouka.fi

Varhaiserityisopettaja

Linda Rintala
p. 040 679 0988
linda.rintala@ouka.fi

Ryhmät

 

Ryhmät toimivat Pikku-Ainon päiväkodissa  Makasiinikatu 6 A- ja B-taloissa kerrostalon alakerrassa sijaitsevissa tiloissa.

Auringonkukat

 • 20 h/viikossa ryhmä
 • toiminta-aika ma-pe klo 8.30 - 12.30
 • ryhmässä työskentelee lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja

Sinikellot 

3-4-vuotiaiden ryhmä, joka sijaitsee A-talossa. Ryhmässä  työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa ja yksi lastenhoitaja.

 

Päivänkukat

Alle 3-vuotiaiden lasten ryhmä,  jonka tilat ovat A-talossa. Ryhmässä työskentelee lastentarhanopettaja ja kaksi lastenhoitajaa.

Kielot

4-6-vuotiaiden lasten ryhmä, joka sijaitsee B-talossa. Ryhmässä on myös esikoululaiset. Ryhmässä työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa ja yksi lastenhoitaja.

 

 

Esiopetusryhmät

Esiopetusta toteutamme esiopetussuunnitelman pohjalta perustuen lapsilähtöisyyteen ja eri osa-alueisiin sekä huomioiden lasten tuen ja harjoituksen tarpeen. Harjoittelemme vuoden aikana leikin avulla äidinkielen, matematiikan, ympäristö- ja luonnontiedon taitoja, kädentaitoja ja vuorovaikutustaitoja. Myös esiopetuksessa omaehtoisen leikin avulla lapsi käsittelee oppimaansa, joten sille tulee jättää riittävästi aikaa.

Oulun kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma (pdf)

Lilies

Ryhmä toimii Oulun Kansainvälisen koulun tiloissa tarjoten englanninkielistä esiopetusta. Ryhmässä työskentelee lastentarhanopettaja.

Language test will arranged 23 of March at 13.00 in Oulu International School, in preschool class. We will invite children to test by email.

 

Kielot

4-6-vuotiaiden lasten ryhmä, joka sijaitsee Pikku-Ainon päiväkodissa B-talossa.  Ryhmässä työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa ja yksi lastenhoitaja.

Esiopetusikäisille järjestetään esiopetusta omana pienryhmänään.

 

Päiväkotimme

Pikku-Ainon päiväkoti on aloittanut toimintansa kahden kerrostalon alakerrassa Myllytullissa vuonna 1992. Sijaitsemme Myllytullin alueella keskustan tuntumassa. Ympäristössämme on sekä uutta että vanhaa asutusta.
Sisätilamme ovat väljät ja valoisat ja leikkitilaa on runsaasti. Piha-alueemme ovat varsin pienet, mutta suojaisasti "talon syleilyssä". Pienille lapsille on oma turvallinen aidattu leikkipiha, isommille lapsille hieman suurempi toimivine ja kunnostettuine pihavälineineen.

Isojen piha

Kävelymatkan päässä päiväkodistamme ovat teatteri, taidemuseo, Pohjois-pohjanmaan museo, kirjasto, Ouluhalli ja kauppatori. Niiden palveluja käytämme tarjotessamme lapsille taide-, kulttuuri- ja liikuntaelämyksiä. Päiväkotimme lähistöllä sijaitsee myös useita kauniita puistoja esim. Ainolan puisto, joita käytämme ympäri vuoden.

Pyöräilyä Mää annan sulle vauhtia

Toiminta-ajatus

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Pikku-Ainon päiväkodin toimintasuunnitelma (pdf)


Me haluamme tarjota lapselle turvallisen, kannustavan ja kiireettömän oppimis- ja kasvuympäristön, jossa on aikaa ja tilaa leikille.

Lapsilähtöisyys – toiminnallisuus – leikinomaisuus

Annamme lapsen olla aktiivinen toimija ja oppija, jonka tekemistä motivoivat hänen omat tarpeet ja mielenkiinnon kohteet. Lapsellakin on oikeus ehdottaa asioita. Näin takaamme sen, että opitulle tiedolla ja taidolle löytyy hyvää käyttöä. Arvostamme lapsen leikkiä ja sille varaamme runsaasti aikaa. Toiminnassa huomioimme lasten omat toiveet ja tarpeet ja varaamme leikille runsaasti aikaa.

Rakennellaan legoilla Kotileikki

 

Me opetellaan kirjaimia

Lilies - English pre-school

Lilies - English pre-school

In the City of Oulu the English pre-school is arranged in Pikku-Ainon päiväkoti, in a group called Lilies. Lilies co-operates with Oulu International School.

In Lilies all the teaching is arranged in English, and therefore it would be preferred for the children to have some background of the language.

Those children, whose English is considered to be at the level that studying at the International school requires, can be granted a place in the International school based on the language test done before pre-school.

Free-of-charge pre-school is arranged at Lilies class room at Oulu International School from 9am until 1pm. The children, who also need municipal day care outside these hours, are spending part of their days at Pikku-Ainon päiväkoti. If preschool is complemented with day care services, a fee of 60% of the full-time day care fee allocated to the family will be charged.

More information:

Helinä Pykäläaho
p. 050 598 8297

Susanna Määttä
tel. 050 381 7823
 

Verkkoasioinnin sivuilla voit mm. hakea päivähoitopaikkaa

Tutustu ruokalistaamme tästä.

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset