SOITONOPETUS

Pohjankartanon koulussa jokaisella luokka-asteella toimii kaksi orkesteria: sinfoniaorkesteri ja kitaraorkesteri. Alakoulun 3. luokalla valittua orkesterisoittimen soittoa jatketaan  sinfoniaorkesterissa 9. luokkaan saakka. Kitaraorkesteri on tarkoitettu niille soittajille, joiden pääinstrumentti on kitara tai jokin muu soitin, joka ei kuulu sinfoniaorkesterin soitinvalikoimaan.

Sinfoniaorkesterin soitinvalikoima

Huilu, oboe, klarinetti, alttosaksofoni, trumpetti, baritonitorvi ja tuuba. lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso. Mahdollisuuksien mukaan myös fagotti, käyrätorvi ja pasuuna.

Oman instrumentin opiskelu

Oppilaat voivat opiskella instrumenttiaan musiikkiluokkien soitinkoulussa (ei koske kitaraa). Soitonopetus on yksilöopetusta tai pariopetusta. Soittotuntien (16 x lukukausi) kesto on 15min/oppilas tai 30min/pari. Poikkeuksena ovat lyömäsoitintunnit, joiden kesto on 30 min/oppilas. Lukukausimaksu on 75e/lukukausi (huom. maksua ei voi osittaa esim. soittotunneilla käymättömyyden tai keskeytyksen takia). Soitonopetuksen lukukausimaksun vapautusanomus löytyy Wilman tiedotteista.


Musiikkiluokkien soitinkoulussa opiskelevilta peritään lukukausimaksu, jolla katetaan soitonopetuksen kustannuksia. Huoltajat huolehtivat oppilaan soittotunneilla käymisestä ja ilmoittavat poissaolot soitonopettajalle. Yläkoulun soitonopetus voi tapahtua musiikin tuntien ohessa.

Huoltajat voivat järjestää soitonopetuksen myös yksityisesti (konservatorio, yksityinen tms.) kouluajan ulkopuolella.

Soitonopetusta koordinoi orkesterinjohtaja Jaakko Jauhiainen p.044-7039088 mail: jaakko.jauhiainen@eduouka.fi